Hovězí guláš se zelenými fazolkami
Recept ještě nebyl hodnocenNa oleji restujeme dohněda 4 nakrájené cibule. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na oleji restujeme dohněda 4 nakrájené cibule. Přidáme na větší kostky nakrájené maso a restujeme spolu s cibulí, dokud maso nepustí šťávu, ale dáváme pozor, abychom…
Na pánev kápneme trochu oleje a přidáme nevařené gnocchi. Chvíli opékáme a přidáme nakrájený porek a kapii. Vejce si rozšleháme s kořením a smetanou. Zalijeme noky a…
Kapie nakrájíme na jemné kousky, smícháme s mletým masem, okořeníme. Produsíme asi 20 minut. Přidáme rajčátka, dodusíme dalších 10 minut. Dochutíme dle naší chuti.…
Kuřecí prsa rozkrojíme na tenké plátky a ty nakrájíme na proužky.Z olivového oleje, soli, pepře a provencálského koření smícháme marinádu, kterou vlijeme na proužky…
Nasypte lilek a cuketu do cedníku a zasypte je 2 lžícemi soli, nechte ležet asi 30 minut, aby pustily šťávu.Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, opečte na něm…
Cuketu a kapii nakrájíme na malé kostičky. Na oleji asi minutku restujeme cuketu s kořením na zeleninu. Přilijeme cca 2-3 lžíce vody a dusíme do vyvaření tekutiny tak,…
Hovězí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a dáme uležet, nejlépe přes noc, do lednice. V pánvi rozpálíme olej, plátky masa na něm zprudka opečeme a…
Nejprve pokud nemáte rádi v jídle slupky z rajčat je ostrým nožem do kříže na spodní straně nařízněte (jen slupku) a v kastrolku, kde se Vám mezitím vaří voda je…
Kližku nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Omytou, semen zbavenou kapii s párkem nakrájíme na drobno. Cibuli na oleji usmažíme do růžova.…
Vajíčka uvaříme natvrdo a nakrájíme se zeleninou na malé kostičky.Vše dáme do mísy, přidáme špetku soli, pepře, lžíci hořčice, majonézu, smetanu a promícháme.
Na pánvi rozškvaříme slaninu, nakrájenou na kostičky, přidáme cibuli také nakrájenou na kostičky a osmažíme ji. 10 vajec si rozkvedláme ve větším hrnku, osolíme,…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky. Maso poté osolíme a okořeníme směsí koření ASADO. Na pánvi v troše oleje, který rozpálíme, maso hodně zprudka opečeme. Do pánve…
Sledě v oleji dáme do misky, zázvor nastrouháme a vylisujeme z něj šťávu. Cibulku pokrájíme na malé kostičky, vejce pokrájíme na menší kousky a ostatní uvedené…
Kýtu si mírně naklepeme a nakrájíme na kousky-3x3 cm. Z hořčice, obou olejů, česneku a soli si uděláme marinádu, do které vložíme nakrájené maso. Pokud máme čas, necháme…
Nakrájíme si na kousky klobásku a přidáme další uvedené suroviny, vše vyšleháme do pěny, dál dle každého osolíme a zdobíme barevně.
Tresku omyjeme, osušíme, zakápneme citronovou šťávou.Oloupeme brambory (můžou být i z předešlého dne), nakrájíme na plátky a dáme do hrnce s osolenou vodou vařit 5 min.…
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme,přidáme čili koření. V polovině smažení přidáme klobásu nakrájenou na půlkolečka. Až je maso měkké, přidáme…
Na sádle si osmahneme cibule dohněda a na nich pak opečeme zprudka klobásky. Přidáme hříbky a podlijeme je vývarem z masoxu, přidáme na proužky pokrájenou zelenou…
Pečenáče a sardinky nakrájíme na kousky. Očištěnou papriku také na malá sousta. Ochutíme hořčicí a křenem, dobře promícháme, ještě dochutíme dle sebe a necháme odležet. …
Celé kapie a rozpůlenou palici česneku ogrilujeme tak, aby na paprikách byly černé puchýře a slupka se začínala oddělovat a česnek aby změkl (můžeme ho zabalit do…
Nejprve v misce vidličkou rozmačkáme oba sýry, přidáme změklý tuk a smícháme. Zeleninu nastrouháme a přidáme do směsi společně s pažitkou a petrželkou a důkladně…
Olej zahřejeme na vysokou teplotu a osmažíme osolené natrhané file, vždy tak asi 3 minuty z každé strany. Opečené filé dáme stranou. Do stejné pánve dáme kousek másla a…
1. Nakrájíme si: cibuli nadrobno, porek na půlkolečka, mrkev, kapii, cuketu a mrkev na kostičky, brambory na větší kostky, zelené fazolky na menší kousky. 2. Ve…
Úroda kanadských borůvek se blíží. Svědčí jim kyselejší půda a zálivka dešťovou vodou, před škůdci je ochrání síť
Komu se nelení, tomu se zelení aneb Tři tipy, jak využít avokádo ve sladkých dezertech!
Holka u plotny radí: Jak na vídeňské vanilkové rohlíčky? Jednodušší tvarování usnadní práci, pomeranč těsto krásně provoní