Třeboňské kapří hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenTřeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 608 kJ / 145 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 8,90 g |
– nasycené | 1,48 g |
– nenasycené | 4,50 g |
–– mononenasycené | 3,80 g |
–– polynenasycené | 0,70 g |
––– omega 3 | 0,24 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 73 mg |
Sodík | 41 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 0,30 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso.…
Možností jak využít tuto tradiční rybu v kuchyni, a možná i v jiném období než jsou Vánoce, je rozhodně mnohem víc. Nejčastěji ho sice smažíme v trojobalu, ale i takto…
Kapří řízky můžeme obalit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce masa zakápneme citrónovou šťávou a po odležení obalíme v hladké mouce smíchané s červenou paprikou.…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Kapří maso se hodí pro všechny typy kuchyňské přípravy sladkovodních ryb. Na pečenáčích z kapra si pochutnáte až po dvou až pěti dnech, po které je třeba nechat…
Vyzkoušejte chuťově bohatý pokrm, který je ideální pro letní sezónu. Grilovaný kapr je nejen zdravou volbou, ale také vynikající pochoutkou, která zaujme každého…
Tento lahodný pokrm spojuje českou tradici s jednoduchostí moderní kuchyně. Díky aromatické marinádě získá ryba jedinečnou chuť, zatímco brambory krásně nasáklé šťávou,…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Křehké rybí maso, vůně zeleniny a křupavé krutonky okouzlí vaše strávníky nejen na Vánoce. Avšak právě na ty nesmí rybí polévka na svátečním stole chybět. Její příprava…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Rybu nakrájíme na několik porcí, osolíme, opepříme a dobře propečeme na másle, nesmí zůstat vevnitř syrová. Upečené prochladlé rybí porce rozebereme na menší kousky a…
Kapr pečený na slanině a cibuli, přelitý rozinkami marinovanými ve víně a medu je inspirován historickým receptem z dob, kdy chov kapra na našem území zažíval rozmach.…
Pokud jste až do teď připravovali výhradně smaženého kapra, pojďte si vyzkoušet dietnější způsob úpravy. Porce kapra posypané kořením osmažíme na másle do zlatova.…
Mlíčí perlíme 10 minut, ne vařit klokotem a očistíme, pokud má blány. Utřeme máslo, žloutky a mlíčí (já použila mixér). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku,…
Kapří mlíčí zbavíme blanek, žilek a tuku. Opláchneme a osušíme. Naporcujeme na pokud možno stejně velké porce. Osolíme, opepříme a obalíme v klasickém trojobalu.Po…
Hranolky nemusí být nutně jen bramborové, které všichni tak dobře známe. Kapří hranolky obalené v bylinkovém těstíčku a usmažené dozlatova, podávané se zeleninovým…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…