Kefírová buchta s celozrnnou moukou
Recept ještě nebyl hodnocenRozehřejeme troubu na 175°C. Plech o velikosti 30x30 cm vyložíme pečícím papírem.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozehřejeme troubu na 175°C. Plech o velikosti 30x30 cm vyložíme pečícím papírem.Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Ve větší míse smícháme kefír, cukr, olej a…
Sýr /brynzu/ a máslo rozmícháme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a drobně pokrájené dvě třetiny pórku.Směs ochutíme sladkou mletou paprikou, pepřem a olivovým olejem.…
Připravíme si mixér, ve kterém rozmixujeme jahody s kefírem a pak přidáme zmrzlinu. Jemně promixujeme a podáváme.
Mouky prosejeme do misky, přidáme ostatní suroviny a vypracujeme středně tuhé těsto. Necháme 45 minut odpočinout, přetužíme a rozdělíme na dva kusy. Stočíme do bochánků,…
Opláchnutou a očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, které zatím odložíme bokem. Košťál nakrájíme na kousky, vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme vařící vodou a…
Všetky prísady dobre vyšľaháme a nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy vhodnej do mikrovlnky.Vložíme do mikrovlnky a vlníme cca 7 minút na 650 W. Necháme 2 min…
Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky.…
Připravíme těstíčko: Vejce vyklepneme do misky, přilijeme kefír, osolíme, opepříme a prošleháme. Pak vmícháme mouku tak, aby těstíčko nebylo ani moc husté ani moc řídké…
Slaninu nakrájíme na menší kostičky a dáme do většího hrnce osmahnout do zlaté barvy. Mezitím si očistíme cibuli a řapíky celeru. Cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky a…
Dužinu nakrájíme na kostky. Semena vybereme a dáme stranou. Česnek a cibuli nasekáme na hrubé kousky a promícháme s dýní. Rovněž tam přimícháme asi hrstku semen. …
Máslo rozpustíme a v míse vyšleháme spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem. Potom přidáme vejce, kefír a společně vmícháme do hladké hmoty.Polohrubou, špaldovou a žitnou…
Zemiaky nakrájame na kocky a v osolenej vode varíme domäkka. Vody dáme len nad zemiaky.Medzitým pomaly ohrejeme kefír a vlejeme do uvarených zemiakov s vodou.V mlieku…
Všechny suroviny na těsto smícháme a vlijeme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 20 min při 175°C (vyzkoušíme špejlí).Na krém vyšleháme smetanu se ztužovačem,…
Broskve opláchneme,rozpůlíme,vypeckujeme-dáme se všemi ostatními surovinami do mixeru a rozmixujeme.Přelijeme do vhodné krabičky,já jsem dala část do silikonových…
Smícháme kefír, vejce, drobně nakrájenou slaninu a pórek. Přidáme zbytek surovin a vše důkladně promícháme. Rozehřejeme pánev s olejem.Lžící klademe hromádky a upravíme…
Pekáček pokapeme olejem. Na marinádu smícháme všechny uvedené ingredience, sůl a pepř po špetce.Kuřecí paličky omyjeme a jednu po druhé obalíme v marinádě. Naskládáme je…
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sodu, cukr a promícháme. Přidáme olej a promícháme.Do vzniklé směsi pomalu šlehačem zašleháme mléko a kefír.V jiné nádobě vyšleháme…
Kopr nasekáme na jemno, 1 stroužek česneku na drobné kousky, přidáme špetku pepře a rozvoníme na másle. Přilijeme smetanu. Vaříme asi 5 minut. Poté přidáme 2.…
V jedné míse smícháme sypké ingredience (obě mouky, prášek do pečiva, kypřící prášek do perníku, puding, třtinový cukr, skořice, kakao). V druhé míse smícháme tekuté…
Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily. Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu,…
Mléko ohřejeme na zhruba 55°C a rozpustíme v něm želatinu.Kefír prošleháme s vanilkovým cukrem a cukrem dle potřeby, přidáme citrónové aroma, ušlehanou šlehačku a…
Červené fazole přes noc namočíme ve vodě, aby nabobtnaly. Ráno vodu slijeme, v nové vodě vaříme do měkka. Mezitím na oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme sůl a…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Navrch, na mouku dáme do jednoho rohu droždí + cukr, na protilehlou stranu kvásek a zapneme Základní program. Po druhém…
Farmář Josef Pech radí, jak nakupovat brambory: Neberte ty viditelně poškozené, dobrá brambora vydrží i horší podmínky, říká
Kde si můžeme nakoupit na květnové svátky? Otevírací doba obchodů se v oba dva dny liší, přinášíme rychlý přehled
Výtečné hospodské pepřenky: Recept na pikantní rybí chuťovku se zeleninou a pepřem zvládnete levou zadní