Jáhly s dýní a vlašskými ořechy
Recept ještě nebyl hodnocenNa rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájené bílé části jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přidáme propláchnuté jáhly a nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Podle…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájené bílé části jarní cibulky a prolisovaný česnek. Přidáme propláchnuté jáhly a nakrájenou dýni a zalijeme vývarem. Podle…
Jáhly propláchneme vroucí vodou a dáme je vařit se špetkou soli na 15-20 minut. Měly by mít kašovitou konzistenci. Necháme mírně vychladnout. Jablka neloupeme,…
Batát oškrábeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit doměkka. Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a pak je vaříme odkryté v 400ml vody až do vypaření vody. Batáty i…
Jáhly dvakrát spařte horkou vodou a propláchněte, aby se zbavily případné hořkosti. Poté uvařte do měkka podle návodu na obalu. Okapejte, nechte vychladnout, vmíchejte…
Nejprve si připravíme pečený česnek. Odřízněte vrch palice česneku tak, aby byly vidět všechny stroužky. Česnek potřete olivovým olejem a zabalte do alobalu. Zabalený…
Jáhly uvaříme doměkka, po vychladnutí je v misce smícháme se všemi ostatními surovinami: ovesnými vločkami, medem, na kousky pokrájenými švestkami, brusinkami a…
Všechny suroviny smícháme, těsto může být i řidší než na normální knedlíky. Vymažeme a vysypeme sklenice, naplníme těstem a dáme do hrnce vařit. Hrnec máme naplněný…
Jáhly nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem, průběžně mícháme a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout.Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme v sníh. Žloutky s cukry…
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru,…
Celé stonky chřestu povařte 5 minut ve vodě. Sceďte. Do hrnce dejte nakrájený hermelín s cibulí, jáhly, víno a povařte asi 5 minut. Vše rozmixujte a dle chuti osolte. …
jáhly spaříme vroucí vodou (spařuju je na sítě vodou z konvice), promyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme do měkka a zároveň aby byla všechna tekutina…
Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min…
Oloupané batáty nakrájíme na kostky, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo a batáty i pórek krátce osmahneme. Přisypeme kari koření, drcený kmín a zalijeme…
Uvařím jáhly v osolené vodě (ne moc)a nechám vystydnout, přidám lžičku medu, nasekané ořechy a švestky, nastrouhané jablko a posypu skořicí. Zamíchám a jím. Je to moc…
Pšeno zalejeme vodou a varíme 15 minút.Potom odstavíme z ohňa, pridáme vidličkou popučený banán, šťavu a mak a premiešame. Zakryjeme a necháme 5 minút postáť.Kašu dáme…
Nadrobno narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme kari a krátko opražíme (asi 30 sekund).Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme, zalejeme horúcou vodou a uvaríme…
Jáhly spaříme vroucí vodou, dáme do hrnce a přilijeme 1 l vroucí vody. Vaříme do změknutí jáhel a vypaření vody. Necháme cca 15 minut vychladnout.Mezitím rozinky…
Jáhly dvakrát spaříme vroucí vodou a pak v hrnci zalijeme hrnkem vody a dáme pozvolna vařit, dokud se voda nevypaří. Mezitím si napůl překrojíme lilek, vydlabeme…
Nejprve si nakrájíme drůbeží maso na kousky (já měla krůtí odřezky) a vložíme do marinády, kterou připravíme smícháním koření, pepře a prolisovaného nebo rozdrceného…
Jáhly uvaříme v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílů vody. Vychladlé je smícháme s medem (nebo obilným sirupem) a dle chuti dosladíme.Do vymazané dortové formy dáme polovinu…
Jáhly důkladně propláchneme teplou vodou, až než ji přestanou zabarvovat. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přidáme 3 lžíce cukru a uvaříme doměkka. Já je přivedu k…
Jáhly propláchneme horkou vodou (aby nebyly hořké), přidáme dvojnásobný objem čerstvé vody a špetku soli a vaříme 8 minut. Pak dáme "do peřin" dojít. K horkým jáhlům…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a varíme, kým doň všetka voda nevsiakne.Ačokču narežeme na rezance, podlejeme 3 lyžicami vody a povaríme 5 min.Na panvici na oleji…
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno. Jáhly několikrát propereme v horké vodě, abychom je zbavili hořkosti. Potom je…
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli