Ovarové koleno a 4 jídla z vařeného kolena
Recept ještě nebyl hodnocenVepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Vepřové koleno asi není zrovna běžný kus masa v našich kuchyních, v dnešní době nás ale může zaujmout svou relativně nízkou cenou. Tento recept vám nabídne 4 tipy jak si…
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem…
Marinádu pořádně smícháme, aby se vše spojilo. Omyté a osušené koleno důkladně pomažeme marinádou a snažíme se vetřít do každého místečka. Uzavřeme do dózy a necháme v…
Dobrou tlačenku koupíte u řezníka, nebo si ji můžete připravit doma. Inspirujte se tímto receptem a zpracujte vepřové maso a vnitřnosti do typicky české pochoutky. S…
Vepřové koleno se dá v kuchyni využít mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do…
Nakrájíme cibuli nahrubo, česnek na plátky. Přidáme kmín, sůl a podléváme černým pivem a vodou. Pečeme asi 2h. Rada: aby se lépe propeklo nařezejte kůži přeji…
Kolena několikrát dokola nařízneme až ke kosti, dobře prosolíme, vetřeme rozmáčklý a nasekaný česnek.Položíme do pekáče na jednu pokrájenou cibuli, dobře pokmínujeme ,…
Zkuste si připravit tuto zabijačkovou klasiku. Maso vařené s cibulí a kořením obereme, smícháme s mletými vařenými kůžemi, nožkami, vývarem a kořením, naplníme do střeva…
Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako…
Opravdový majstrštyk s vepřovým kolenem najdete v tomto receptu. Maso naložené v solném roztoku je poté namarinováno a v úpravě sous-vide pomalu vařeno. Nakonec. je…
Pečení masa i přílohy zároveň má své kouzlo. Jednak ušpiníte minimum nádobí a zároveň se příloha průběžně ochucuje šťávou, která se vypéká z masa. Připravte si podle…
Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se…
Dušené pečené koleno je lahodná pochoutka, která se rozplývá na jazyku. Je vhodné pro každou příležitost, neboť jeho křupavá kůrka a šťavnaté maso zaručují skvělý…
Trhané maso je vynikající! Šťavnaté kousky pečeného masa se rozplývají na jazyku a výborně se hodí do hamburgerových bulek. Pochutnáte si na nich ale i v kombinaci s…
Pečené vepřové koleno na černém pivu je opravdovou pochoutkou, která se hodí nejen na různé oslavy. Odměnou za delší přípravu vám bude krásně se rozpadající šťavnaté…
Kolena ostrým nožem nařízneme. Pořádně osolíme, lehce opepříme a potřeme drceným česnekem. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli, neoloupaný česnek, položíme nasolené koleno…
Pomazánce z uvařeného vepřového kolene prostě nejde odolat. Všechny suroviny postačí umlít na masovém mlýnku, dobře dochutit a promíchat. Vašim strávníkům se budou…
V Hradní restauraci v Lokti můžete ochutnat výborné vepřové koleno podle Elišky Přemyslovny. Připravit si ho můžete i doma, protože vepřové koleno a černé pivo, to je…
Všeho použijeme podle chuti, jen sůl dávám 20 g na kilo kolena a 20 g na 1 litr vody. Což znamená, že na dvoukilové koleno a 3 litry vody jsem dal 100 g soli.V kotlíku…
Libové maso z uvařeného kolena nameleme na masovém strojku do mísy společně se 150 g libové anglické slaniny. Postupně přidáme nastrouhaný křen (každý podle svojí chuti…