Maso po římsku
Recept ještě nebyl hodnocenHovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme. Vše…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hovězí maso nakrájíme na porce nebo kostky. Osolíme a opepříme. Nyní vepřový bůček nakrájíme nadrobno, přidáme nakrájenou cibuli a česnek a vše na sádle orestujeme. Vše…
Na oleji usmažíme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli do růžova. Na ní z obou stran orestujeme naklepané plátky masa. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení šťávy.…
Kližku opláchneme, odblaníme a prošpikujeme. Na rozehřátém oleji (použil jsem sádlo z hub) necháme kližku ze všech stran zatáhnout, osolíme, opepříme, okmínujeme,…
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a maso na kostky. Cibuli na oleji ze sušených rajčat usmažíme do růžova, přidáme nakrájené maso, zamícháme a dusíme pod pokličkou do…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Část masa, ze kterého už nejdou plátky nakrájet, nakrájíme na větší kostky. Plátky masa naklepeme, na okrajích nařízneme…
Příprava: Jemně nasekáme oloupanou cibuli a česnek. Na hrubo nastrouháme citronovou kůru. Očištěnou mrkev a celer nakrájíme na kostky. Maso nakrájíme asi na 50 g…
Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno a usmažíme na oleji do růžova. Přidáme plátky masa a dusíme je nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení podlijeme vodou, přidáme kostku…
Kližku nakrájíme na plátky, naklepeme a na másle je z jedné strany krátce opečeme. Obrátíme, přiklopíme poklicí a dusíme ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy přidáme…
Maso nakrájíme na plátky, přes folii naklepeme a na okrajích mírně nařízneme. Lehce osolíme a opepříme.Slaninu nakrájíme na špalíčky a v hrnci ji osmahneme do růžové…
Houby namočíme do vody.Z jedné PL tuku a hladké mouky usmažíme tmavší zásmažku a dáme bokem. Hovězí a uzené maso nakrájíme na stejnoměrné kousky,cibuli na půlměsíčky…
Maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Do kastrolu dáme sádlo, přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, necháme zvolna…
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme lehce dozlatava pokrájenou cibuli. Během smažení pokrájíme kližku na větší kostky, osolíme, opepříme a po osmažení cibule přidáme…
Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického - jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá. Na…
V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme maso, které jsme nakrájeli na kostky a po všech stranách ho osmahneme. Pak…
Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky a to oba druhy. Osmahneme, přidáme na kostky nakrájené hovězí, rajský protlak, mletou papriku sladkou a pálivou, promícháme,…
Kližku opláchneme, osušíme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na delší špalíčky. Před prošpikováním je lepší dát na cca 20 minut nakrájenou slaninu do mrazáku, pak se…
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Mezitím osolíme kližku, posypeme pouze drceným kmínem. Jakmile je cibulka zlatá, vložíme kližku a…
Nakrájenou cibuli v tlakovém hrnci usmažíme do růžova. Na ní krátce orestujeme naklepané plátky masa z obou stran, přidáme bujón, hořčici, mrkev a podlijeme vodou.…
Slaninu nakrájíme na špalíčky, mrkev, celer a cibuli na kousky. Připravené maso napichujeme tenkým špičatým nožem a prošpikujeme slaninou. Co nevejde, odložíme. Maso…
Maso nakrájíme na větší kousky a vetřeme do něho 2 PL zvěřinového koření. Osolíme a necháme hodinku odležet.Na sádle zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli s mrkví. Přidáme…
Připravíme pekáč, nebo větší kastrol, který může do trouby. Na oleji orestujeme smotky skořice a cibuli nakrájenou na větší kusy. Přidáme česnek nakrájený na plátky,…
Nejdříve oloupeme cibuli a na oleji nebo sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na větší kostky nakrájené hovězí maso (kližka je nejlepší, ale lze použít i jiné) a také…
Cibuli nakrájíme na měsíčky a zpěníme na oleji. Přimáčkneme lisem stroužky česneku, když se rozvoní, zasypeme pokrájeným hovězím masem. Restujeme do doby, než maso pustí…
Maso opláchneme, osušíme, lehce osolíme a pro lepší držení tvaru ho utáhneme nití.V papiňáku na rozehřátém oleji s máslem restujeme nadrobno nakrájené cibule, až…