Vepřové na houbách s vínovo-rybízovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozpálime olej, pridáme cibuľu a dva strúčiky cesnaku pokrájané nadrobno, mäso na kocky a opražíme. Pridáme koreniny, paradajkový pretlak, ríbezľové želé,…
Suroviny dáme do DP ve výše uvedeném pořadí kromě slunečnicových semínek a zapneme program kynuté těsto. Semínka přidáme až po zvukovém signálu. Po skončení cyklu těsto…
Na oleji osmažíme cibulku, přidáme hrst hub a dusíme 5 minut. Poté přidáme nadrobno nakrájené maso a dusíme dalších 10 minut. Nakonec přidáne na kostky nakrájenou cuketu…
suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké), droždí a kvásek nahoru na mouku a použijeme program Celozrnný.Hotový chleba vytáhneme z formy a necháme vychladnout na mřížce.
Do pekárny dáme vykvašený preferment a všechny ostatní suroviny a použijeme program Těsto. Z vykynutého těsta uděláme bochník, omoučíme ho a dáme kynout do moukou…
V misce smícháme vše dohromady. Na pánvi rozpálíme olej a obsah misky dáme na celou pánev. Nejdříve opékáme pomalu, aby se vše speklo, pak zvýšíme teplotu a opečeme…
Dáme do pekárny ve správném pořadí a zapneme program základní nebo klasik.
Na oleji osmažím cibulku do zlatova, přidám provonět nadrobno nakrájený česnek a dám stranou počkat na brambory uvařené se solí a drceným kmínem. Na stejné pánvi…
Pečienky (játra) rozmixujeme, cuketu nastrúhame nahrubo. Premiešame.Pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, vňať, čierne korenie a soľ. Dobre premiešame. …
Žampiony oloupeme, snažíme se je osolit alespoň zevnitř a obalíme v hladké mouce. Poté je namáčíme v připraveném těstíčku a smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje. …
Kuře opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Pod kůží uděláme opatrně prsty kapsu a vložíme do ní kousek másla. Okořeníme ze všech stran a vložíme do sáčku. Přidáme…
Nakrájíme na kostky kedlubny a brambory. Dáme do osolené vody a přidáme špetku drceného kmínu a hrst dětské krupice. Přidáme pár růžiček brokolice a vše uvaříme…
Nejprve připravte náplň. Cibuli, slaninu a klobásu nakrájejte na malé kostičky. Slaninu vložte do suché pánve, nechte ji pustit tuk a pak teprve přisypte cibuli, po…
Ve vodě rozmícháme kvásek, přidáme všechny ostatní suroviny a promísíme v těsto, které necháme zakryté kynout asi 10 hodin - po téhle době musí mít viditěně zvětšený…
Oloupanou batátu nakrájíme na malé kostky a dáme uvařit doměkka. Quinou propláchneme na hustém sítě, dokud z ní nepoteče zcela čirá voda. Pak ji nasypeme do hrnce,…
Na dno pekáčku dáme nakrájený česnek a cibuli, na to omytá, osolená stehna, posypeme majoránkou, drceným kmínem. Proložíme kousky špeku a na každé stehno dáme plátek…
Chléb pokrájíme na větší kostky a namočíme do piva, necháme ho změknout a poté ho rozvaříme ve vývaru. Přidáme trochu kmínu, rozšlehaná vejce a nakonec smetanu. Polévku…
Celer a mrkev si nahrubo nastrouháme, pórek, cibuli a česnek si nadrobno nakrájíme a trochu zelené části pórku si necháme na ozdobu. V hrnci na oleji si osmažíme cibulku…
Chlébové těsto uděláme dle receptu. Po vykynutí ho vyjmeme z pekárny a rozdělíme na tři části. Jednu část ještě na půl na dětské talířky. Vezmeme porcelánové misky a na…
Obě masa si nakrájíme zvlášť na kousky, tak akorát na sousto, cibuli nahrubo a tu dáme smažit na malém množství oleje, pak přidáme vepřové maso, dusíme ve vlastní šťávě…
Na jemno pokrájenou cibuli osmažíme na rozpuštěném másle nebo drobně pokrájeném špeku (pokud nám nevadí pokrm masitý) lehce dozlatova. Pak přidáme na menší kusy…
Pstruhy opláchneme, pokapeme citronovou šťávou. Ze všech stran i do bříška osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Bříško naplníme bylinkami. Pekáček vymažeme máslem,…
Předvařené dršťky propláchneme a uvaříme v osolené vodě. Měkké dršťky přecedíme a dáme stranou. Rozpustíme sádlo a orestujeme nadrobno pokrájenou jarní cibulku. Přidáme…
Na rozpuštěném másle osmažíme na plátky pokrájenou mrkev a celer, které následně zasypeme moukou s troškou drceného kmínu, nasekaným česnekem a zhruba hrstkou sušených…
Naučte se frgále podle profesionálky! Valašská pizza nasladko je světový fenomén
Ty nejsladší a nejlepší rakousko-uherské moučníky: Vanilkou vonící kremeše nebo dokonalý Sachrův dort. Jak na něj?
Sezónu hrušek je třeba využít na maximum. Malým dětem zavaříme pyré, větším zkusíme dát kombinaci s pečeným masem