Mandlový nápoj šťastnosti a mandlové cucénky
Recept ještě nebyl hodnocenMandlový nápoj: Mandle oloupeme(nejlépe se dají oloupat, když je spaříte horkou vodou). Dáme do mixéru a zalijeme horkým mlékem. Rozmixujeme. Vzniklou hmotu přelijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mandlový nápoj: Mandle oloupeme(nejlépe se dají oloupat, když je spaříte horkou vodou). Dáme do mixéru a zalijeme horkým mlékem. Rozmixujeme. Vzniklou hmotu přelijeme…
Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou a pomarančovou šťavou. Na slabšom plameni varíme, kým sa všetka voda nevstrebe.Na panvici skaramelizujeme med.Pridáme na kocky nakrájaný…
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka.K uvarenému pšenu pridáme vajcia, nastrúhaný syr, sardinky, narezané šampiňóny a cibuľu a premiešame. Ak treba, dosolíme.Zmes…
Jáhly dáme do hrnku a třikrát důkladně propláchneme vřelou vodou, naposledy necháme v cedníku okapat. Dno kastrůlku vymažeme tukem, dáme je zpět do hrnku, zalijeme…
Pšeno (jáhly) prepláchneme, zalejeme vodou asi 0,5 cm nad a uvaríme. Necháme zakryté vychladnúť.Uvarené pšeno, kyslé uhorky a cesnak spolu so soľou a nálevom rozmixujeme…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a uvaríme na pomalom ohni. Necháme zakryté vychladnúť.Pšeno zmiešame s najemno nastrúhanými zemiakmi, múkou, orechami…
Orechy nasucho opražíme a zomelieme.Pšeno (jáhly) prelejeme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Zalejeme mliekom, pridáme orechy, vanilkový cukor a štipku soli. Varíme 20…
Připravíme litr vařící vody, jáhly nasypeme do cedníku a několikrát jáhly přelijeme vroucí vodou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby rozmixujeme na hrubší…
Šošovicu a pšeno spolu varíme domäkka. Vody nedávame veľa, len toľko, aby všetka vsiakla.Pridáme cibuľu orestovanú na oleji, prelisovaný cesnak, majoránku, korenie, soľ…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.Pridáme…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a…
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a dobře propláchneme. Potom uvaříte v osoleném mléce ( trvá to asi 10 min). Do horké kaše přidáte máslo. Po vychladnutí přidáte…
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Jáhly spatříme horkou vodou ( zbavime je tak hořkosti). Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vrouciho mléka vsypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut dokud…
Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…
Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené…
Na oleji orestujeme nakájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, horúcou vodou prepláchnuté pšeno (jáhly), zalejeme vývarom a dusíme zakryté asi 25 minút. Potom do pšena vmiešame…
Jáhly spařte 3x vařící vodou. Vždy promíchejte a slijte. Do kastrůlku nasypte spařené jáhly, přilijte vodu a za občasného míchání vařte. Když se voda vyvaří, přilite…
Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke…
Dýni nakrájíme na kostky, promícháme se lžičkou oleje, vsypeme na plech a v troubě upečeme doměkka.Jáhly v cedníku 2x spaříme vařící vodou a necháme odkapat.Cibuli a…
Jak zvýšit příjem železa nejen ve veganské stravě
Kde jsou v Praze nejlepší smažáky? Nadchla nás obyčejná hospůdka na Vinohradech, smažák za 159 Kč byl boží
Jak v obchodě poznat kvalitní majonézu do salátu? Důležitý je hlavně druh oleje a obsah žloutků, vysoká cena nemusí hrát roli