Lužický guláš
Recept ještě nebyl hodnocenV kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu,…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Pak ho přiměřeně osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V kastrole rozehřejeme polovinu sádla a maso na něm po částech ze všech stran…
Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a…
Maso odblaníme a nakrájíme na větší kostky, které opečeme na rozehřátém tuku v dostatečném velkém hrnci.Maso restujeme za občasného míchání, dokud nepustí šťávu, tu…
Maso(nejlépe jeden krásný sval vcelku) ) opláchneme, osušíme a prošpikujeme špekem. Pro udržení hezkého tvaru maso omotáme nití, osolíme a opepříme. Zbytek slaniny, co…
Maso nakrajime na vetsi kousky, na olivovem oleji nechame zatahnout, pridame rajsky protlak, nove koreni, kurkumu, mlety koriandr, kardamon, kari, skorici, pepr, sul,…
Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického - jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá. Na…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Přidáme uzenou papriku, zamícháme a ihned zalijeme vodou. Vložíme maso nakrájené na…
Celý sval masa opláchneme, osušíme a vetřeme do něj sůl. Maso utáhneme nití, aby během dušení drželo tvar. V papiňáku na rozehřátém oleji prudce ze všech stran maso…
Maso nakrájíme na větší kousky a vetřeme do něho 2 PL zvěřinového koření. Osolíme a necháme hodinku odležet.Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli s mrkví. Přidáme…
Rímsky hrniec namočíme.Nachystáme suroviny - pokrájame mäso a jablko.Suroviny zmiešame a naložíme do hrnca, pečieme cca 90 minút.
Na sádle zpěním cibuli, přidám osolené a opepřené maso. Zlehka opeču, přiklopím a dusím, dokud se šťáva z cibule a masa nevydusí na tuk. Zapráším mletou paprikou. Přidám…
Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na kolečka, játra na nudličky, česnek na plátky. Na sádle si orestujeme cibuli, přidáme maso, opečeme ze všech stran, přidáme česnek,…
Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se…
Na sádle osmaneme krájenou cibuli a kostičky uzeného bůčku. Na tento základ pak dáme osmažit osolené a opepřené kostky kližky. Zasypeme paprikou, necháme ji pustit…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném oleji, aby se zatáhlo a opeklo dohněda. Opečené kostky dáme stranou.Nadrobno nakrájené cibule dáme do…
Maso nakrájíme na kousky, cibuli na obloučky a papriku na proužky. Vložíme do tlakáče bez tuku a mícháme. Maso se zeleninou si samo pustí šťávu.Pak přidáme obě omáčky,…
Očištěné maso nakrájíme na plátky, paličkou na maso po obou stranách naklepeme a nařežeme na nudličky. Maso poprášíme zázvorem, promícháme a necháme chvilku uležet…
Hovězí kližku tak jak je okořeníme a zaprášíme moukou. Na rozpáleném sádle orestujeme z obou stran maso a dáme bokem. Do výpeku přidáme na kolečka a na čtvrtky…
Kližku ponecháme vcelku, opláchneme ji, osušíme a vetřeme do ní sůl a pepř. Pro lepší držení tvaru můžeme maso utáhnout kuchyňským provázkem nebo dvojitě složenou nití…
Do kastrolu na rozehřátý tuk dáme restovat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidáme maso nakrájené na větší kostky, nastrouhanou kůru, zázvor a…
Smícháme jednu drobně nakrájenou cibuli, česnek a hořčicí. Očištěnou kližku osolíme a okmínujeme. Potřeme připravenou směsí. Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a dáme do…
Hovězí nakrájejte na kostky, cibuli najemno, celer na větší kostky. Ve větším hrnci rozehřejte olej a pozvolna na něm restujte cibuli. Bude to trvat tak půl hodiny, než…
Vepřové maso pro malé děti do 1 roku: Pro batole je nejlepší vepřová panenka, kotleta nebo kýta. Jak maso správně připravit?
Zelené kulaté zobání ze zahrádky: Hrášky nesmí chybět v žádné zahradě, ale dají se dobře pěstovat i na balkoně
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů