Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
Recept ještě nebyl hodnocenJednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 059 kJ / 253 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 14,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 20,00 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 8,00 g |
–– mononenasycené | 3,00 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,50 g |
Cholesterol | 50 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Jednoduchý recept pro všechny masožravce na rychlou večeři či oběd. Pečeme bez tuku, takže se vyhneme případnému nepříjemnému připálení. Podáváme nejlépe s bramborovou…
Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka, papriku na čtverečky. Poklademe do pekáčku, nejdřív cibuli a pak pórek s paprikou.Stočíme klobásu a položíme na zeleninu. Postříkáme…
Vinnou klobásu si dopřáváme k štědrovečerní večeři a povětšinou smaženou. Vyzkoušejte ji však připravit trochu jinak, pečenou na lůžku ze zelí, brambor a jablek.…
Oběd pro jednoho se dá krásně připravit i servírovat v jedné misce, a nezašpiníte skoro žádné nádobí. Zapečená vinná klobása s cibulí a bramborami je snadná na přípravu…
Z vinné klobásy uděláme kratší klobásky a to tak, že otáčíme několikrát ve stejném směru a poté odstřihneme (z toho jsem měla trochu strach, ale bylo to v pohodě).Každou…
Znáte zapékance nebo také šoldry? Jde o zapečenou vinnou klobásu v kynutém těstě, jídlo, které se na Těšínsku podává jako tradiční na Bílou sobotu nebo o Velikonoční…
Klobásu svinutou do šneku a zajištěnou špejlí jemně posypeme grilovacím kořením a zprudka opečeme po obou stranách. Pak ji nakrájíme na 3-4 cm špalíčky. Brambory…
Klobásku rozdělíme na 4 díly, zavineme je do pevných šneků a spíchneme krátkou grilovací jehlou (lze použít i špejli, nejlépe s hrotem, ale tu před propichováním…
Nejprve si uděláme nádivku, do mísy si vymačkáme vinnou klobásu, povolený listový špenát, smetanu, koření Hungaria, jemně nakrájenou cibuli, česnek, promícháme a…
Klobásu rozdělte na čtyři porce, stočte do šneku a propíchněte špejlí.Obalte v mouce, ve vajíčku se solí( já nesolila) a ve strouhance s majoránkou. Na pánvi pomalu…
Klobásu rozdělíme na tři stejné díly a upleteme cop. Jeho konce spojíme párátkem a cop vložíme do pekáčku.Přidáme nakrájenou zeleninu, pokapeme olejem, zalijeme asi 1 dl…
Vinná klobása jistě už má své místo mezi uzeninami. Použít ji můžeme třeba do této zeleninové směsi s bramborem. Chutné je třeba spojení brokolice, mrkve a rajčat. Pokrm…
Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů…
Na rozválený plát těsta rozetřeme kečup, posypeme česnekem, stočíme vinné klobásy, mezi klobásy dáme šunku, slaninu, posypeme nivou a hustě strouhanou cihlou. Dáme do…
Křidýlka omyjeme a odřízneme kůži, aby vznikla kapsa. Pak si uděláme náplň. Na oleji zesklovatíme cibuli, přidáme slaninu, česnek, vinnou klobásku vymačkáme ze střívka…
Báč s vinnou klobásou je lahodná kombinace tradičního zapečeného bramborového těsta a šťavnaté vinné klobásy. Tento rustikální pokrm spojuje jemnou chuť brambor se…
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, dáme na vál, doprostřed uděláme důlek, vklepneme do něj vejce, osolíme, přisypeme prosátou mouku a vypracujeme těsto.Těsto…
Do zapékacího pekáče dáme rozehřát sádlo, z vinné klobásy si uděláme šneky, které zajistíme špejlí, trochu je okořeníme tymiánem a opečeme z obou stran jen mírně a…
Zapečená vinná klobása se bude hodit jako rychlý oběd nebo večeře. Tento velmi oblíbený pokrm se na pultech obchodů objevuje s nadcházejícím chladným obdobím a pokud…
Oloupané brambory nakrájíme společně s očištěnou mrkví na kolečka a uvaříme do měkka, poté slijeme vodu, přidáme máslo, sůl a brambory rozšťoucháme.Přidáváme pomalu…
Na 1 PL sádla osmahneme cibuli, česnek a cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme červenou papriku. Na tento základ dáme zelí a chvilku dusíme.Zapneme troubu na 190 °C.…
Dozlatova upečená vinná klobása je klasika, která si našla cestu i na sváteční stoly. Pochutnat si na ní můžeme i mimo Vánoce, například v kombinaci s jemnou bramborovo…
Vinnou klobásu naporcujeme, stočíme do šneka (množství vyjde asi na 4 ks), sepneme špejlí skrz a krátce smažíme na oleji. Pak šneky vyskládáme do pekáče.Na pánvi…
Oškrábané, omyté, nakrájené brambory uvaříme doměkka, slijeme.Než se uvaří, nastrouháme najemno 3-4 lžíce křenu a krátce povaříme ve smetaně. Můžeme, ale nemusíme,…