Vajíčková pomazánka s třemi druhy bylinek
Recept ještě nebyl hodnocenSnadná a chutná pomazánka, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku. Tomu sekundují další bylinky a také osvěžující nastrouhaná mrkev. Nejen jarní večeři můžete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Snadná a chutná pomazánka, která je lehce pikantní díky medvědímu česneku. Tomu sekundují další bylinky a také osvěžující nastrouhaná mrkev. Nejen jarní večeři můžete…
Během grilovací sezóny jistě přijdou vhod nápady na dobré marinády, díky kterým bude maso z grilu chutnat báječně. Vyzkoušíte bylinkovou, pikantní nebo raději exotickou…
Ovocné koláče s drobenkou jsou velmi snadné na přípravu a chutnají skvěle. Jogurtové těsto poklademe čerstvým ovocem a posypeme vynikající máslovou drobenkou, které…
Tato bublanina je připravena s ohledem na potřeby diabetiků a obsahuje alternativní sladidla, která nezvyšují hladinu cukru v krvi. Do těsta můžete přidat různé druhy…
Možná za receptem stojí slavný kuchař nebo vznikl jako rychlovka v nějaké "obyčejné" kuchyni. Důležité je, že je výborný a ke grilovaným specialitám se hodí. Několik…
K podzimu také patří sladké dobroty z jablek, především snad všemi oblíbený štrúdl. Bez obav si jej můžete dopřát i pokud zrovna držíte dietu. Štrúdl z ovesných vloček,…
Výborný a rychlý koláček, který je plný jablek a voní po skořici. Těsto stačí smíchat v míse a vylít do koláčové formy, poklást jablky, přelít marmeládou s máslem a…
Škvarkové pagáče jsou křehké a voňavé slané pečivo, které je tradiční pochoutkou slovenské a maďarské kuchyně. Jemné vrstvy těsta proložené křupavými škvarky dokonale…
Falafel: Cizrnu nechtee přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte, zalijte dostatečným množstvím vody. Vařte do změknutí (1-2 hod.) Cizrnu slijte, nechte…
Vše smícháme droždí rozdrobit. Dát do velkého sáčku, který jsme předem vymastili olejem. Necháme v lednici 24 hod. Druhý den tvarujeme prsty a smažíme v rozpáleném oleji…
Kuřecí řízky naklepeme osolíme,opepříme, obalíme v bílém jogurtu a poté v paprikových lupíncích, nesmažíme na oleji!, ale pečeme na pečícím papíru na pekáčku (plechu) v…
Na dno vymazané zapékací misky dáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky,zeleninovou směs,rybu ochucenou kořením a dáme do trouby vyhřáté na 200°.Asi po 20 min.pokryjeme…
Do remosky nalijeme trochu oleje, na to rozložíme na plátky pokrájené brambory, osolíme, okořeníme, posypeme pokrájeným pórkem a zalijeme jogurtem. Navrch položíme…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na plátky cca 2cm, brokolici rozebereme na růžičky. Osolíme a necháme odležet – není nutné předvařit! Připravíme si jogurtovou omáčku.…
Ze surovin na korpus si vymícháme těsto klasickým způsobem a upečeme. Tvaroh smícháme společně ze zakysanou smetanou, jogurtem, vanilkovým cukrem, dosladíme podle…
Uděláme kvásek, vymícháme těsto a necháme vykynout. Pak vytvarujeme velké housky jako na hamburger a necháme 15 min kynout na plechu. Potřeme vajíčkem a dáme péct na…
Do mléka přidat lžíci kapučína a pak ho použít při přípravě klasického, ale trošku řidšího pudinku. Piškoty postříkat rumem a nechat na talíři, aby se rum vsákl. Vejce…
Do mísy vysypeme kukuřici, zelí natrhané na kousky, pórek nakrájený na kolečka a okurku na půlkolečka, sýr nastrouhaný na hrubém struhadle, jablko na kostičky, šunku…
Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě, hlídáme, abychom je nerozvařili. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat.Lučinu rozdrobíme do…
Lilek nakrájíme podélně na plátky silné asi 3 mm. Posolíme z obou stran a necháme asi 15 minut vybrečet. Troubu předehřejeme na 200 °C. Lilky osušíme papírovou utěrkou.…
Jablíčka oloupeme a ve vodě spolu s nakrájenou mrkví povaříme doměkka. Pak jablka, mrkev, banán a broskve společně s jogurtem dáme do mixéru a pomixujeme. Podáváme s…
Smetanu ušleháme do tuha, přidáme jogurt, zakysanou smetanu, vanilkový cukr. A ušleháme do hladka. Polovinu náplně si oddělíme a rozmixujeme v ní pár jahod, aby nám…
Tvaroh, jogurt, vanilkový cukor a cukor vymiešame.Do misky dáme piškóty, ovocie tvarohovú zmes, a posypeme grankom. Môžeme podávať.
Mleté maso smícháme s jogurtem, přidáme škrob a polentu, rozetřený česnek a dochutíme solí, pepřem a zelenou petrželkou. Důkladně promícháme a necháme cca půl hodiny…