Obrácený hruškový šťavnatý koláč s černým pivem
Recept ještě nebyl hodnocenNevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Nevšední kombinace zpravidla zaručí úspěch. Vyhledáváte-li nové recepty, je pro vás tento jako stvořený. Kombinace hrušek, piva, perníkového koření a zázvoru je vskutku…
Cuketu upotřebíte i při pečení moučníků, které budou krásně vláčné. Z jedné dávky těsta můžete připravit dva záviny, jeden plněný makovou náplní a druhý jablečnou náplní…
Receptů na perníčky existuje nespočet a snad každý má ten svůj ozkoušený. Perníčky připravené dle tohoto receptu chutnají po medu a jsou po odležení krásně měkké.…
V míse promícháme prosátou mouku a ostatní sypké suroviny.Do moučné směsi přidáme vejce, máslo, rum, med, mléko a vytvoříme těsto. Přendáme na vál nebo na podložku,…
Vláčný perník má rád snad úplně každý a vždy nám připomene nedělní odpoledne u babičky. Připravit ho můžete i zcela bez mouky a to z tvarohového těsta, s mletými…
Peníkový chlebíček je vlastně závin. Měkounký, kyprý a nádherně voňavý perníkem, skořicí a citronovou kůrou, efektní pro oko našich strávníků. Velice měkký vydrží velmi…
Ti kdo patří mezi milovníky výborných kefírových moučníků si na tento způsob mohou upéct i rychlého velikonočního beránka. Bude krásně vláčný, nedrobivý a provoněný…
Bohatě dozdobené cupcakes jsou vynikající! Cizrnu by v tomto moučníku nikdo nehledal. A protože neobsahuje ani gram mouky, je vhodný i pro nemocné celiakií. Minidortíčky…
Co by to bylo za Velikonoce bez mašlí dozdobeného beránka na stole! Je spousta verzí od šlehaného piškotového po ořechového, či zcela bezlepkového. A co takhle zkusit ho…
Vánočně voňavé medové perníčky, jednoduché a krásné. I bez složitého zdobení se budou krásně vyjímat na míse s cukrovím. Pokud by vám poleva přeci jen chyběla, zkuste…
Vajíčka jsou tradičním velikonočním symbolem, který představuje znovuzrození. Připravit je můžeme i z perníčků, které nazdobíme čokoládovou a bílkovou polevou a…
Kříž na těchto bocháncích má svůj původ v pradávných pohanských zvycích, symbolizuje 4 roční období. Později se jimi označoval Velký pátek a Ukřižování. Křížové bochánky…
Jste milovníci kečupu a rádi zkoušíte nové chutě? Tak to tu pro vás máme skvělý tip. Lahodný kečup můžete připravit i z vyzrálých švestek. Chuťově je doplní jablečný…
Skvělý perník připravíte podle našeho receptu. Mandlemi, lískovými či makadamovými ořechy lze nahradit vlašské ořechy. Do těsta mohou přijít i kousíčky sušených švestek.…
Mezi oblíbené podzimní suroviny patří dýně, jablka a ořechy. Jejich chutě spojíme v tomto dobrém koláči. Těsto provoněné perníkovým kořením plníme vařenou směsí a na…
Zkuste do sladkého moučníku použít syrovou dýni. Hned po upečení bude z koláče hodně cítit a i dle autorky vše chutná tak nějak zeleninově. Za půl dne se ale chutě…
Veganská strava není vůbec tak nudná a asketická, jak by se mohlo z povzdálí jevit. Ovesná kaše v tomto pojetí může být velmi pestrá, chutná a lahodná. Navíc nadupaná…
Tyto sušenky plné dýňového pyré, ovesných vloček, datlí, oříšků a aromatického koření nevyžadují pečení, pouze se suší v sušičce. Jsou skvělou volbou pro podzimní dny,…
Perníčky by neměly chybět na žádném vánočním stole. Jejich chuť tvoří zejména kombinace medu a koření v těstě. Po upečení oblíbených tvarů můžete spolu s dětmi zdobit…
Jedním z nejoblíbenějších druhů cukroví na vánočním stole jsou jistě perníčky. Do základu těsta patří med, koření a mouka, kterou v tomto případě zaměníme za její…
Medové perníčky pečeme zejména v předvánočním období, kdy z těsta vykrajujeme tvary spjaté se zimou a vánočními svátky. Receptů je nespočet, třeba zrovna tento bude váš…
Perníčky nemusí být jen drobně vykrajované tvary. K Vánocům patří také sladká chaloupka z perníkového těsta, kterou snadno připravíte podle tohoto receptu. Chaloupku pak…
Ječné kroupy jsou neprávem opomíjenou surovinou. Pochutnejte si na nich v podobě karbanátků, sladké kaše i pomazánky
Severokorejský vůdce Kim pije koňak za sedm tisíc dolarů, jí velbloudí nohy a kuchaři mu kontrolují každé zrnko rýže
Houbová hitparáda: Dáte si vepřové na houbách, babiččinu bramboračku nebo houbový guláš ?