Jednohubky - inspirace
Recept ještě nebyl hodnocenPři jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 837 kJ / 200 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 8,00 g |
| – nasycené | 2,00 g |
| – nenasycené | 5,40 g |
| –– mononenasycené | 3,40 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 6,00 g |
| Sacharidy | 2,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Při jakékoliv slavnostní události nesmí chybět ideálně velký tác s jednohubkami různých druhů. V tomto receptu můžete načerpat inspiraci. Nabízí spoustu variant, jak…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Při oslavách příchodu Nového roku, nebo jakýchkoliv jiných slavnostních příležitostech, nesmí chybět bohaté občerstvení a několik druhů jednohubek. Inspirujte se v tomto…
Plněná vajíčka jsou takovou klasikou svátečního pohoštění. Inspirujte se v tomto receptu a přineste hostům na stůl luxusnější verzi plněných vajec, a to s uzeným lososem…
MEXICKÉ BRAMBORÁKY: Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a papriku na kostičky. Na pánev dáme olej a na něj papriku. Podusíme cca 5 minut.…
Chlebíčky jsou tradiční součástí oslav a svátků. Připravte si jejich luxusnější variantu. Klasickou veku stačí potřít máslem a navrstvit na ni plátky lososa, třeba i…
Tento recept přináší nové nápady, jak ozvláštnit vaše oblíbené jednohubky a udělat z nich hvězdu každého pohoštění. Ať už hledáte originální kombinace chutí, zajímavé…
Na menší suchou pánvičku dáme dokola hrubě nastrouhaný sýr. Až sýr pustí tuk, vklepneme doprostřed vejce a osolíme žloutek. Kolem dokola natrháme asi 4 lístky bazalky.…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení.Z plátu listového těsta vykrájíme kolečka o Ø 5,5 cm a z poloviny vykrájíme ještě středy Ø 3,5 cm. Z jednoho…
Tuňáka a šalotku nasekáme, smícháme s trochou zakysané smetany, přidáme okapané kapary.Osolíme, opepříme a rozdělíme na plátky toustového chleba. Zdobíme kaviárem,…
Ruské vejce nejen skvěle chutná, ale také krásně vypadá na každém stole. Tento tradiční pokrm tvoří vařené vejce obložené salátem s jemnou majonézou, kousky šunky a…
Šnečí kaviár vysypeme do sítka a necháme okapatBagetku nakrájíme na plátky a na velmi malém množství kvalitního olivového oleje orestujeme do zlatova. Orestované plátky…
Sushi patří k oblíbeným chuťovkám asijské kuchyně. A i u nás už má své jisté místo. Připravte si tematické pohoštění, na kterém nesmí chybět tyto sushi kuličky doplněné…
Mouky, sůl a droždí promícháme v míse. Mléko a zakysanou smetanu v rendlíku prohřejeme a do vlažného vmícháme žloutek. Mléčnou směs vmícháme do moučné a metličkou…
Luxusně zdobené kanapky jsou skvělou alternativou klasických rohlíkových jednohubek. Základy na kanapku upečeme z křehkého těsta. Na to pak naneseme lahodný krém a…
Čaj o páté. Pro mnohé z nás nicneříkající pojem, někomu se spojí s Anglií. Je to tak, je to gastronomický rituál s anglickými kořeny. Historie říká, že ho zavedla…
Na velikonoční tabuli patří spousta různých sladkých i slaných dobrot. Koledníky určitě potěšíte kanapkami, nazdobenými jarními květy, se svěží pomazánkou z Lučiny,…
Vařených vajíček máme zejména po Velikonocích plnou lednici. Jednoduše je můžeme upotřebit na skvělé osvěžující občerstvení. Do bílků připravíme a naneseme krém ze…
Upečieme si paštičky z lístkového cesta. V miske rozmiešame spolu syr s maslom, kečupom a kaviárom. Týmto krémom naplníme upečené paštičky. Na krém položíme polovicu…
Rozmixujeme uzeného lososa, smícháme s ricottou, mlékem, osolíme a opepříme. Je to jednoduché, já vím...ale přeci chutné a oku lahodící. Spíšě jsem se chtěla …
Plátky sýra poklademe na alobal těsně vedle sebe. Dáváme po 3 plátky do 2 řad. Máslo necháme povolit a umícháme dohromady se sýrem. Přidáme kaviár, dobře promícháme a…
Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a zprudka opečeme na másle. Předdáme do zapékací misky. Máslový výpek zalijeme asi 150 ml vývaru, přidáme lžičku tomatového…
Mouky spolu prosijeme, osolíme a promícháme. Vytvoříme důlek, nadrobíme droždí, zalijeme částí vlažného mléka a necháme vzejít. Pak přidáme žloutek, bílek uschováme na…