Perníkový dort s čokoládou, pomazaný medem a sušenkami
Recept ještě nebyl hodnocenSuroviny na těsto smícháme dohromady a ušleháme. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme na 180 °C.Necháme vychladnout, rozřízneme podél a polijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Suroviny na těsto smícháme dohromady a ušleháme. Na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto a pečeme na 180 °C.Necháme vychladnout, rozřízneme podél a polijeme…
Maso vyndáme z lednice 2 hodiny před vlastní úpravou a potřeme jej ze všech stran perníkovým kořením. Dále si připravíme zeleninu – celer a mrkev očistíme a rozmixujeme…
Vločky nasucho opražíme dobleda.Dáme ich do mlieka, pridáme nahrubo nastrúhané jablká, korenie a hrozienka. Varíme dohusta asi 10 minút.Na tanieri kašu pokvapkáme…
Vejce třeme s cukrem a olejem. Mouku Nomix promícháme s kypřícím práškem, kakaem a kořením. Moučnou směs přidáváme do utřené hmoty střídavě s vodou (teplou vodu s…
Nejprve na hrubém struhadle nastrouháme syrovou červenou řepu, jablko nebo místo jablka kousek cukety, šmakoun nastrouháme na drobném struhadle.Přidáme ostatní…
Mrkvu a jablká nastrúhame najemno každé zvlášť.Slivky rozmixujeme s 2 lyžicami nastrúhaných jabĺk na lepkavú pastu.K slivkám pridáme mrkvu, zvyšné jablká, nasekané…
Nejdříve si uvaříme klasický čaj, přidáme podle chuti rum či medovinu, a zalijeme sušené ovoce, aby se nasáklo. Necháme ho louhovat v této alkoholové lázni po celou dobu…
Kuřecí paličky omyjeme a osušíme. Na marinádu důkladně promícháme všechny ingredience (nejlépe protřepat v zavařovačce se šroubovacím uzáverem), cibuli oloupeme a…
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku. Pomalu vmícháme sníh. 1/4 těsta si…
Zpracujeme v těsto a na druhý den upečeme v požadovaný tvar.
Všechny suroviny na perník smíchat ručně a ve vymazané a vysypané formě péct asi 40 minut.
Vejce, vločky, dýňové pyré a koření smícháme dohromady v hrníčku a dáme na 1-2 minuty do mikrovlnky, poté vyklopíme na talířek a posypeme skořicí nebo polijeme bílým…
Máslo s cukrem vyšleháme do světlé pěny a postupně přidáváme po jednom vejce. Přisypeme mouku, kypřící prášek, koření, vlijeme mléko a nakonec vmícháme pokrájené hrušky.…
Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její…
Do mouky vmícháme sodu, sůl, koření, med, cukr, máslo, vejce a mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto. Těsto zakryjeme a necháme asi 45 minut odpočinout.Pak z…
Vyšleháme žloutky s cukrem, olejem, medem a vlažným mlékem.Do žloutkové směsi přisypeme mouku smíchanou s kypřícím práškem, perníkovým kořením a zamícháme.Přisypeme…
V mléce s vodou rozšleháme vejce, rum a med. Přidáváme všechny zbývající suroviny a metličkou šleháme do hladkého a řidšího těstíčka.Necháme 10 minut odpočinout a pokud…
Smícháme suroviny na rozkvas, vložíme do sklenice a necháme v teple ztrojnásobit objem.Celý rozkvas vložíme do robota a zalijeme vlažným mlékem (mléko nesmí být horké,…
Nejdříve připravíme makovou nádivku (stejnou, jako do buchet), tj. svaříme mák v mléce, osladíme jej a okořeníme, necháme vychladnout. Můžeme, ale nemusíme zahustit…
Ten, kdo jednou vyzkouší pečení z fazolové hmoty, rád se k ní vrací. Na první pohled ne zcela běžná surovina přidá dezertům na nutriční hodnotě a přitom neubere nic na…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Medové řezy zpopularizovala kupovaná medem vonící sladkost. Doma vytvořený medovník je ale mnohonásobně chutnější. Přitom je jen zdánlivě složitý na přípravu. Zkuste!…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
Jídelní rozmary slavných: Helena Růžičková milovala česnek a pekla vynikající kuře v majonéze pod peřinkou ze slaniny
Jak na pravého houbového kubu? Nejlepší je ze sušených modráků, které dodají černou barvu, a důležitá je správná velikost krup
Retro okénko: Jak se pila káva za socialismu? Českého „turka“ z kávové směsi Standard za 8 Kčs měli rádi skoro všichni