Dušená kuřecí stehna se zeleninou v jedné pánvi
Recept ještě nebyl hodnocenMrkev, brambory, rajčata a žampiony nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a jarní cibulku na drobno. Na oleji orestujeme osolená a opepřená stehna z obou stran a vytáhneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mrkev, brambory, rajčata a žampiony nakrájíme na kousky. Cibuli, česnek a jarní cibulku na drobno. Na oleji orestujeme osolená a opepřená stehna z obou stran a vytáhneme…
Zelí nakrájíme jak jsme zvyklí na běžné dušení a necháme je jen 2-3 minuty projít varem. Pak je scedíme a necháme vychladnout.Vložíme je do misky a přidáme nastrouhaný…
Kloboučky bedel očistíme a nakrájíme s cibulí, slaninou a česnekem na kousky. Rozehřejeme na pánvi olej se slaninou a vyškvaříme ji. Přisypeme cibuli a necháme s…
Maso nakrajet na mensi kosticky a restovat na sadle. Kdyz je maso zatahle, pridat jemne pokrajenou cibuli a nasekany cesnek. Chvili spolecne michat na prudko, pridat…
Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.Ovesné vločky zalijeme…
Maso odblaníme, pokud na něm budou slabé blanky. Nakrájíme ho na plátky asi tak 1 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme mezitím…
Omytou a osušenou tresku nakrájíme na porce. Smícháme marinádu z oleje, citronové šťávy, bylinek a koření do hladké emulze. Necháme uležet nejméně dvě hodiny.Na pánvi…
Suroviny na těsto vložíme do domácí pekárny v pořadí, jak jsou uvedeny. Nastavíme si program "Farmářský bochník".Zbytek necháme na pekárně.
Kroupy vypereme ve studené vodě a necháme je okapat.V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, vsypeme kroupy, za stálého míchání restujeme a zalijeme vodou.Přidáme polovinu…
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, párky na kolečka a kapii na proužky. Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Když začne růžovět, přidáme párky a po krátkém…
Na másle osmažíme cibulku, přidáme nakrájené houby a krátce restujeme. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme horkou vodou, okořeníme, osolíme, přidáme zeleninu a…
Žaludky dobře očistíme a překrájíme na polovinu. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli a žaludky opečeme. Přidáme hořčici, předem namočené houby i s vodou. Vsypeme…
Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se…
Pokud se řadíte mezi milovníky omáček a hub, pak musíte vyzkoušet smetanovou omáčku s hlívou a žampiony. Hlíva dodá omáčce tu správnou houbovou chuť a vy si ji můžete…
Pokud chceme připravit kachnu pro více strávníků, pak je ideální volbou z ní udělat roládu. Kuřecí játra a uzené maso dodají roládě na objemu a ještě vylepší její chuť.…
Pomazánek a receptů na ně není nikdy dost. Tato je velmi zajímavá pro milovníky hub a zeleninových jídel. Hodí se na jednohubky a dá se využít i jako sytý svačinový…
Při použití pomalého hrnce se všechny chutě geniálně propojí. Hovězí maso při této úpravě zkřehne a zůstane šťavnaté. Dlouhé čekání na výsledek se opravdu vyplatí.…
Zapomeňte na mnohdy nevalnou chuť dušené mrkve ze školních jídelen a připravte si podle našeho receptu rychloverzi skvělého jídla. Použitím mletého masa a dobrým…
Vejce, mouku, strouhanku koření a jemně nastrouhaný sýr prošleháme metličkou a necháme cca 10 minut odstát. Mělo by vzniknout hustší těstíčko. Pokud bude moc husté …
Omyté a osušené filé zakápneme citronem, osolíme a posypeme kmínem. V jedné misce rozšleháme vejce s troškou mléka.V druhé misce smícháme mouku, strouhanku, sezamové…
Omytá a očištěná játra nakrájíme na plátky. Játra osmažíme na trošce oleje z obou stran asi 4 minuty. Vytáhneme je a uchováváme v teple. Na pánev přidáme nakrájenou…
Králičí maso osolíme a naložíme so směsi ze 4 lžic oleje, utřeného česneku, nadrobno nakrájené cibule a citronové šťávy a koření. Necháme v lednici přes noc. Na druhý…
Na trošce olivového oleje a kousku másla zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na drobno nakrájenou hlívu, houbové koření, pepř, kmín a sůl. Za občasného podlévání dusíme…
Dobře oprané srdce rozkrájíme na plátky.V rozehřátém oleji rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme…
Džem ze slaniny se výborně hodí na grilované maso. Základem je cibule a opečené plátky slaniny
Regionální recepty: Kočičí tanec miloval autor Švejka. Zkuste ho tradičně i moderně
Vyhlášený kuchař Miroslav Kalina dělá na Vánoce kapra po Novohradsku, který voní česnekem a na přípravu je snazší