Králík pečený v kořenové zelenině
Recept ještě nebyl hodnocenKráličí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Králičí maso je nejen zdravé, ale i velmi chutné a jemné. Pečené na orestované kořenové zelenině, zalité vínem a pokladené plátky anglické slaniny bude maso šťavnaté a…
Kyselost zelí je v salátu umírněna přidáním jablek. Jemně nasekaná cibule dává salátu lehce pikantní chuť. Připravte si zdravou pochoutku, kterou můžete podávat jako…
Kuřecí stehenní maso nařežeme na malé nudličky. V trošce olivového oleje rozmícháme koření kari, sušenou bazalku a poctivě vetřeme do naporcovaného osoleného kuřecího…
Vše, až na cukr, dáme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a dáme péct při 220°C asi 1 hodinu. Pak oheň zmírníme, stehna otočíme, přidáme cukr, je-li třeba.Pečeme…
Lehký zeleninový oběd nebo večeře z jednoho pekáčku, na kterém si pochutnají všichni milovníci čerstvé sezonní zeleniny. Můžeme ho podávat jako samostatný chod nebo bude…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Klasické vepřo-zelo je zde vylepšeno masem ve slaninovém kabátku, zelí ozvláštněno mrkví a vše zasypáno zkaramelizovanou cibulkou s příchutí balzamica. Stačí jen…
Marinování Dejte maso do středně velké mísy, přidejte víno, olivový olej, citronovou šťávu, česnek a koření. Smíchejte dohromady a nechte marinovat dvě hodiny,…
Tak jsme v podvečer kecali s dcerou, o mém dětství. A vzpomenul jsem, jak do mně matka násilím rvala dušenou mrkev s hráškem, a já se bránil. Mnohdy jsem byl ke…
Do většího hrnce dáme vařit vodu a nakrájíme na větší kusy plát hovězího pupku. Přidáme karotku, petržel, neoloupanou jednu cibuli, libeček, sůl a 5 kuliček černého…
Spojení hlávkového zelí a mrkve je šťavnaté, křupavé a bohaté na vitamíny, což zejména v období podzimu a zimy uvítáme. Zeleninu stačí doplnit medovo-hořčičnou zálivkou…
Falešná dršťková polévka: Kdo nerad jí vařenou kůži z vepřového kolena, může z ní udělat falešnou dršťkovku. Uvaříme vepřové koleno a stáhneme z něho kůži. Na troše…
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, necháme okapat. Do mísy dáme 3 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky oregana, 2 prolisované stroužky česneku…
Protože by tahle dobrota z kořenové zeleniny a smetany neměla zůstávat jen nedělní záležitostí, máme pro vás tip na její zrychlenou verzi se sekanou. Vše připravíte v…
Černou ředkev oloupeme. Zeleninu očistíme, pokrájíme na slámové nudličky, vložíme do mísy, osolíme a dáme do ledničky odležet.Po odležení přidáme šťávu z jednoho citronu…
Maso nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Do misky nalijeme vodu, přidáme masox, bobkový list, pepř a při nejvyšším výkonu 5 minut…
Maso vložíme do pomalého hrnce, přidáme koření, cibuli a osolíme. Vaříme doměkka - cca 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mrkev. Měkké maso necháme vystydnout a…
Nejdříve vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme na kolečka mladou mrkev a petržel.Na pánvičce rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé…
Jídla z jednoho pekáčku jsou oblíbená hlavně v létě, kdy starost o oběd rádi přenecháme naší troubě. Kuřecí stehna pečená dozlatova s drůbežími játry, zeleninou a…
Kachní játra po vybalení opláchneme a uložíme před přípravou v lednici. Zeleninovou přílohu připravíme tak, že nakrájíme kedlubnu na kostičky, polovinu karotek nakrájíme…
Nejdříve si uvaříme těstoviny na skus, propláchneme vodou a zcedíme. Do hrnce vložíme na kostičky nakrájený uzený bůček a zlehka ho osmahneme,přidáme veškerou…
Ledový salát, okurku, karotku nakrájíme na nudličky. Rajčátka rozřízneme napůl.Vše vložíme do velké mísy, přidáme dresink a opatrně promícháme.Na talíře dáme jednotlivé…
Do majolky jemně nastrouháme mrkev, křen a přidáme jemně nasekanou cibulku.Dochutíme hořčicí, citronovou šťávou, solí, pepřem, špetkou cukru a dobře promícháme.
Maso očistíme, opláchneme, prořízneme do něj kapsu a vysolíme ji. Pečivo nakrájíme na kostičky a přelijeme je rozehřátým tukem.Vejce rozšleháme s trochou mléka (piva),…
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný