Moje čočková polévka se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenČočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 548 kJ / 131 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 7,00 g |
– nasycené | 4,00 g |
– nenasycené | 3,00 g |
–– mononenasycené | 1,00 g |
–– polynenasycené | 2,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 860 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 3,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Čočková polévka se zelím je syté, zdravé a chutné jídlo, které zahřeje i v těch nejchladnějších dnech. Kombinace jemně nakyslého zelí, výživné čočky a voňavého koření,…
Těstoviny s kysaným zelím jsou jednoduché, chutné a syté jídlo, které kombinuje jemnou kyselost zelí s lahodnou chutí opečené slaniny nebo cibulky. Tento tradiční pokrm…
Uvarené zemiaky v šupke nakrájame, orestujeme na oleji a vložíme na plech (môžeme robiť aj so surovými zemiakmi).Slaninu a domácu klobásu nakrájame, opečieme na panvici…
Fliačky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Rozškvaríme narezanú slaninku a opražíme na nej nadrobno narezanú cibuľu. Pridáme na kolieska narezanú klobásu a krátko…
Slané muffiny připravíme během chvilky a skvěle se hodí na cesty jako výborná svačinka. Ochutíme je uzenou klobáskou, aromatickým medvědím česnekem a na povrchu je…
Pro pagáče, tak jak se pečou u nás, je charakteristická křehkost a lístkování těsta, obvykle kynutého. Toho se dosáhne překládáním kynoucího těsta. Až je vyzkoušíte,…
Šoldra nebo také plecovník je tradiční velikonoční recept původem ze Slezska a severu Moravy. Jedná se o chléb, štědře plněný uzeným a klobásou. Sbíhají se vám sliny?…
Těstoviny s kysaným zelím a klobásou jsou jednoduché, ale výrazně chutné jídlo, které spojuje jemnou kyselost zelí s pikantní chutí opečené klobásy. Tento rychlý a sytý…
Fazuľu namočíme a uvaríme domäkka. Narezanú slaninu orestujeme a opražíme na nej narezanú cibuľu a cesnak. Pridáme na hranolky narezanú mrkvu, opražíme ju, vložíme na…
Fazuľu uvaríme domäkka. Na oleji speníme cibuľu, pridáme narezanú klobásu a opražíme. Pridáme narezané paradajky, osolíme, okoreníme, dochutíme octom a cukrom.Nakoniec…
Tento kynutý silvestrovský koláč zmizí ze stolu během chvilky. Je výborný zatepla i studený. Díky dobré náplni je pěkně šťavnatý a klobása i brynzová směs mu dodávají…
Zelí premyjeme, ak je kyslé a prekrájame.Na masti speníme cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, papriku, korenie, premiešavame, mierne…
Vydatná kapustnica vydá i za hlavní jídlo, stačí si k ní ukrojit pořádný krajíc čerstvého chleba. Vylepšit jí můžete třeba haluškami, smetanou, domácí uzenou slaninou…
1-Ryzu uvarime podla chute a dame na stranu. Na drobno nakrajanu cibulu , cesnak oprazime do sklovita na troche oleja pridame mlete maso pridame lyzicu oleja posypeme…
Uzený špek nakrájíme na malinké kostičky a dáme do hrnce škvařit, malinko podlijeme olejem.Mrkev a klobásku nakrájíme na půlkolečka a přidáme ke škvařícímu špeku,…
Bramboračka je oblíbená díky své skvělé chuti a jednoduché přípravě. Na podzim je výborná s lesními houbami, ale v létě ji stačí provonět čerstvými bylinkami. Polévka…
Z hlávkovej kapusty oberáme listy - najlepší spôsob: dáme ju do vriacej vody, varíme pár minút, vyberieme, orežeme vrchné listy, znovu dáme do vriacej vody a postup…
Namočenú fazuľu dáme variť s údeným mäsom, celou cibuľou a bobkovým listom.Keď je fazuľa polomäkká, pridáme pokrájanú koreňovú zeleninu, neskôr kolieska klobásy. (Cibuľu…
Cuketu si umyjeme a nakrájíme podélně na 0,5cm plátky.Brynzu dáme do misky, přidáme nasekaný česnek a na kousky nakrájené maso, zamícháme.Vytvoříme 4 brynzové kuličky,…
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody. Z oleja a múky si pripravíme…
Cuketu a syr nastrúhame nahrubo. Pridáme nadrobno narezanú klobásu a cibuľu, prelisovaný cesnak, majoránku, vajce, múku, strúhanku, osolíme, okoreníme. Dobre premiešame…
Maso si naklepeme, osolíme a opepříme. Potřeme marinádou umíchanou z utřeného česneku, hořčice a oleje. Obalíme ve stouhance. Uzený špek nakrájíme na kostičky a spolu…
Plátky masa osolíme, opepříme a paličkou je rozklepeme do stran. Každý plátek pomažeme dijonskou hořčicí, na něj položíme plátek studené šunky, nebo prošutu, hranolek…
Na masti osmažíme múku, pridáme papriku, zalejeme vodou, rozšľaháme, vložíme bobkový list, príp. Masox kocku, keď začne vrieť, pridáme pokrájanú klobásu. Vhodíme aj…