Myslivecký guláš z králíka
Recept ještě nebyl hodnocenČásti králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Části králíka vykostíme a nakrájíme na kostičky, osolíme a promícháme, uložíme do lednice přes noc.Zatím z kostí uvaříme vývar, do kterého přidáme sůl, cibuli, bobkový…
Pokud máte doma kostku tvarohu, můžete zkusit tyto velice jednoduché tyčinky. Těsto je jednoduché, perfektně se s ním pracuje, pěkně lístkuje a jde použít na slano i na…
Segedínský guláš pochází z Maďarska a připravuje se z vepřového bůčku a bílého kysaného zelí. Sytý a chutný guláš zjemníme trochou zakysané smetany. Přípravu si můžeme…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Pokud hledáte obměnu vašich svačin nebo pohoštění pro návštěvu, zastavte se tady. V tomto receptu najdete postup na přípravu drobných taštiček z listového těsta, které…
Oloupané brambory nakrájíme na kousky a se solí a s kmínem je uvaříme doměkka.Cibuli oloupeme a nakrájíme. Rozpustíme sádlo a nakrájenou cibuli osmažíme do zlaté barvy…
Pokud nám doma zbyde uzenina, můžeme ji zpracovat do oblíbeného bramborového guláše. Dá se ohřát, pokud zbyde od oběda, bude dobrou večeří. Bramborový guláš je česká…
Brambory můžeme připravit na mnoho způsobů. Dozlatova upečené plátky brambor ještě teplé potřeme výbornou bylinkovo-česnekovou marinádou a podáváme jako samostatné jídlo…
Výborně ochucené řízky si dá rád každý milovník smažených nebo grilovaných dobrot. Doplňte tyto řízky vhodnou přílohou a zeleninovým salátem a váš oběd bude naprosto…
V české kuchyni je nejpoužívanějším právě maso kuřecí. Zvláště šťavnatá kuřecí stehna patří mezi nejoblíbenější. Pokud si je vykostíte, získáte plátek masa právě vhodný…
Dušené zelí je klasická příloha, kterou podáváme například ke kachně či vepřovému masu. Místo něj můžeme použít i toto cibulovo-kapustové zelí, které oblíbenému jídlu…
Tyto křupavé slané tyčinky jsou skvělou alternativou k brambůrkům. Do těsta přidáme cuketu a tyčinky posypeme semínky podle naší chuti. Pak už je stačí jen upéct a…
Gulášovka z cukety je chutná polévka, která skvěle využívá sezónní zeleninu. Tato polévka kombinuje sladkost cukety s pikantními tóny koření, čímž vytváří lahodnou a…
Projděte zásoby zeleniny v chladničce, spíži i mrazničce a připravte skvělou a velice sytou polévku. S kouskem pečiva může směle nahradit i celý oběd nebo večeři. Můžete…
Není lepší snídaně, než když si můžete pochutnat na čerstvých, voňavých a křupavých houskách namazaných žluťoučkým máslem. Před pečením je můžete posypat hrubozrnnou…
Jednoduchý a přitom neodolatelný recept na tradičního kapra, který vyniká svou vůní i chutí. Šťavnaté filety provoněné cibulí a česnekem se skvěle hodí na sváteční stůl…
Kachnu očistíme a potřeme solí a kmínem, necháme odležet přes noc(moje babička potírala kachnu cukrovou vodou a také byla báječná).Dáme péci na mřížku na max, aby se…
Nejdříve si nakrájíme slaninu na malé kostičky, které orestujeme na pánvi, přidáme k nim rozmíchaná vejce a usmažíme omeletu. Dáme do hrnce podusit kapustu, jakmile je…
Kuře vykostíme aby byl plát,solíme,pomažeme hořčicí,poklademe anglickou slaninou,párkem,vejce usmažíme a dáme také na maso.Umotáme roládu a upečeme.Kachnu vykostíme tak…
Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí,…
Nejprve nakrájíme 2 cibule na měsíčky a dáme ji osmažit pěkně dohněda.Maso nakrojíme na plát, přes igelitový pytlík pořádně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme a z…
Na másle si zpěníme nakrájenou cibuli. Stehno vykostíme, kůži nakrájíme na malé kostičky a spolu s cibulí ji nechame opéct. Zaprášíme uzenou paprikou, promícháme a…
Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpáleném oleji. Když cibule zesklovatí, přihodíme na kostičky nakrájený chleba a orestujeme. Pak přidáme na hrubo…