Vepřová plec na kedlubnách, v pomalém hrnci
Recept ještě nebyl hodnocenDen předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Den předem, nejlépe přes noc naložíme maso. Suroviny na marinádu promícháme ve větší uzavíratelné nádobě. Plec očistíme, nakrájíme na stejně velké kusy a důkladně…
Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a orestujeme na olivovém oleji ze všech stran. Až bude maso krásně opečené, přidáme koření a nahrubo…
Zeleninu očistíme, omyjeme. Z kukuřice oloupeme zrna - lze i uvařit a oloupat, nebo použít sterilovaná zrna. Z každého druhu zeleniny si odložíme asi třetinu stranou na…
1/4dýně a 1/4kedlubny nakrájíme na tenké nudličky, zbytek na větší kostky. Na tenké nudličky nakrájíme i 3plátky česnekového boku a na drobná kolečka nakrájíme všechny…
Nachystáme si zeleninu. Mrkev na kostičky, květák na menší růžičky, kedlubnu na nudličky. Kousky kuřete osolíme a opečeme na oleji. Zalijeme troškou vody a dáme péct do…
Na pánev dáme lžíci sezamového oleje do růžova osmahnem cibuli.Po zezlátnutí cibule přidáme nahrubo nastrouhaný daikon, kedluben a nasekanou mrkvovou nať, trochu…
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kusy, vložíme do papiňáku(tlakového hrnce)a zalijeme 1/2litrem horké vody. Hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu…
Na části sádla uděláme z cukru světlý karamel do barvy okru(POZOR nezpálit-byl by hořký), na tento karamel dáme nastrouhané kedlubny, které jsme si připravili před…
Bôčik rozrežeme na plát a po oboch stranách dobre naklepeme na tenší plát. Osolíme, okoreníme. Náplň: Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme špenát, osolíme,…
Kaleráb nastrúhame nahrubo, pridáme chren, najemno nastrúhané uhorky, nadrobno narezanú cibuľu, tatarskú omáčku a premiešame. Nakoniec vmiešame nasekané vajíčka.…
Oloupanou kedlubnu pokrájíme na nudličky nebo kostičky a osmažíme ji na kousku másla.Když začne růžovět, přidáme mouku, promícháme a ještě krátce osmažíme, pak přisypeme…
Kedlubny, jablka, mrkev a křen okrájíme a nastrouháme najemno.Smícháme s citronovou šťávou a lehce osolíme.Před podáváním necháme vychladit.
Sojový granulát si uvaříme ve vodě s kostkou Masoxu,jak je psáno v základním návodu. Po uvaření přebytečnou vodu vymačkáme. K drti přidáme nastrouhané mrkve,kedluben…
Rozšľaháme vajcia, pridáme oriešok, korenie, hrozienka, múku, soľ a vypracujeme cesto. Necháme 30 min odpočívať. Potom vmiešame všetku zeleninu, ktorú sme nastrúhali…
Nejprve si naporcujeme kuře, posolíme z obou stran a necháme si ho stranou. Do pekáče si nakrájíme cibuli na měsíčky, kedlubnu+kapii+rajčata+hlívu na kousky a česnek si…
Cibuli nakrájíme a osmahneme, můžeme při smažení přidat trochu cukru, aby došlo k lehké karamelizaci. Mrkev nastrouhanou nahrubo či na plátky přihodíme spolu s nasekanou…
Maso nakrájíme na větší kostky, utřeme česnek se solí a vše vetřeme do masa. Kostky opepříme a bohatě posypeme celým kmínem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pomalu…
Do dvou litrů vody nakrájíme brambory a zeleninu. Osolíme, opepříme a vaříme do měkka.Z mouky a másla uděláme jíšku.Do horké jíšky rozklepneme vajíčko a promícháme.Směs…
Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme a pokrájíme na malé kostičky, květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do většího hrnce s osolenou vodou. Přidáme zeleninový bujon,…
Tyto jednohubky poslouží jako lehká a rychlá snídaně, nebo jako zdravé a chutné pohoštění. Kousek kedlubny stačí pomazat vaším oblíbeným roztíratelným sýrem a na to…
Někdo má zeleninová lídla rád, ale přece jen mu maso chybí. Pro tyhle případy je možné ke šťavnaté kedlubně přidat kousek osmaženého kuřecího masa. Stačí vhodně octem…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Svěží a lehkou pomazánku z tvarohu, s lehce štiplavými ředkvičkami, mrkví a kedlubnou, si nejlépe vychutnáte na čerstvém pečivu. Ideální snídaně, nebo svačina do práce,…
Ideální salát na svačinku. Zeleninu je vhodné zařazovat pravidelně do jídelníčku, její benefity jsou všeobecně známé. Zálivka ze smetany, ochucená citronem a špetkou…
Jídlo jako kosmetika: Masky na vlasy i pleť, které snadno vyrobíte z toho, co najdete v lednici
Filmové hostiny: Herci ze Slunce, seno, erotika si do Itálie opravdu přivezli vlastní jídlo
Romantický příběh rakouské limonády Almdudler: Původně byl tento bylinkový nápoj svatebním darem!