Brambory zapečené s klobásou a žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenOloupané syrové brambory nakrájíme na teninké plátky, nožem nebo na okurkovém struhadle. Posolíme, bohatě okmínujeme a promícháme. Klobásy i žampiony nakrájíme na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupané syrové brambory nakrájíme na teninké plátky, nožem nebo na okurkovém struhadle. Posolíme, bohatě okmínujeme a promícháme. Klobásy i žampiony nakrájíme na…
Rybu umyjeme, osušíme, osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a okoreníme korením na ryby. Múku zmiešame s mletou červenou paprikou, rascou, vegetou a obalíme v nej ryby…
Maso nakrájíme na kostky cca 5 cm, cibuli a kapii na kostičky, jarní cibulku na kolečka, česnek prolisujeme.V pánvi na troše oleje maso zprudka opečeme ze všech stran a…
Oloupané brambory uvaříme s kmínem a solí do měkka. Mezitím osmažíme nakrájenou slaninu s pórkem. Do uvařených, scezených horkých brambor přihodíme máslo a slaninu s…
Hermelím a tvarůžky nakrájíme na malé kousky, vložíme do vyšší nádoby, přidáme všechny ostatní ingredience a ponorným mixerem rozmixujeme do hladkého krému.Hotovou…
Cibuli, česnek a slaninu nakrájíme na drobno, klobásu na kolečka (měla jsem takové krátké, tak jsem je nechala vcelku). Kapustu nařežeme na proužky. Rozškvaříme slaninu…
V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme dršťky, osolíme,opepříme,okmínujeme a za stálého míchání orestujeme.Posypeme mletou…
Kuře celé osolíme a vecpeme do dutiny zelí i s nálevem. Zašijeme, posypeme kmínem, podlijeme 1dl vody a přidáme na proužky nakrájenou slaninu. Přikryjeme a pečeme 30 min…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, aby se nezkroutilo, pokapeme worcesterem a obalíme v hladké mouce. Ve větším nízkém kastrolku rozehřejeme sádlo a…
Porce ryby osolíme, posypeme kořením kari, špetkou zázvoru a mletého kmínu a potřeme z obou stran hořčicí. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli.…
Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha…
Maso i cibuli nakrájíme na jemno. Do rozpáleného hrnce dám rozpustit sádlo a máslo. Přidám cibuli a maso. Cibulku nechám zesklovatět a maso lehce zatáhnout. Zasypu…
Maso nakrájíme na kostky a na sádle, nebo oleji opečeme, pak osolíme, přidáme trošku mletého kmínu a podlijeme vodou, ale jen trochu, aby se maso udusilo ve vlastní…
Nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova, přidáme maso pokrájené na kostky, sůl, kmín, majoránku a opečeme. Směs podlijeme pivem a dusíme doměkka. Pak maso…
Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí a všemi přísadami. Pořádně zamícháme a tvoříme kuličky, které smažíme na oleji do růžova. Můžeme i upéct v troubě. Na omáčku…
Očistěte houby a nakrájejte je na menší kusy. V hrnci rozpusťte máslo a krátce na něm houby orestujte spolu s kmínem.Vše zalijte vývarem a přidejte oloupané brambory…
Vepřová plec s růžičkovou kapustou je nenáročné, ale chutné jídlo, pro ty, kteří milují, jak maso, tak kapustu. Orestované maso dusíme s kapustičkami, dokud nejsou měkké…
Připravte si tatarák z lososa tak, abyste si mohli vychutnat přirozenou a ničím nerušenou rybí chuť. Tatarák z lososa podávaný na lehounce očesnekovaných topinkách je…
Hovězí na houbách je klasika, kterou jednou za čas každý vaří doma. Plátky červeného masa jsou ve vrstvách proloženy houbami s kořením a česnekem. Společně se tak dusí…
Pokud máte rádi buřtguláš, tato bramborová omáčka s klobásou a pórkem vám určit zachutná. Chuť pórku, česneku a uzeniny se k bramborám opravdu skvěle hodí a díky smetaně…
Ne nadarmo se říká že polévka je grunt. V chladných dnech příjemně zahřeje a dobře zasytí. Cibulovou polévku zvládneme uvařit za pouhou půlhodinu. Před podáváním do…
Intenzivní vůně a spousta koření, to jsou charakteristické znaky indické kuchyně. Zkuste uvařit mleté maso s omáčkou z kokosového mléka, kde zajímavě kořeněnou chuť…
Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na větší kostky. Rozškvaříme slaninu na sádle, přidáme cibuli a po orestování i česnek.Přihodíme maso, opečeme a…
Nejdříve smícháme majonézu s hořčicí, asi lžičkou papriky a česnekem. Maso vcelku osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Vetřeme do masa, potřeme jednou lžící směsí…