Bezlepkové květákové placičky
Recept ještě nebyl hodnocenUmytý květák rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě do změknutí, podle velikosti růžiček cca 7-10 minut. Necháme okapat.V hluboké misce květák rozmačkáme, přidáme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Umytý květák rozdělíme na růžičky a vaříme v osolené vodě do změknutí, podle velikosti růžiček cca 7-10 minut. Necháme okapat.V hluboké misce květák rozmačkáme, přidáme…
V hluboké pánvi na sádle zesklovatíme cibuli nakrájenou na měsíčky. Přidáme očištěné, na kostky jako na guláš nakrájené maso, přidáme česnek, sůl, pepř, kmín a zprudka…
Brambory uvaříme, vodu z nich slijeme do hrnce. Brokolici uvaříme na skus jen v 2 cm vody a po chvilkách přiléváme po troškách horkou vodu, nebo použijeme pařák na…
Houbová omáčka s bramborovým knedlíkem, který na první pohled zaujme malým překvapením po rozkrojení - je v něm ukryté natvrdo uvařené vejce.
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Křidýlka omyjeme, v kloubech naporcujeme, špičky odložíme na polévku (např.do mrazáku na pozdější použití).Brambory dobře omyjeme a pokrájíme na stejné kusy. Cibuli…
Slaninu nakrájenou na kostičky v kastrolu rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme paprikou, zalijeme vývarem a osolíme.Do základu vložíme nakrájené…
Do masa uděláme ostrým nožem malé otvory, do kterých vpravíme stroužky česneku a kousíčky zázvoru.Maso osolíme a rukou sůl do masa vetřeme. Na sádle maso zprudka…
Večeře pro dva, připravená v mikrovlnné troubě nebo klasicky. Ochucené brambory, sýr a příchuť medvědího česneku zaujmou. Když čas chvátá, hodí se jídlo z jednoho…
Chřest je oblíbená jarní zelenina s příjemnou svěží chutí. Uvařený, krátce opečený s kmínem a servírovaný s plátky sýra se skvěle hodí jako příloha k masu, nebo si ho…
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Lehce nakyslá chuť mléčné polévky s bramborem vám zajisté připomene vaše dětství u babičky, či školní jídelnu. Není nijak zvlášť obtížná na přípravu a čerstvé bylinky…
Z křídel odstraníme kůži, pak je dáme do pekáčku, ve kterém už je nakrájená slanina na malé kostičky. Osolíme a okořeníme kmínem, kořením Garam masala, pepřem i bobkovým…
Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci.Okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín…
Nejdříve dáme vařit celé brambory i se slupkou, uvaříme je do poloměkka a scedíme. Necháme je mírně vychladnout.Papriky a cibuli nakrájíme na tenko.Na pánvi opečeme…
Vývar přivedeme k varu a vložíme do něho oloupané brambory nakrájené na kostičky a kmín.Když jsou brambory téměř měkké, přidáme libeček a na hrubší nudličky nastouhanou…
Asijské nudle jsou velmi oblíbené díky snadné a rychlé přípravě. Vyzkoušejte je připravit podle tohoto receptu s mletým masem, rajčaty a česnekovou majonézou. Během…
Hovězí maso, v tomto případě kližku, nakrájíme na kousky a necháme zatáhnout s kmínem. Poté spolu s cibulí, rajčaty a kořením vaříme do změknutí masa. Uvařený guláš…
Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka.Na oleji zpěníme kostičky cibule, přidáme očištěné kousky hub, osolíme, okmínujeme a podusíme doměkka.Upečené maso nakrájíme na…
Udelame si hustou besamelovou omacku (na masle osmahnout hladkou mouku, zalit mlekem).Omacku okorenime oblibenym korenim a vmichame proplachnute a okapane bile fazole. …
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Patizon je příbuzný s dýní a cuketou a v zeleninových jídlech je může nahradit. Má minimum kalorií a hodí se do slaných i sladkých jídel. Zde mu chuť dodaly houby a…
Na povrchu křupavý a uvnitř nadýchaný a vláčný čerstvý chléb dokáže nejen potěšit chuťové pohárky, ale také provonět dům. Těsto můžete zadělat ručně nebo za pomoci…
Očištěná a nasolená kuřecí stehna zasypeme kmínem a saturejkou a necháme je dozlatova propéct až na křupavou kůrčičku. S knedlíkem a zelím budou jistě všem náramně…
Oblíbená jídla našich prezidentů: Zeman si dopřával jitrnice, Masaryk knedlíky a Pavel miluje zelňačku se švestkami
Vyrobte si domácí arašídové máslo. Můžete mít rázem zdravý základ pro svačinku i do cukroví!
Pórek jako mozeček: Levné a rychlé jídlo báječně chutná, navíc masový „detox“ po Vánocích prospěje tělu i peněžence