Kedlubnová polévka s vejcem
Recept ještě nebyl hodnocenKedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Kedlubnu a 2 mrkve si nastrouháme na hrubém struhadle. Do hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme lžíci másla. Necháme rozpustit. Poté přidáme nastrouhanou kedlubnu a…
Kůži ze stehen sejmeme a nakrájíme na drobné kostičky spolu se slaninou.Maso obereme od kostí a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na jemno, kedlubny na kostičky.Na oleji…
Trochu opomíjená kedlubna má rozličné využití v kuchyni. Kedlubnovou omáčku lze připravit hned na několik způsobů. Představuje jídlo vhodné pro děti i dospělé, navíc je…
Dobrá polévka na víkend i pro všední den, vhodná pro celou rodinu. Malým dětem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat. Kdo má rád syté polévky se spoustou zeleniny, na…
Cibuli si mírně osmažíme na olivovém oleji, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a chvíli restujeme. Pak přidáme nahrubo nastrouhaný celer, orestujeme, přilejeme vodu a…
Na oleji si opečeme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme nahrubo nastrouhaný kedluben a můžeme přidat i pár mladých kedlubnových lístků. Osolíme, opepříme, posypeme…
Kachní stehna omyjeme, osušíme, osolíme a pokmínujeme. Vložíme je do pekáčku, podlijeme cca 2 dcl vody a přikryté pečeme cca 40 min. Pak odkryjeme a pečeme již na barvu…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. V kastrole rozehřejeme olej, orestujeme drobně nakrájenou cibuli a až zrůžoví, přidáme maso. Opečeme dohněda a zasypeme…
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme očištěnou a na menší kousky pokrájenou zeleninu, kterou mírně osmahneme.Zalijeme vodou, osolíme a uvaříme ji doměkka.Když je zelenina…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Dobrá polévka je základ oběda. Z téhle na vás z kedlubno - bramborového základu vykouknou svěže zelené kuličky mladého hrášku. Máslová jíška a použité bylinky polévku…
Jednoduchá smažená rýže i s opravdu malými zbytky zeleniny, vejcem a ždibci masa je překvapivě po správném dochucení lahůdkový a plnohodnotný pokrm. Můžete na ni…
Do misky nalijeme mléko, žloutky oddělené od bílků a sůl. Rozmícháme a přidáme mouku, pr.do pečiva, nakrájené uzené na malé kostky. Smícháme a dáme nakrájený rohlík,…
Zatím co se vaří voda v konvici, tak oloupeme a umyjeme mrkve s kedlubnou. Potom je nakrájíme na tenoučké plátky a dáme je do menší misky a dáme trochu, asi dvě špetky…
Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky, kousek mrkve nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle a vše na tuku prudce restujeme.Zasypeme hrubou moukou, 2 minuty osmažíme a…
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku (množství podle toho, jak chceme polévku hustou) uděláme jíšku kterou zalijeme zeleninovým vývarem a…
Mezi jeden z nejzdravějších druhů zeleniny patří kedlubna. Pokud nevíte, co z ní připravit, vyzkoušejte tyto skvělé zapečené kedlubny, plněné vydlabanými vnitřky a…
Dobře ochucené a pořádně vypečené vepřové výpečky jsou jednou z nejoblíbenějších klasik české kuchyně. Dvojí výpečky z vepřového a uzeného masa jsou opravdu šťavnaté a…
Krásně měkké dušené maso v kombinaci se smetanovými, lehce nasládlými kedlubnami, zachutná všem vašim strávníkům. Maso krásně voní po česneku a tymiánu. Hotový pokrm…
Na pánvi opražíme maso , které jsme nakrájeli na nudličky, přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu a zalijeme sójovou omáčkou. Osmahneme a podáváme s brambory nebo…
Kachní krky si uvaříme do měkka a obereme je, zároveň si uvaříme rýži, jak jsme zvyklí a necháme jí schladnout. Na pánvi s olejem orestujeme cibuli s česnekem, necháme…
Nejprve si na oleji zpěníme cibulku. Po chvilce dáme česnek a necháme jen zesklovatět. Přidáme nakrájenou cuketu, brambor, kedlubnu a celer na kostičky. Orestujeme,…
Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Holka u plotny vaří: Jak na svatomartinské kuře à la husa? Se zelím a mini lokšemi chutná jako poctivá pečínka
Příběh jako z filmu: Aby uživila rodinu, začala Hana vařit a prodávat marmelády, co znala od babičky. Dnes ji chválí i Kašpárek
VIDEO: Eliška otestovala nejlepší burgery v Praze a za 255 Kč našla jeden opravdu obrovský a parádně šťavnatý