Dvoubarevná hrníčková bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenMramorová bábovka je oblíbený moučník na neděli, ale upéct si ji můžete kdykoliv. Je skvělá k snídani i jako svačinka do krabičky. My vám nabízíme recept na snadnou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mramorová bábovka je oblíbený moučník na neděli, ale upéct si ji můžete kdykoliv. Je skvělá k snídani i jako svačinka do krabičky. My vám nabízíme recept na snadnou…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Těsto: Máslo, cukr a žloutky vyšleháme, přidáme kakao, ořechy, mouku smíchanou s kypřícím práškem a opět vše šleháme. Nakonec vmícháme sníh. Těsto vlijeme na vymazaný a…
Pro ty, kteří musí dodržovat bezlepkovou dietu tu máme recept na perníkové úlky s kešu krémem. Cukroví patří mezi nepečené druhy, takže ho hravě stihnete vyrobit i na…
Krásná a jedlá vánoční dekorace nebo dárek pro naše přátele - to jsou perníkové vánoční stromečky. Připravíme je jednoduše z perníkového těsta, které vytvarujeme do…
Vykrajované ořechové měsíčky s rumovou polevou vás vrátí do dětských let, kdy je naše babičky s oblibou připravovaly nejen na Vánoce. Pokud jste je ještě neochutnali,…
Tradiční perník vylepšený vrstvou povidel bude chutnou svačinou i doplňkem ke kávě nebo čaji. Mrkev dodá moučníku úžasnou vláčnost a kyprost. Pokud doplníte moučník…
Dýňový perník je vláčný a voňavý dezert, který dokonale kombinuje jemnou chuť dýně s aromatickým kořením typickým pro perník. Díky dýňovému pyré získává těsto příjemnou…
Řezy tak lahodné, že po nich oblížete všechny prsty, koneckonců tento zákusek to má i v názvu. Nadýchané těsto je potřené žloutkovým krémem a to vše je pod sněhovou…
Smícháme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Pak přidáváme všechny tekuté a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný dobře vysypaný plech a pečeme ve…
Smícháme všechny sypké ingredience a dobře promícháme. Pak přidáváme všechny tekuté a opět dobře promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný dobře vysypaný plech a pečeme ve…
Vosí hnízda tvoří jemné rumové těsto, máslový krém a sladký piškot. Také u vás ze stolu mizí hned jako první? Toto nepečené, jednoduché a zasněžené cukroví vytvoří…
Adventní svícen nemůže na Vánoce chybět v žádné rodině. Můžete ho připravit z perníkového těsta, nazdobit dle vaší fantazie bílkovou polevou. Originální svícen se bude…
Dvoubarevný srnčí hřbet je efektní zákusek, který mnohdy může směle konkurovat dortu. Do krému se mohou přidat kousky ovoce nebo strouhaná čokoláda. S tímto nápaditým…
Nadýchané a vláčné lívanečky jsou tím pravým, čím chcete začínat svůj den. Velmi rychlá a snadná příprava těsta, chvilka smažení na pánvi, nazdobit čím máte rádi a…
Netradiční ovesné sušenky, které můžete pozměnit dle libosti. Není třeba sladit, zralé banány je krásně ochutí. Díky ovesným vločkám pěkně zasytí a hodí se třeba na…
Toto je jeden z nejchutnějších kousků drobného pečiva, které jsou vděčné při jakékoliv příležitosti. Sladké těsto a pikantní citronová poleva přijdou vždy k chuti. Na…
Rychlý a jednoduchý tip na buchtu, která se skvěle hodí na svačinu, nebo jako pohotové pohoštění. Po vychladnutí moučník prořízneme a namažeme oblíbenou marmeládou,…
Tříbarevný řez je pečený moučník, který se skládá ze dvou vrstev těsta, tmavého a světlého. Mezi tyto vrstvy pak patří tvarohová náplň, do které, podle své chuti, můžete…
Tato rychlá buchta, která je někdy nazývána Šalamoun, by rozhodně neměla chybět ve vašich receptech. Je to snadný hrníčkový recept, takže není třeba nic odměřovat.…
Pařížské rohlíčky by neměly chybět na žádné slavnostní tabuli. Ať už je chystáte na Vánoce či na svatbu, vždy ze stolu zmizí velmi rychle. Jemné oříškové těsto s bohatou…
Macecha je většinou pohádková zlá osoba, u které nikdo ani nepředpokládá, že by uměla dobře péct. Ovšem najdou se i hodné macechy, které umí péct moc dobře. Tento recept…
Upéct tento oblíbený moučník zvládne i začátečník. Řeč je o perníku, kefírová varianta oblíbeného dezertu je navíc krásně vláčná jako obláček. Tento recept nabízí…
Pečeme s Ivou: Božsky nadýchané, jako pírko lehounké plundrové loupáčky neodolatelně voní po másle
Čerstvé potraviny vždy po ruce - doplňujte své zásoby pravidelně
„Vzorná kuchařka“ Bohumila Jermářová: Křupavé cukroví zaječí uši si podle jejího 130 let starého receptu upečeme i dnes