Veselý dortík pro Kristýnku
Recept ještě nebyl hodnocenVyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vyšleháme celá vejce s cukrem do pěny, snížíme stupeň šlehání na 1 a přidáváme olej,vodu, prosátou mouku s PDP a kakaem. Těsto nelijeme do formy o průměru 25-26 cm na…
Propláchnutou rýži dáme vařit s mlékem, špetkou soli a vanilkovým luskem. Když je rýže dostatečně měkká, vyjmeme lusk a do rýže vmícháme plátek másla, med podle chuti.Na…
Korpus: cele vajcia (dala som 7 na korpus) vyslaham s cukrom do hustej peny a potom varechou zamiesam preosiatu muku s praskom a kakom a upeciem na 180°C asi 40-45min …
Krém: V misce smíchat mascarpone, 5 p.l. cukru-moučky, vanilkový cukr a 3 p.l. Malibu. Ušlehat smetanu a přidat k mascarpone. Připravit jahody – omyt, osušit, nakrájet…
Dezert do skelničky, který si oblíbí celá rodina. Jemný krém s voňavými jahodami, který se nevaří a nepotřebuje ani delší čas k odležení. Můžete si na něm pochutnat hned.
Letní, nepečená a svěží roláda jen z pár surovin, co zvládne připravit i úplný začátečník. Vychutnejte si tuto jahodovou roládu se šlehačkovým krémem, kde těsto suplují…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Pohárek s pudinkovým krémem je jedním z nejsnáze připravitelných moučníků, oblíbeným napříč generacemi. Při jeho přípravě se fantazii meze nekladou. Můžete měnit příchuť…
Jahodová buchta je skvělým tipem na osvěžující moučník pro horké letní dny. Tvarohovo-máslový krém, natřený na kakaovém korpusu poklademe bohatou vrstvou jahod a…
Za nedělní oběd se určitě hodí vymazlený moučník. Což třeba zkusit tyto řezy s pudinkovým jahodovým krémem a čokoládovou polevou? Není zdaleka tak složitý, jak se na…
Veganské cupcakes plné chuti připravíte podle tohoto receptu. Vanilka úžasně voní a má skvělou chuť. V kombinaci s jahodami a lehkým krémem budou minidortíčky…
Měkká a nadýchaná roláda plněná Olé tvarohem je dokonalým spojením jemného těsta a lehkého, osvěžujícího tvarohového krému. Tento dezert je ideální pro každou…
Tento lehký jahodový dort se skvěle hodí pro letní oslavy. Měkký korpus se zapečenými jahodami potřeme džemem, který provoníme ovocným likérem. Celý dort ozdobíme…
Liči scedíme (tekutinu zachytíme) a pokrájíme. Jahody omyjeme, zbavíme stopky a nakrájíme na zhruba stejně velké kousky jako liči. Z pomeranče odřízneme ostrým nožem…
Na dno malých pohárků (mističek) dáme nakrájené jahody a pár mini piškotů.Zalijeme Galaretkou, necháme trochu ztuhnout.Dáme vrstvu ztužené zakysané smetany, nahoru…
Recept v tomto případě ani není recept, jen orientační souhrn ingrediencí, protože nejlépe si nápoj samozřejmě uzpůsobíte dle vlastních chutí (kolik máty, jak silný čaj,…
Buchtičkový koláč ve tvaru růže je krásný na pohled a skvěle chutná. Vychutnat si ho můžete s přáteli, kdy každý bude uždibovat jednotlivé lístky s náplní podle své…
Jahody očistíme, pokud jsou velké, můžeme je nakrájet a společně s ostatními surovinami vše rozmixujeme. Rozmixovanou hmotu naplníme do vhodných tvořítek, nebo do…
Dávám to sem jako inspiraci pro ostatní. Jde o jednoduchý dort, který díky naskládanému ovoci vypadá docela složitě (hlavně pro ty co nepečou).
1) Troubu předehřejeme na 180°C. 2) V jedné míse smícháme máslo, cukr, vejce, extrakt, banány a jahody. 3) V druhé míse smícháme mouku, prášek do pečiva, sodu,…
1. Žloutky s polovinou cukru vymícháme do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a obě hmoty spojíme. Přidáme mouku i pudink a promícháme. Těsto rozetřeme na plech…
Ušleháme zvlášť bílky. Žloutky ušleháme s cukrem. Přidáme olej, mouku a zamícháme sníh. Pečeme ve vymazané a vysypané kulaté formě (průměr cca 22 cm) na 180°C. Množství…
První polovinu brusinek a omytých jahod rozdělíme na dno skleniček. Navrstvíme kolečka banánů a zalijeme jogurtem. Na jogurtovou vrstvu nalijeme lžící med, který zlehka…
Vídeňský bramborový salát chutná božsky. Recept je jen ze šesti běžně dostupných surovin, které vyjdou na 35 korun
Sedm nejlepších pomazánek pro rychlé večeře: Legendární vajíčková klasika, ale také liptovská s ančovičkami a kapary
10 rad, jak správně uchovávat potraviny: Vyhněte se moučným červům, ztvrdlému cukru nebo žluklým ořechům