Chapadla z kalamárů
Recept ještě nebyl hodnocenPokud chcete trochu zaexperimentovat a dát si mořské plody, vyzkoušejte chapadla z kalamárů. Jistě si pochutnáte, protože jejich maso je bílé a jemné. Chapadla povaříme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 349 kJ / 83 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 1,30 g |
– nasycené | 0,30 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,70 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,10 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 170 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 1,90 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Pokud chcete trochu zaexperimentovat a dát si mořské plody, vyzkoušejte chapadla z kalamárů. Jistě si pochutnáte, protože jejich maso je bílé a jemné. Chapadla povaříme…
Do veliké pánve speciálně určené na paellu dejte oba oleje. Do horkého oleje dáme opéct na velké kousky nakrájená žebírka, na 2-3 části nakrájená kuřecí stehýnka a…
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a opečeme na olivovém oleji.Přidáme rajčatový protlak a rýži. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit.Poté postupně přiléváme vývar a…
Kalamáry necháme rozmrazit, osušíme a vložíme do marinády z vína, oleje, citronu, soli a pepře. Necháme hodinu marinovat. Na těstíčko rozšleháme vajíčko s vínem a…
Naporcujme si na mensie kusky rybacich filetov -ake mame, mensie krevety, mensie slavky a kalamare. Osusime. Na malu panvicku dame hrubu sol a zmes korenia, chvilu…
Tuby opláchnu, nakrájím a naložím do marinády.Marináda na kalamáry: Do 100 ml olivového oleje rozmačkám 5 stroužků česneku, přidám podle chuti mletý pepř, sůl, hrst…
Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek, pórek, očištěné oloupané krevety, maso z…
Očištěné a omyté kalamáry naporcujeme tak, že oddělíme hlavu (současně vyndáme vnitřní kost), chapadla a přísavky, aby zůstalo jen tělo. Prodávají se už i očištěné a…
Nejprve připravíme náplň do olihní. Na oleji zesklovatíme najmeno nakrájenou cibuli, přidáme posekaná chapadla, pinie, posekané ančovičky a orestujeme. Odstavíme a…
Zmrazené Kalamari necháme trochu povolit, aby tam nebyl případně led či námraza. Připravíme si těstíčko z vejce, mouky, mléka, kari a osolíme. Hustotu těsta je…
Kalamáry v bešamelové omáčce s brokolicí a těstovinami zachutnají všem milovníkům mořských plodů. Recept je trochu časově i kuchařsky náročnější, takže začátečník asi…
Očistíme kalámary (vytáhneme za chapadla s hlavičkou ven, nožem vytlačíme vnitřnosti a nezapomeneme vytáhnout průhlednou kost), omyjeme je a nakrájíme na třetiny (od…
1) Kalamáry si očistíme a nakrájíme na kolečka asi necelý centimetr silná. Toto množství dáme do vroucí vody (5 litrů, 1 a 1/3 lžíce soli) na 40-60 sekund. Nepřikrýváme…
Kalamárům odřízneme chapadla a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti a průhlednou planžetu, obdobu sepiové kosti u sepií, opatrně, aby se neroztrhl…
Vykuchání kalamárů (pro ty, kteří nejsou zdatní, vyndat vnitřnosti celé jako já): chytneme kalamára zezadu za hlavičku a otočíme směrem břichem vzhůru, špičkou ostrého…
Cibuli, česnek, zázvor a chilli papričku nasekáme na drobné kousky. Smícháme omáčky, víno, ocet a 60 ml nebo dle potřeby vody. Ve 2 lžících vody rozmícháme škrob. Do…
Nejprve si dáme vařit přílohu - těstoviny podle chuti, my máme nejraději špagety. Očištěné kalamáry nebo chobotničky (nebo od obojího trochu) omyjeme, pokrájíme na…
Kuřecí řízky nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme špetkou sušené bazalky.Opečeme na olivovém oleji.Vyjmeme a na téže pánvi restujeme mořské plody, stačí tak 3…
Koláčové dobroty od Marcely: Pracny podle bábinky voní kořením a citronovou kůrou. Dokonalé jsou i díky obalení v kakau
Proč nechat těsto kynout v lednici? Buchty i mazance budou mnohem lepší, když dodržíte tento postup
10 nejlepších kuchařek pro rok 2022: Bez těchto skvostů se v kuchyni neobejdete!