Rychlá kedlubnová polévka
Recept ještě nebyl hodnocenV této jednoduché a rychlé polévce si naplno vychutnáme nasládlou chuť kedlubny. Stačí nastrouhanou kedlubnu osmažit na másle a pak ji přidat do vody zahuštěné jíškou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V této jednoduché a rychlé polévce si naplno vychutnáme nasládlou chuť kedlubny. Stačí nastrouhanou kedlubnu osmažit na másle a pak ji přidat do vody zahuštěné jíškou.
Masové karbanátky má rád snad každý. Vyzkoušejte do nich přidat zeleninu, třeba kedlubnu. Pak už je stačí jen dozlatova osmažit a můžete podávat. Jejich chuť vás opravdu…
Rané odrůdy kedluben a jejich šťavnatá jemná dužina si přímo říká o takové využití, aby kedlubnová chuť zůstala v hlavní roli. Připravte si tuhle jednoduchou pomazánku,…
Kedlubnový salát se zakysanou smetanou je překvapivě sytý. Může nahradit dopolední svačinu, nebo i lehký oběd. Na noc by mohl být těžký do žaludku, přes den si ho ale…
Tuto chutnou, lehkou, jarní pomazánku připravíme snadno z vařených vajec, tvarohu, ředkviček a kedluben. Namazaná na kousku čerstvého pečiva přijde vhod jako zdravá…
Vychutnejte si tuto lahodnou krémovou polévku z květáku a brokolice, která je díky smetaně opravdu jemná. Horká polévka, podávaná s proužky šunky, křupavými kostičkami…
Okrájené kousky ze spodní části chřestu rozhodně nevyhazujte. S trochou přísad vykouzlíte skvělou polévku. Dochutit ji můžete podle vlastních preferencí. Každopádně…
V této polévce, vynikne díky tepelné úpravě nasládlá chuť kedlubny. Potlačí její jemnou štiplavost a případnou dřevnatost. K malým kostičkám této jarní krásky už přidáme…
Kedlubny nakrájíme na velmi slabé hranolky, okapaná sušená rajčata na proužky, olivy na kolečka.Osolíme, promícháme a necháme odstát.Ve lžíci octa a lžíci vody necháme…
Na této sladkokyselé zeleninové směsi si můžeme pochutnat jen tak, nebo ji podávat jako přílohu k masu. Zeleninu uvaříme, vložíme do zapékací misky vyložené slaninou,…
Tato krémová polévka kombinuje jemnou chuť cukety s nasládlou mrkví a křupavou kedlubnou. Ideální pro chladnější dny, tato polévka vás zahřeje a dodá tělu potřebné…
Křupavý salát z mrkve, kedlubny a ředkviček podáváme s kousky pečeného lososa, praženými dýňovými semínky a jednoduchou jogurtovou zálivkou. Můžeme ho podávat jako lehký…
Ptačinec žabinec je rostlina s bílými kvítky, která dokáže potrápit nejednoho zahrádkáře. Zároveň ale obsahuje mnoho vitamínů. Využijeme ji v karbanátcích plněných vejci…
Začíná se pomalu ochlazovat a tak přichází období, kdy teplá polévka přijde vhod. Krémová polévka z kedlubny voní po muškátovém oříšku a tu správnou chuť jí dodá masový…
Sytá zeleninová polévka zahřeje v nadcházejících sychravých dnech. Je zahuštěná rozmixovanou zeleninou, aby zbytečně nepřidávala více kalorií než je nutné. Polévka…
Tato polévka je nejen dobrá, ale také zdravá a vyvážená. Každá lžíce je plná lahodného spojení čerstvé zeleniny, brambor a aromatických žampiónů. Máslová jíška polévce…
Tento lahodný a zdravý pokrm spojuje chuťově bohatou pečenou zeleninu s jemně oříškovým bulgurem, čímž vytváří harmonický a sytý hlavní chod nebo přílohu. Ideální pro…
Uzená kuřecí stehna zvládneme připravit velice snadno. Jejich uzená chuť skvěle funguje v kombinaci s lehce nasládlým kedlubnovo-cuketovým zelím. Podáváme s vařeným…
Silná hovězí polévka plná zeleniny zajisté přijde k chuti. Hovězí polévce dodají zajímavou chuť orestovaná zelenina a zejména rajčata. Polévku si můžete vychutnat v…
Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý…
Houby si namočíme do mléka, aby změkly, do hrnce s vodou se zeleninovým vývarem nakrájíme chleba a vaříme.Kedlubnu a mrkev nastrouháme a na trošce oleje opečeme.Polévku…
Nejříve jsem si očistila a pokrájela veškerou zeleninu, brokolici jsem rozebrala na růžičky a dala jsem vše vařit abych si pak část zeleniny a brokolice mohla …
Česnek prolisujeme a smícháme s kmínem. Touto směsí potřeme ocásky i bůček, mírně osolíme. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, kterými vyložíme dno zapékací misky. Na…
Není občas od věci si odpočinout od masových jídel. Kombinace vařené kedlubny a špenátu, ochuceného česnekem, vás příjemně překvapí. Pokrm velice snadný na přípravu, má…
Konec s pláčem při krájení cibule: Stačí použít ostrý nůž, digestoř nebo si správně stoupnout k prkénku
Josef Maršálek na křtu své další kuchařky: Mám hezký život a hezkou práci s hezkými lidmi, svěřil se cukrář
Superlevná kopřivová polévka: Kromě perfektní chuti překvapí i velmi snadnou přípravou. Lehce ji zvládne každý