Jednohubky s hroznovým vínem
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme rohlíky na kolečka a potřeme pomazánkou dle vlastního výběru. Navrch položíme plátek tvrdého sýra, kolečko klobásy a navrch kuličku hroznového vína. Spojíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme rohlíky na kolečka a potřeme pomazánkou dle vlastního výběru. Navrch položíme plátek tvrdého sýra, kolečko klobásy a navrch kuličku hroznového vína. Spojíme…
Kýtu mírně naklepeme, nakrájíme na menší kousky, osolíme a vložíme je do marinády z oleje, bylinek, čili a sojové omáčky. Necháme aspoň 2 hodiny odležet. Játra…
Pokrájené brambory uvaříme ve slané vodě (20 min) i s kořením, které po uvaření odstraníme.Zatím opečeme na oleji cibuli a dobrou klobásku, přidáme drcený česnek,…
Všechny suroviny na těsto promícháme a lžící od oleje rozetřeme placičky na plech s pečícím papírem, který jsme pokapali olivovým olejem.Povrch placiček posypeme jemným…
Čočku přebereme, opereme a uvaříme doměkka. Na tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriky, slaninu a oloupané na kousky nakrájené klobásy…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka. Na oleji zpěníme cibuli a česnek. Přidáme klobásu a opečeme ji do zlatova.Přimícháme scezené fazole a prohřejeme…
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na hodně drobně nakrájenou nebo rozsekanou klobásku, vodu a ostatní suroviny. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr,…
Syrové Bavorské klobásky zbavíme střívek a vymačkáme do misky, přidáme 2 celá syrová vejce, 3 syrové žloutky, lžičku mleté červené papriky, lžičku Solamylu, půl lžičky…
Do misy vyklopime pomazankove maslo. V robotu rozsekame cibuli, pak hermelin a pak klobasu.Rozsekane ingredience pridame do misy k pomazankovemu maslu a poradne utreme…
Ľadvinky dobre očistíme a nakrájame na kocky, cibuľu a klobásu nakrájame na kolieska, slaninu tiež na kocky. Na ihly striedavo napichujeme kúsok ľadvinky, koliesko…
Opranou a očištěnou papriku nakrájíme na kousky podle velikosti syrečků, které jsme překrojili na polovinu, cibuli podélně rozkrojíme na čtvrtiny a klobásu na kolečka…
Kedlubnu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme a všechno dáme do pekáče.Přidáme na kostky nakrájené maso, uzené a klobásy. Osolíme, opepříme a okořeníme. Přidáme hořčici…
Do mléka zamícháme sušené droždí a cukr. Necháme v teple vzejít. Do DP dáme vodu, sůl, olej, mouku a nakonec oživlé droždí. Dáme program těsto. Hotové vykynuté vyndáme…
Slaný koláč z křehkého nebo listového těsta lze připravit na mnoho způsobů. Ať už naplněný špenátem, sýrem či jinou oblíbenou směsí, vždy bude dozlatova vypečený a svou…
Do pánve nakrájíme na kostičky slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a na malé kousky pokrájenou feferonku, papriku, rozdrcený česnek a klobásu na půlkolečka. Vše osmažíme…
Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na oleji, až u kraje hrnce začne lehce zlátnout.Přihodíme na kolečka nakrájenou oloupanou, dobrou klobásu, všechno koření a…
Čočku propláchneme vodou a namočíme alespoň na 2 hodiny do studené vody.V této vodě pak čočku vaříme doměkka. Po dovaření slijeme přebytečnou vodu, tu nevyléváme. Nyní…
Do litru vroucí vody dáme polévku, klobásu nakrájenou na kolečka a zelí. Vaříme 10 minut.Vypneme, do polévky zamícháme kysanou smetanu a podáváme.
Čabajskou klobásu, kapii, cibuli nakrájíme na kostičky, petrželku nasekáme a čedar nastrouháme na jemno.Květák rozebereme na růžičky a dáme vařit do slané vody. Až je al…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli a papriku na plátky a klobásu na kolečka.Maso osolíme, opepříme a promícháme.Pak vše střídavě napichujeme na špízy a poklademe do…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, na něj dáme plátky anglické slaniny, podušené kyselé zelí, klobásu a smotáme do závitků.Uděláme si cibulový základ a…
Čočková polévka je to pravé, co nás v podzimním a zimním sychravém počasí zahřeje. Je sytá, hutná, lehce nahradí svačinu či večeři. Dobře ochucená česnekem a bylinkami…
Na této výborné syté fazolové polévce si jistě pochutnáte. Bohatou chuť zajistí silný vývar a klobása, krásnou vůni zase aromatický libeček. Polévku na závěr zjemní…
Husté, syté polévky jsou nejlepším pokrmem k večeři, zvlášť v zimním období. Jsou plné zeleniny a luštěnin a přesto jsou lehké, hřejivé a dokáží potlačit i špatnou…