Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jeřabiny - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie285 kJ /
68 kcal
Bílkoviny1,50 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,50 g
Tuky1,00 g
– nasycené0,40 g
– nenasycené0,60 g
–– mononenasycené0,40 g
–– polynenasycené0,20 g
––– omega 30,00 g
Vláknina6,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,00 g
– cukry5,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Krůtí medailonky na kari

Krůtí medailonky na kari

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opečeme na oleji.Poté upečené vyjmeme z oleje, přidáme mouku, kterou lehce opražíme a ochutíme kari kořením, zředíme troškou vody…

Likér z černých jeřabin

Likér z černých jeřabin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

1 litr opláchnutých jeřabin přelijeme 1 litrem vařící vody a necháme je 4-5 dní v chladu. Pak je trochu promačkáme a přecedíme. Do šťávy přidáme 40 dkg cukru a krátce…

Marta

6480 min

Sirup z jeřabiny

Sirup z jeřabiny

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Jeřabiny jsou drobné a netradiční ovoce. Pokud pěstujete některý z druhů jeřabin, nebo se k vám dostanou jejich plody, můžete z nich vyrobit skvělý a zdravý sirup. Sirup…

Mertula

40 min

Džem z jeřabin

Džem z jeřabin

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Trpké a pikantní plody černého jeřábu - arónie, jsou doslova vitamínovou bombou. Připravte si příjemně kořeněný džem a uchovejte si vitamíny i na zimu. Skvěle se hodí i…

Marta

90 min

Vánoční čaj - vařený

Vánoční čaj - vařený

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

K vůni vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…

Kroupovka

40 min

Jeřabinový koláč

Jeřabinový koláč

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Z mléka, droždí, trocha mouky a cukru připravíme kvásek. Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, špetku soli, přidáme vejce, strouhanou citronovou kůru a kvásek, zaděláme…

Jeřabinová zavařenina

Jeřabinová zavařenina

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jeřabiny zbavíme stopek a pořádně propereme ve vodě.Vsypeme je do hrnce, podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka. Následně odebereme část rozvařených jeřabin a zbytek…

Jeřabinový kompot

Jeřabinový kompot

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Jeřabiny propláchneme, necháme okapat, nasypeme je do čistých sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Nálev připravíme tak, že svaříme vodu s cukrem a kořením. Sklenice…

Bažant s jeřabinami

Bažant s jeřabinami

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Jemné a šťavnaté bažantí maso je opravdová pochoutka. Aby nebylo suché, prošpikujeme ho slaninou a poté dusíme v bílém víně. Omáčku dochutíme kompotovanými jeřabinami,…

poslirecept

60 min