Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kmín celý - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Nakládané zelí

Nakládané zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Nakládané zelí je jednou z tradičních příloh v tuzemských domácnostech. Je plné vitamínů a antioxidantů. Chutná výtečně jen tak samotné, ale je také výborným základem…

cvrnda

75 min

Guláš na jedničku

Guláš na jedničku

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré…

IvanDunda

170 min

Jelení guláš podle Jirky

Jelení guláš podle Jirky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Maso ze zvěřiny na přípravu guláše marinujeme alespoň 24 hodin ve směsi vody a octa v poměru 5:1 s nakrájenou cibulí a lžičkou plnotučné hořčice a nakrájenou slaninou.Na…

Pohankové bramboráky

Pohankové bramboráky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Připravíme vařící vodu, vsypeme pohanku, hrnec odstavíme a přikryjeme. Necháme zchladnout a ponorným mixérem lehce promixujeme.Oloupané brambory nastrouháme na hrubším…

Tilapie pečená s bramborami

Tilapie pečená s bramborami

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Tilapii necháme rozmrazit,osušíme,osolíme,posypeme kořením a citronovým pepřem.Slaninu nakrájíme na slabé proužky,brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Na dno pekáčku…

Jikotka

60 min

Kachna na medu a víně

Kachna na medu a víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Kachní maso je tučnější, ale velice lahodné. Při pečení kachny to vůbec nemusíme přehánět s kořením. Bohatě postačí kachnu nasolit, přidat tymián, pepř, kmín a za…

janahh

170 min

Pikantní kančí guláš

Pikantní kančí guláš

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Rozpustíme sádlo a cibuli, nakrájenou na drobno, orestujeme do hněda. Přidáme maso, nakrájené na větší kousky a necháme zatáhnout.Přidáme protlak a po krátkém…

Treska na zelenině

Treska na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Rybí filety si opláchneme a osušíme. Pokapeme citronem a necháme chvíli odležet.Mezitím si na plátky nakrájíme rajčata a papriku. Nasekáme cibulku. Rybu osolíme,…

Strowberry

45 min

Mleté maso na zelí

Mleté maso na zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Na pánvi potřené sádlem, nebo olejem orestujeme mleté, okořeněné maso, posypeme sáčkem "šikovné recepty" selská sekaná a zalijeme 1 dcl vody. Na pekáček si naložíme…

Pečený guláš z hovězích líček

Pečený guláš z hovězích líček

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky. Smícháme je s hořčicí, rajčatovým pyré a česnekem. Necháme 2 hodiny uležet. Lepší je den předem.Na sádle osmažíme nakrájenou…

Jednoduchá fazolová polévka

Jednoduchá fazolová polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Fazole si namočíme, nejlépe přes noc. Zvlášť si uvaříme brambory nakrájené na kostičky, okmínujeme. Na másle zpěníme cibulku, poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vodou…

MMacicekk

60 min

Hovězí guláš v pomalém hrnci

Hovězí guláš v pomalém hrnci

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Hovězí kližka chutná díky dlouhému vaření při nižší teplotě skvěle, je šťavnatá a dobře vynikne její chuť. Podáváme ji s pikantní omáčkou, čerstvou zeleninou a rýží nebo…

Kocmax

650 min

Kuře v červeném zelí

Kuře v červeném zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Pečené kuře hravě zasytí celou rodinu a je s ním minimum práce. V tomto receptu je kuře pečené spolu se sterilovaným červeným zelím, anglickou slaninou a výpekem z piva.…

Tamarilka

145 min

Vepřová plec na česneku

Vepřová plec na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a vetřeme česnek. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo a slaninu. Přidáme cibuli a smažíme do zlaté barvy. Přidáme maso,…

Pečená kačena

Pečená kačena

Recept ještě nebyl hodnocen 4,6

Kačenu nejlépe den předem nasolíme a okmínujeme. Další den ráno začneme péct. Já peču 3 hodiny na 150 - 160 stupňů, podlévám vodou a červeným vínem, přidám masox,…

Dolnozemská slovenská  klobása

Dolnozemská slovenská klobása

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Vůně čerstvých klobás, uzených na bukovém dřevě, je doslova omamná. A co teprve jejich papriková chuť? Klobásy pocházející z historické Dolné země jsou opravdu…

kirkis

20 min

1 10 11 12 13 14 143