Jahodovo – zmrzlinový koktejl
Recept ještě nebyl hodnocenJogurt rozmixujeme s jahodami a šťavou dohladka (2 jahody necháme na ozdobu).Do pohára dáme kopček zmrzliny a zalejeme jahodovým koktejlom.Pohár ozdobíme celou jahodou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jogurt rozmixujeme s jahodami a šťavou dohladka (2 jahody necháme na ozdobu).Do pohára dáme kopček zmrzliny a zalejeme jahodovým koktejlom.Pohár ozdobíme celou jahodou.…
Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, ty pak dáme…
1. Opláchněte jahody pod studenou tekoucí vodou a pomocí nožíku je očištěte od stopek a vykrojte jim prostředek. 2. Nakrájejte jahody na polovinu, ale několik jich…
Krajíc chleba namažeme máslem. Čerstvé jahody nakrájíme na tlustší kolečka a klademe na krajíc.Nakonec poprášíme cukrem a podáváme.
Piškot: Šleháme vejce s cukrem 20 minut potom přidáme mouky a prášek do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 180C. Ještě za horka smotáme a piškot necháme vychladnout. Poté…
Z bílků ušleháme pevný sníh elektrickým šlehačem, přidáme cukr a zašleháme, poté přidáme žloutky a opět zašleháme. Nakonec přidáme olej a vařečkou vmícháme mouku. Těsto…
Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Vložíme ji do hrnce, přidáme trošku vody - tolik, aby se nepřipalovala a rozdusíme ji. Osladíme podle chuti,…
Kefír, cukr a mouku s práškem do pečiva zamícháme a nalijeme na plech. Poklademe omytými jahodami a pečeme jen krátce do zlatova, neboť těsta je poměrně málo. Když je…
Jahody si v misce posypeme vanilkovým cukrem a rozmixujeme, pak vlijeme šampus a projedeme ještě mixerem, aby jsme pěkně promíchali, osladíme cukrem tolik, jak sladké…
Sypké suroviny na těsto společně smícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které nalijeme na pekáček (rozměr cca 40x25cm) vyložený pečícím…
Sypké suroviny na těsto společně smícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce a vytvoříme kompaktní těsto, které nalijeme na pekáček (rozměr cca 40x25cm) vyložený pečícím…
Brambory uvaříme ve slupce, ideálně 1 den předem. Po vychladnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Poté přidáme zbytek ingrediencí: hrubá mouka, špetka soli a…
Korpus: Ušleháme žloutky s půlkou cukru dohusta, přidáme vodu, olej, poté mouku s práškem do pečiva a dvěma lžícema kakaa. Během šlehání žloutků si ušleháme bílky s…
Želatinu se 4 lžícemi vody necháme asi 10 minut nabobtnat. Kysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání spolu s kokosovou moučkou přivedeme téměř k varu.…
Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj žloutky s cukrem, vmícháme polohrubou mouku. Naplníme do vymazané a hr.moukou vysypané dortové formy, průměr 24 cm. Pečeme…
Vejce rozšleháme v mléce, přidáme med, sůl a pohankovou krupici.Promícháme a necháme 15 minut odpočinout. Zatím část jahod rozmačkáme a smícháme s tvarohem. Pár jahod…
1) Vše rozmixujeme, dáme do lednice zchladit a necháme udělat ve zmrzlinovači.
PANNA COTTA: Rozpůlíme si vanilkový lusk a dužinu z něj přidáme do smetany společně s luskem, dáme vařit, přidáme cukr podle chuti a dáme bokem vychladnout. 1 lžičku…
1. nakrájejte na polovinu jahody, několik nechte celých, rozpůlené jahody dejte do mísy 2. piškoty potřete džemem a potom je slepte k sobě. Slepené piškoty…
Očistíme jahody a nakrájíme na kousky. Ostatní suroviny na náplň promícháme v mističce. Drobenku máme hotovou také rychle, stačí krátce promíchat máslo, mouku, cukr…
Do většího hrnce dáme oprané jahody. Prošťoucháme štouchadlem na brambory a přidáme 1 l vody. Přidáme kyselinu citrónovou, skořici, šťávu z jednoho citrónu a začneme…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Jahody / maliny omyjeme a rozmačkáme vidličkou na kašičku. Smetanu vyšleháme dotuha a pak zašleháme tvaroh s cukrem.Do skleniček dáme rozmačkané jahody / maliny, na to…
Jahody nakrájíme na menší kousky, dáme je nejlépe do skleněné dózy, prosypeme cukrem, uzavřeme a necháme v chladničce zhruba 4 hodiny. Můžeme ale nechat i déle. Občas…
Špenát, zdroj síly i zelená brečka ze školní jídelny. Jak ho připravit, aby dobře chutnal i vypadal?
Co s nespotřebovanou cibulí: Trvanlivost prodlouží máslo, alobal i speciální balení. Cibuli lze také bez obav zamrazit
Jídelní rozmary Marka Zuckerberga: Návštěvám servíroval pečenou kozu ze svého stáda!