Podmáslový chléb s kváskem (z DP)
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké (kvásek použijeme nejdříve hodinu, i dvě po nakrmení) a použijeme program Základní.Hotový chleba z formy vyklepneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všechny suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké (kvásek použijeme nejdříve hodinu, i dvě po nakrmení) a použijeme program Základní.Hotový chleba z formy vyklepneme…
Nahrubo nastrouhanou cuketu trochu osolte a vložte do cedníku odkapávat. Droždí rozdrobte do 100 ml vlažné vody a přidejte špetku cukru. Nechte odstát 15 minut a vzejít…
Drobně krájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, zasypeme mletou paprikou a ještě krátce smažíme, aby paprika pustila barvu.Zalijeme vývarem, přidáme na kostičky…
Na sádle osmahneme nastrouhanou kořenovou zeleninu, na kostky nakrájené brambory a červenou řepu. Přidáme sůl, kmín, rajčatové pyré a zalijeme vodou. Vaříme, až brambory…
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (navrchu na mouce je v jednom rohu droždí, v protilehlém kvásek) a zapneme základní progam. I když těsto při míchání…
Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce…
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli, hlívu a řapík nakrájíme. Do kastrolu dáme rozehřát sádlo na kterém orestujeme cibuli. Přidáme hlívu,…
V hrnci nechám rozpálit lžíci sádla. Na sádlo vsypu na kostky nakrájený bok a zarestuji jej. Pak přisypu na kostky nakrájenou klobásu. Přidám nové koření a bobkový list…
Den předem si uvaříme brambory, když zapomeneme nevadí, dáme syrové, oloupeme a do mísy nakrájíme na plátky. Na másle na pánvi si rozpustíme slaninu, na ní dáme…
Brambory omyjeme, očistíme, pokrájíme na plátky cca 5-6 mm silné a rozložíme na plech.Brambory pokapeme olivovým olejem s rozmarýnem. Posypeme hrubou solí, majoránkou,…
Zemiaky ošúpeme a narežeme na kolieska. Mäso nakrájame na kocky. Na rozpálený olej dáme mäso a opečieme ho, kým sa nezatiahne. Potom pridáme zemiaky, posypeme rascou a…
Maso naložíme předem. Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, pokapeme worcestrem a zakápneme olejem. Zabalíme do alobalu a necháme odležet, nejlépe do druhého dne.Maso…
Maso smícháme s vejcem, solí, kmínem a majoránkou. Tvoříme koule, které plníme žampiónem a sušenými rajčaty. Obalíme v trojobalu, poklademe na plech vyložený pečícím…
Brambory pokrájíme a ve slané vodě uvaříme, pak zcedíme. Zapékací mísu vymažeme sádlem, brambory poskládáme do mísy, lehce je osolíme a posypeme je uvařeným posekaným…
Kuře podél prsní kosti rozřízneme na polovinu, páteř se žebry prolomíme, aby se kuře "otevřelo". Poté maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme drceným kmínem. Zelí…
Tresku nasolíme a ochutíme kmínem. Do parního hrnce vložíme osolenou zeleninu a na horní patro vložíme rybu. Vaříme dle návodu na parním hrnci.
Nejdříve si utřeme ( rozmačkáme ) česnek, smícháme v misce s olejem a pomatláme v tom důkladně žebírka naporcovaná na 3-4cm silné plátky ( v plátku jedno žebro ). …
Vepřové maso pokrájíme na kostky nebo plátky, osolíme, opepříme a na roztopeném sádle ho osmažíme dozlatova.K osmaženému masu přisypeme pokrájenou cibuli, nasekaný…
Do pekárny vložíme tekuté suroviny, poté sypké. Nakonec pekařské droždí. Pekárnu nastavíme na program rychlý.
V podstatě se dá použít jakékoliv pevnější těsto na chleba (toto bylo kváskové). Tohle těsto je snad nejjednodušší, používám ho nejen na denní chleba, ale kdykoliv chci…
Suroviny vložíme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Klasik nebo i Celozrnný chléb (má delší kynutí).
Mouky prosejeme do mísy a 1 lžíci odebereme do malé misky, do které přidáme droždí, med nebo cukr a 3 lžíce teplé (ne horké)¨vody, promícháme a necháme zakryté asi 15…
Na tuku osmažíme cibuli dozlatova, ke které ke konci smažení přidáme rozvonět i jemně nasekaný česnek. Přisypeme na nudličky pokrájené zelí, osolíme, ochutíme troškou…
Maso nakrájíme na nudličky. Cuketu na kostky, žampiony na plátky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme maso a zprudka opečeme. Posypeme kořením - sůl,…
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny
Fytoterapeutka Monika Poledníková radí, jak na univerzální tymiánový sirup. Má blahodárné účinky na zdraví, říká odbornice
Luxusní opilé dobroty: Jak vařit s vínem a pozvednout tak obyčejná jídla do kulinárního nebe?