Dýňová bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenHouby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Houby očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli na proužky a vaříme v osoleném vývaru s kmínem 10 minut.Přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou dýni a vaříme 10 minut.V…
Hovězí a vepřové plátky orestované na sádle uvaříme v jednoduché omáčce z lesních hub a vývaru. Na závěr přidáme nakrájený pórek. Jako přílohu použijeme knedlík,…
Kuřecí paličky jsou báječnou volbou. Jde o jednu z nejšťavnatějších částí kuřete, která se ani při delší tepelné úpravě nevysuší. Chuť masa od kosti skvěle doplní…
Oloupané brambory nastrouháme společně s česnekem. Pokud jsou hodně vodnaté, tak trochu z nich vodu vymačkáme.Přidáme podmáslí, vejce, cibuli a koření. Nakonec zahustíme…
Tyto křupavé rohlíčky s uzeným sýrem jsou ideální chuťovkou k pivu nebo vínu, zkrátka vítaným pohoštěním na oslavách nebo párty všeho druhu. Jsou jemné, delikatesní a…
Toto jednoduché a rychlé pohoštění bude mít u vašich hostů jistě úspěch. Listové těsto stačí potřít čerstvým sýrem, ochutit čerstvými bylinkami a papričkami jalapeňo,…
Domácí křupavý rohlík, plněný sýrem a na povrchu posypaný semínky či solí, je naprosto luxusní záležitost. Příprava sice chvilku trvá, ale odměnou za upečené zlatavé…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou…
Díky tlakovému hrnci připravíme z krůtích křídel a zeleniny výborné jídlo během chvíle. Křídla opečeme, pak podusíme v tlakovém hrnci spolu s cibulí, česnekem a…
Pokud už jste z vánočního mlsání přeslazení, jistě oceníte toto drobné slané pohoštění, které se skvěle hodí k vínu i pivu. Těsto ochutíme sýrem a vlašskými ořechy,…
Kuřecí játra jsou jemná, levná a snadná na přípravu. Připravíme je na cibulce a přidáme k nim fazole a světlé pivo. K dochucení použijeme zázvor a majoránku. Játra s…
Mušličky z tvarohového těsta můžete připravit na silvestrovskou oslavu, nebo k posezení u dobrého vína. Náplň můžete zvolit takovou, jakou máte rádi. Zajímavá je…
Jídla z jednoho pekáčku mají výhodu při přípravě. Šetří energii i práci v kuchyni. Kombinace kořeněného květáku a směsí plněných kuřecích stehen je skvělá volba pro…
Snad nejtypičtější a nejoblíbenější zabíjačkovou pochoutkou je jitrnice. Podávat ji můžete opečenou v troubě, s dušeným kysaným zelím a šťouchanými brambory se škvarky.…
Výborný domácí chléb připravíme i bez domácí pekárny. Těsto uděláme ze špaldové mouky, vody a sušeného droždí. Ochutit ho můžeme kmínem a bylinkovým kořením. Po vykynutí…
Houbová omáčka nejlépe chutná s knedlíkem a ten může být i karlovarský, pro snadnější vaření tvarovaný do koulí. Nejlépe chutná omáčka z čerstvých hub, ale můžete použít…
Maličké, krásně křupavé rohlíčky z kmínem vonícího těsta jsou hotové bleskově – jen něco málo přes hodinu, a máte je na stole! Zjemněné strouhaným vařeným bramborem a…
Do mísy dáme maso, rýži, přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, koření, strouhanku a vše smícháme.Z masové směsi utvoříme placičky.Placičky po obou stranách dozlatova…
Podmáslové kaiserky jsou vlastně jen klasickým pečivem s trochou sýra v těstě do doby, než sáhneme po koření. Kmín raženky lehce provoní, mletý pepř s paprikou dodá chuť…
Louhované preclíky nemusíte kupovat na trhu. Pokud seberete odvahu na tuto zajímavou přípravu před pečením, budete odměněni křupavými kousky skvělého slaného pečiva za…
I z běžných surovin můžeme snadným způsobem připravit pochoutku. Kolečka brambor dobře okořeníme a poté upečeme v troubě do růžova. Na závěr brambory promícháme s…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Všechny přísady vložíme v uvedeném pořadí do formy pekárny.Pečeme na Základní program.Hotový chléb vyjmeme z formy a uložíme vychladnout na mřížku.
Jednoduchá a přitom výborná bude polévka z uzeného masa. Trochu pórku a předem uvařené rýže z ní udělá skvělý první chod vašeho nedělního menu. V polévce oceníte určitě…