Guláš z vepřového srdce a jater
Recept ještě nebyl hodnocenSrdce pořádně očistíme a společně s játry nakrájíme na kousky. Játra odložíme.Nakrájený špek vyškvaříme na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dohněda.Do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Srdce pořádně očistíme a společně s játry nakrájíme na kousky. Játra odložíme.Nakrájený špek vyškvaříme na sádle. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dohněda.Do…
Jednoduše a geniálně prostý a lehce připravitelný recept na vepřová játra, který ocení i odpůrci této suroviny. Játra zkřehnou, doplní je chuť pórku a česneku. Jen pár…
Období masopustu provázejí nejen různé oslavy, ale hlavně dobré jídlo. Právě v této době se konají tradiční zabijačky a vy si můžete připravit výbornou sytou specialitu…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme kořením, medvědím česnekem, zakápneme olivovým olejem. Necháme zhruba hodinu marinovat. Játra zprudka opečeme na rozehřáté pávi,…
Játra očistíme, nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce. Rozpálíme pánev, snížíme teplo, dáme rozeřát sádlo a játra na něm zvolna opečeme z obou stran, nakonec…
Na sádle spěníme nahrubo nakrájenou cibuli s na kostičky nakrájenou slaninou, přidáme odblaněná nakrájená játra, okořeníme a restujeme asi 5 minut. Zalejeme vodou nebo…
Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem.Slaninu a papriku nakrájíme na…
Vepřová játra nakrájíme na větší kousky tak 4x4 cm. Švestky bez pecek každou zvlášť zabalíme do anglické slaniny a střídavě napichujeme játra a obalenou švestku. Špíz…
Kýtu a játra nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji. Potom přidáme maso a játra, zprudka osmahneme, zasypeme mletou paprikou, přidáme…
Veprove maso nakrajime na platky, naklepeme, nakrajime na ctverecky, cibule na ctvrtky a vse stridave napichneme na jehly nebo spejle. Pokapeme je olejem a opekame anebo…
Do pomalého hrnce jsem dala cca 400 ml vody a pustila hrnec naplno.Pak jsem si opláchla játra, nakrájela na menší kousky cca 3 x 3 cm.Na drobno cibulku osmažit na pánvi,…
Kuře opláchneme, osušíme a rozporcujeme, Osolíme, vložíme do pekáče a přidáme máslo a slaninu. Trochu podlijeme vodou a upečeme dozlatova, během pečení občas přelijeme…
Játra opláchneme, osušíme, nakrájíme na cca 15 mm silné plátky a po okrajích je malinko nařízneme. Plátky prošpikujeme na delší špalíčky nakrájenou slaninou a po obou…
Jedním z lákadel zabíjačky jsou bezesporu výborné, masité, dobře vychucené a v přírodním střívku zašpejlované jitrnice. Ty moravské mají oproti českým jednu odlišnost.…
Játra nakrájíme na plátky, posypeme trochou pepře a čubřice a, opečeme na sádle,přidáme lžíci sádla a přidáme cibuli nakrájenou na plátky a orestujeme do zlatova…
Očištěná játra nakrájíme na plátky a pak na nudličky, okořeníme a poprášíme hladkou moukou. Rozpálíme hlubokou pánev, dáme sádlo, olej a játra restujeme z obou stran…
Játra nakrájíme a po krajích nařízneme. Opepříme a obalíme v hladké mouce.Játra zprudka orestujeme, potom posypeme grilovacím kořením. Solíme, až je dáme na talíř. …
Nejdříve si usmažíme cibulku do zlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně "nasát".…
Játra omyjte, zbavte blan a nakrájejte na proužky, opepřete, posypejte kmínem, osmažte na oleji a vyndejte na předehřátý talíř. Ve výpeku osmažte cibuli nakrájenou na…
Játra nakrájíme na menší kousky a zprudka opečeme spolu s nakrájenou cibulí v hlubší pánvi na oleji.Podlijeme vínem a vodou se zeleninovým bujonem, přikryjeme a necháme…
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky…
Krkovička pečená v jednom pekáči společně s vepřovými droby, cibulí a kořením bude zlatým hřebem každých vepřových hodů. Hotový zabíjačkový smažák můžete i zavařit do…
Mezi zabijačkové dobrůtky patří tlačenka, vyrobená z vařeného plecka, srdce a jater. Nakrájené maso jednoduše zalijeme vývarem s kořením a želatinou a naplníme do obalu.…