Játrová omáčka paní Hajné
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí játra osmažíme na cibulce, zalijeme vývarem a dusíme do měkka spolu s namočenými houbami.Osolíme, opepříme, přidáme koření divočina, zahustíme moukou a zjemníme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuřecí játra osmažíme na cibulce, zalijeme vývarem a dusíme do měkka spolu s namočenými houbami.Osolíme, opepříme, přidáme koření divočina, zahustíme moukou a zjemníme…
Játra si odblaníme a nakrájíme na drobné nudličky. Na oleji zpěníme cibulku a poklademe játra. Přidáme zeleninový bujón, koření, zeleninu.Dusíme dokud játra nejsou měkká…
V misce smícháme očištěná kuř. játra vcelku s vejcem, solí, kapkou worcesteru a troškou staročeského koření a necháme uležet. Kuře vykostíme, plát masa rozložíme a…
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.Pridáme na menšie kúsky nakrájané pečienky a krátko orestujeme.Vložíme nakrájaný kel a fazuľky, na rezance narezanú papriku, osolíme…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a chilli koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.Na pánev, kde…
Nejlépe den předem si naložíme řízky do marinády (ale stačí i dvě hodinky). Masíčko osmažíme na oleji, necháme v teple (trouba). Na stejné pánvi osmažíme anglickou…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Játra očistíme, nakrájíme na velikost soust a spaříme vřelou vodou, scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Brambory a celer očistíme, nakrájíme nadrobno,…
Rohlíky si nakrájíme na malé kostičky, přidáme pokrájená játra, slaninu, šunku, žampiony, vejce natvrdo a přimícháme vejce...Rukama rozmačkáme směs a hodně osolíme,…
Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek. Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. …
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme pálivou paprikou a olejem. Každou porci položíme na čtverec alobalu potřený olejem, na maso dáme kolečka cibule (té dáme dost…
Játra očistíme a nakrájíme na větší kousky. V hlubší pánvi na polovině rozpáleného másle orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku do zlatavé barvy spolu s trochou bílého…
Játra očistíme a větší kusy ve spoji překrájíme. Jablko, cibuli a česnek oloupeme a řapíky škrabkou oškrábeme. Jablko nakrájíme na kostičky, cibuli a řapíky na tenké…
Jatýrka očistíme, překrájíme na poloviny, dáme do misky a spaříme vřelou vodou. Na sítku necháme okapat. Zatím očistíme a nakrájíme papriku a pórek na proužky, cibuli…
Kuřecí prso i játra nakrájíme na kousky, které budou velikostně tak akorát, aby se daly napichovat na špejli.Nachystáme marinádu z hořčice, chilli a sójové omáčky.…
Nakrájená kuřecí játra na větší kousky vložíme do misky, hojně zasypeme čerstvou či sušenou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Vložíme do lednice alespoň na 30…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Na sváteční oběd nemusí být nutně jen řízky či svíčková. Vyzkoušejte připravit podle našeho receptu kuřecí roládu plněnou kuřecími játry s vajíčky. Podušená játra…
Kuřecí játra mají jemnou chuť a proto osloví i ty, kteří vnitřnostem běžně neholdují. Minutkové jídlo s rukolou, provoněné tymiánem a šalvějí, bude nejlépe chutnat s…
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…