Zdravé filé se zeleninou
Recept ještě nebyl hodnocenRozmražené filé osolíme z obou stran a dáme na plech,posypeme kmínem,kořením na ryby a na kousky nakrájenou celerovou natí. Poté na filé poklademe plátky nakrájeného…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rozmražené filé osolíme z obou stran a dáme na plech,posypeme kmínem,kořením na ryby a na kousky nakrájenou celerovou natí. Poté na filé poklademe plátky nakrájeného…
Kuřecí smetanový pekáček je přesně ten druh jídla, které si zamilujete na první pohled. Jednoduché na přípravu, nemusíte stát u sporáku, špinavý je pouze pekáč. Navíc se…
Pečení vlastního chleba se nejdříve stalo módou, ale dnes je to již zcela běžný jev. I když soukromé pekárny úspěšně konkurují supermarketům a dobrý chleba je již možné…
Klasická česká kuchyně se bez vepřového prostě neobejde. Vyzkoušejte recept na marinovanou krkovičku, která se po upečení bude rozplývat na jazyku. Pořádně šťavnatá a…
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto…
Konfitování je velmi pomalé pečení masa v tuku, nejlépe vlastním. Maso je díky této úpravě šťavnaté a voňavé. Místo tradičně pečené husy vyzkoušejte konfitování a…
Králičí stehna a přední packy očistit trochu od blan, cibuli na kostičky, nasolit, opepřit, kmín, potřeme lisovaným česnekem. Pořádně vetřít do masa.Přidám kousek bůčku…
Výroba domácího sýru znovu získává mezi lidmi na oblibě, málokdo ale ví, že chutný sýr si můžete vyrobit i bez použití syřidla. Hotový sýr můžete dochutit podle libosti,…
Do pekárny dáme nejdříve tekuté a potom sypké suroviny a necháme vypracovat na program Těsto. Pokud nemáme pekárnu, zaděláme nejdříve kvásek (do vlažné vody přidat cukr…
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou…
V hrnci rozpustíme sádlo, které zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku, tu zalijeme asi 7 dl studeného vývaru a pořádně metličkou rozmícháme, abychom v polévce neměli…
Hledáte něco, čím doplnit slavnostní tabuli, nebo co rychle upéct na zub pro neohlášenou návštěvu? Pak rozhodně vyzkoušejte recept na tyhle skvělé jogurtové tyčinky.…
Jemné a dietní králičí maso je vynikající na pečení. Díky nízkému obsahu tuku je vhodné přidat něco tučnějšího, aby se zachovala šťavnatost. Upečte si k nedělními obědu…
Zelí očistíme, odstraníme případné povadlé vrchní listy a hlávku rozřízneme na čtvrtiny. Vykrojíme košťál, zelí nakrájíme na drobné nudličky a na 3minuty vložíme ho…
Podzimní plískanice dokáží zkazit den, ale zlepšit si ho můžete například uzením. Vyudit můžete kde co – od celých kuřat až po poctivé klobásky. A jak na ty nejlepší?…
Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout smetanou…
Brambory oloupeme, rozkrájíme a dáme vařit se solí a kmínem. Ze zelí lehce vymačkáme lák, trochu ho překrájíme a dáme také zvlášť (zalité vodou) vařit.Cibuli nakrájíme…
Rebarbora nepatří jenom do koláče. Vyzkoušejte ji naslano v této zajímavé kombinaci s vepřovou kotletou a jablky. Slaná, sladká i kyselá chuť se v tomto receptu skvěle…
Dušený přírodní kuřecí plátek nemusí být jen nudné dietní maso. Připravte si k němu pikantní kořeněnou omáčku s kořenovou zeleninou a špetkou kari, která jídlo skvěle…
Díky tomuto receptu připravíte hlívu velmi snadno a rychle. Stačí ji položit na pečicí papír, ochutit, posypat petrželovou natí a libečkem, zakápnout olejem, posypat…
Klasický guláš z masa či brambor a uzeniny je vděčným pokrmem. Pokud vás lákají i netradiční a kvalitní suroviny, vyzkoušejte recept na guláš z kuřecích srdíček. Jsou…
Vylepšovat lze i takové zdánlivě "obyčejné" jídlo, jakým jsou francouzské brambory. Tak vznikl i tento recept na jidlo z jednoho pekáče. Použijte uzená žebírka, mají …
Králičí maso vložíme do hrnce nebo tlakového hrnce s vodou. Přidáme oloupanou cibuli, nové koření, pepř, bobkové listy, stroužky oloupaného česneku, rozpůlenou mrkev,…
Dietní přílohy, které nezruinují peněženku: Pečené batáty, květáková rýže nebo knedlík bez mouky vyjdou do 10 Kč na porci
Reportáž: Jak se vaří U Sapíků? Legendární šéfkuchař nabízí řízek přes celý talíř, skvělý sulc i sladké taštičky
Umění francouzské kuchyně nejlépe ovládala Američanka. Poznejte kuchařku Julii Child!