Bezinková šmaja z Brna
Recept ještě nebyl hodnocenKuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuličky bezu 20 minut povaříme společně s badyánem.Poté vše přes plátno a cedník přepasírujeme (badyán nejdřív vyjmeme). Šťávu znovu ohřejeme a přidáme vanilkový a…
Bílky vyšleháme, uděláme tuhý snih. Zvlášť vyšleháme žloutky s citronovou kůrou, šťávou a cukrem a mouku. Poté vmícháme do sněhu (opatrně!). Dáme péct do formy s…
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně k vaječné směsi vmícháme obě mouky, smíchané se sodou a kakaem. Zlehka vše…
Všechny suché suroviny smícháme a zvlášť smícháme mléko, olej, vejce, rum, kávu. Tekutou směs vlijeme do suchých surovin a vše ušleháme ručním šlehačem.Těsto vlijeme do…
Smetany ušleháme spolu s moučkovým cukrem, přidáme Mascarpone, pomazánkové máslo a zakysanou smetanu a vyšleháme krém. Do vychladlého silného pressa dáme dvě lžíce rumu.…
Do mísy dáme vločky, rozinky (pokud dáme máčené v rumu, přidáme je i s rumem), nasekané ořechy a zalijeme mlékem s rozšlehaným vajíčkem. Promícháme a necháme asi půl…
Máslo ušleháme s cukrem a s vanilínovým cukrem dohladka. Postupně po jednom přidáváme vejce.Mouku smícháme s kypřícím práškem, kakaem, mandlemi a citrónovým aroma.Směs…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mouku, kypř. prášek, olej a promícháme - přidáme mléko dle potřeby. Na závěr vmícháme ušlehané bílky. Těsto nalijeme na vymazaný a…
Korpus: odkaz, viz Poznámka Náplň: šlehačka - rostlinná, višňový džem Poleva ganache: 100ml šlehačky, 100ml čokolády svařené
Troubu předehřejeme na 180 °C.V jedné míse smícháme sypké suroviny. V druhé míse tekuté suroviny.Tekuté přilijeme do sypkých, promícháme a přisypeme hrušky nakrájené na…
Nepečené dezerty se těší velké oblibě, díky své snadné přípravě. Pokud hledáte dort, který potěší vaše blízké, vsaďte na kávovou Charlottu, které se skládá s piškotů…
Do odměřeného mléka zamícháme želatinu a necháme zhruba 10 minut nabobtnat. Pak mírně zahříváme, stále mícháme až do úplného rozpuštění želatiny. Teplota by neměla o…
Nahřejeme troubu na 170 °C a pekáček (hlubší plech) vyložíme pečícím papírem.V jedné míse smícháme tekuté suroviny, ve druhé sypké. Půl hrnku kávy si ale odložíme…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Výborná a lahodná káva, nejen pro letní dny. Můžeme ji vylepšit kapkou likéru a lístkem osvěžující máty. Pro její návykovou chuť se vyplatí, mít vždy po ruce doma,…
Pokud nemáte zrovna upečeno a honí vás mlsná, není nic jednoduššího, než připravit rychlý osvěžující pohár. Piškoty prokapete kávou a spolu se zmrzlinou, jogurtem a…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
Chcete se před návštěvou blýsknout luxusním dezertem? Připravte Caffé latte, nikoliv kávový nápoj, ale nadýchané řezy. Chutnají i voní božsky, kromě toho také nádherně…
Chia semínka jsou oblíbená pro svou výživovou hodnotu a schopnost nabotnat a vytvořit tak pudink. Tentokrát je použijeme do kávou ochuceného tvarohu doslazeného medem a…
Klasické tiramisu moc dobře známe. Spojení lahodného krému, piškotů a kávy ovoněné pikantním likérem. V tomto receptu je navíc ještě vrstva sladkých banánů. Zároveň je…
Do mixeru, či smoothie makeru nalijeme 1 hrnek horké filtrované kávy Enzo Bencini Elemento. Přidáme lžíci kořeněného másla a 2 lžičky cukrového sirupu demerara. Vše…
Vločky opražím na pánvi, až budou vonět, přidám mléko, chia semínka a vařím do zhoustnutí. Až bude kaše hustá, přiliji kávu asi tak, aby byla kaše z poloviny zalitá. V…
„Dortík - Piece of Cake“ je příběh o jednoduchosti a kráse každodenního života, který se ukrývá v něčem tak obyčejném, jako je kousek dortu. Film nebo příběh s tímto…