Jemná houbová omáčka s vinnou klobáskou k těstovinám
Recept ještě nebyl hodnocenKlobásku pomalu vymačkáváme po kouskách na suchou pánev a pozvolna opečeme. Vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu, necháme ji vyškvařit, pak vložíme i houby,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Klobásku pomalu vymačkáváme po kouskách na suchou pánev a pozvolna opečeme. Vyjmeme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu, necháme ji vyškvařit, pak vložíme i houby,…
Krkovičku proříznu nožem na několika místech,vložím klobásky a česnek,posolím,okmínuji a posypu grilovacím kořením,vložím do vhodné nádoby s trochou sádla,podleji vodou…
Chleba a klobásky buď rozmixujeme nebo nebo pořádně promícháme. Česnek, řapík celeru, petrželovou nať pokrájíme najemno. Veškeré ingredience potom smícháme, osolíme,…
Nakrájíme rohlíky na kolečka a potřeme pomazánkou dle vlastního výběru. Navrch položíme plátek tvrdého sýra, kolečko klobásy a navrch kuličku hroznového vína. Spojíme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme smetanu, koření, řádně prohňácáme a dáme v uzavíratelné nádobě do lednice, ideálně přes noc. V den D si připravíme dostatečně velký…
Připravíme kvásek a necháme vzejít, pak vlijeme do prosáté mouky promíchané se solí, přidáme ostatní suroviny, včetně nadrobno nakrájené klobásy a nastrouhaného…
Čočku propereme, dáme do hrnce s očištěnou a pokrájenou mrkví a celerem, přidáme bobkový list, zalijeme vodou (vývarem) a dáme vařit. Asi po čtvrthodině přidáme…
Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky. Každý z plátků ještě nakrojíme tak, aby vznikl jeden velký plát. Maso naklepeme, nasolíme, napepříme a jen z jedné strany…
V míse a nebo na vále vypracujeme nelepivé vláčné těsto.Plech na pizzu vyložíme pečícím papírem, který pořádně potřeme olivový olejem.Troubu nahřejeme na 180´C ( použila…
V míse smícháme veku nakrájenou na drobné kostičky s mlékem a necháme nasáknout. Najemno nakrájíme klobásu, anglickou slaninu, pórek a papriku. K vece přidáme tři celá…
Na větší pánvi zahřejeme olej, necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájené klobásy a opékáme dozlatova. Ke konci opékání přidáme česnek, ale pozor, nesmí zhořknout…
Máte rádi knedlíky, ale nemáte čas ani chuť na zdlouhavou přípravu tradičních bramborových nebo houskových? Zkuste tyto knedlíky z brambor a rohlíků, které jsou tak…
Na vývar nejlépe do papiňáku dáme na ¾ hodiny uvařit morkovou kost, kostky hovězího bujónu a 3 oloupané cibule. Mezitím si očistíme a nakrájíme na drobné kostky…
Nejprve na másle zesklovatíme na jemno nakrájenou cibuli, pak přidáme na kostičky nakrájenou klobásu a chvilku na mírném plameni restujeme, aby pustila chuť a šťávu.…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme nakrájenou cibuli.Po chvíli přidáme nakrájenou klobásu a koření.Nakonec zaprášíme moukou, přidáme prokrájené zelí a podlijeme vodou…
Pokud milujete pálivá jídla, tuto kombinaci bílých fazolí, klobásy, rajčatové omáčky a vajec si jistě oblíbíte. Pikantnost jídlu dodávají chilli semínka a tabasco, která…
Tento chutný smažený pokrm je inspirovaný klasickým balkánským jídlem. Kousky klobásky, sýra, hub, slaniny a zeleniny napichujeme na jehlu, obalíme v trojobalu a poté…
V tomto dobrém pokrmu si vychutnáme šťavnaté maso, pestrou směs zeleniny a klobásku. Vše připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Podáváme posypané čerstvými bylinkami s…
Do hrnce dáme olej a vložíme pokrájenou cibulku, opečeme do skoro hněda a přidáme na půl kolečka pokrájené klobásky. Orestujeme tak, aby klobásky opustil v nich ukrytý…
Cibuľu opražíme na oleji, pridáme rascu, čierne korenie a pokrájaný kel. Podlejeme troškou vody, podusíme asi 10 min na miernom ohni. Na oleji opražíme ryžu, osolíme,…
Na oleji orestujeme slaninu a cibuli nakrájené na kostičky. Pak přidáme maso nakrájené rovněž na kostky, klobásy na kolečka, osolíme, opeříme a chvíli restujeme. Pak…
Do mísy dáme uvařenou rýži, nastrouhanou klobásu a salám, nastrouhaný sýr, vajíčko, česnek, majoránku, sůl, pepř. Vše ještě můžeme pomixovat tyčovým mixérem, hmota je…
Řízky omyjeme, potřeme hořčicí, osolíme, popepříme, hustě poadžikujeme, položíme plátek sýra a přiměřený klínek klobásy, srolujeme, zabalíme do anlické, sešijeme párátky…