Hovězí kližka á la Krkovička s kedlubnovým zelím
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Plátky kýty lehce naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme nasekaný rozmarýn a pokapeme olejem. Necháme odležet aspoň hodinu. Mezitím oloupeme kedluben, nasekáme mladé…
Uzená kuřecí stehna zbavíme kůže a obereme z nich maso. Kůži a špek nakrájíme na drobno a dáme vyškvařit do hrnce.Poté přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme…
Oloupané kedlubny a oloupaná jablka nastrouháme najemno, přebytečnou šťávu vylijeme (a třeba vypijeme).K nastrouhanému přidáme jogurt, podle chuti osolíme, osladíme,…
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nastrouhaný kedluben, hrášek, nakrájený lusk a rajče. Přidáme zelené natě a krátce podusíme. Zalejeme vodou /vývarem, máme-li/,…
Kedlubnu, mrkev a celer nakrájíme na kostičky, květák a brokolici rozebereme na růžičky. V hrnci si rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme vroucí vodou…
Na másle si zpěníme cibuli, nakrájenou na proužky k ní přidáme mrkev a kedlubnu, které si nastrouháme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme nasekaný květák s česnekem,…
Na pánvi osmahneme kostičky slaniny, přidáme olej, máslo, jemně pokrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, vložíme maso pokrájené na proužky a zprudka opečeme. Osolíme,…
Očištěnou a nahrubo nastrouhanou zeleninu orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Zalijeme vodou, přivedeme k varu a necháme krátce probublat. Poté odstavíme, necháme…
Nejprve si rozdělíme zeleninu na 2 půlky. První necháme vcelku, druhou nakrájíme nadrobno. Očištěné maso vložíme do studené vody, přidáme zeleninu vcelku, houby (namáčet…
Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo.Jablko nakrájime na malé kostky a zakápneme citronovou šťávou.Jogurt prošleháme s medem a přidáme jemně natrhané lístky meduňky.…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, kterou mírně osmahneme.Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme ji doměkka.Když je zelenina…
Hrách si namočíme a běžným způsobem uvaříme do měkka ve vodě, ve které byl namočený, můžeme přidat bobkový list, tymián, jak je kdo zvyklý, a rozmačkáme, pokud ale…
Mrkev a kedlubnu si nastrouháme na slzičkovém struhadle, pórek na půlkolečka a kapustu na malé kousky.Do hrnce dáme olej s máslem, zahřejeme a dáme všechnu připravenou…
Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká). Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s…
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na plátky, dáme na dno PH a zasypeme moukou, na ní přijde mrkev s kedlubnou, nakrájené na proužky, cukr i skořicový cukr a navrch…
Kedluben očistíme a ukrojíme z něj tři plátky, asi centimetr široké. Dáme je vařit do osolené vody. Vaříme na skus, scedíme a necháme vychladit. Uvaříme i vejce natvrdo…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané brambory nakrájené na kostičky a kmín.Když jsou brambory téměř měkké, přidáme libeček a na hrubší nudličky nastouhanou…
Nasládlá kedlubna a jemná chuť květáku se skvěle doplňují v této polévce. Připravíme jíšku, rozředíme ji vodou a v ní uvaříme kedlubnu, květák a mrkev. Polévku okořeníme…
Polévka typu šup šup do hrnce a je po hladu. Takový recept se hodí. Místo zdlouhavějšího zahušťování jíškou stačí použít tvrdší pečivo. Zelenina s máslem dodá chuť. Pro…
Přemýšlíte, co rychlého připravit k obědu či večeři? Co třeba tyto kuřecí kousky orestované s nastrouhanou kedlubnou? Příprava je opravdu snadná, během pár minut máte na…
Připravíme směs grilovacího koření tak, že smícháme po 1 lžičce mleté papriky sladké i se špetkou pálivé, sušeného česneku, mletého kmínu, dle chuti pepře a bylinkové…
Nenáročný pokrm, který však zasytí celou rodinu. Zeleninové pyré můžete připravit z libovolné zeleniny nebo, jako tady, z mrkve, celeru a kedlubny. K němu podáváme…
Smetanová omáčka ze zeleniny a vývaru. Její výhodou je, že se hodí k různým přílohám a tak si každý může vybrat podle chuti, jestli si jí dá s knedlíkem, vejcem,…