Rajská omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenRajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 646 kJ / 393 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 13,33 g |
– nasycené | 6,67 g |
– nenasycené | 6,67 g |
–– mononenasycené | 1,67 g |
–– polynenasycené | 5,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 26,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Rajská omáčka patří ke klenotům české kuchyně a tento recept nám zaručí perfektní výsledek. Jednoduše a srozumitelně popsaná rajská omáčka nám připomene, jak ji vařívaly…
Rajskou polévku mají rády hlavně děti. Recept je jednoduchý a rychlý. Existuje jich mnoho typů. I zavářky do rajské polévky se mohou lišit. Někdo holduje rýži, jiný má…
Trhané maso, pomalu pečené v troubě, neztratí nic na své šťavnatosti. Obalené ve směsi koření a zalité polotmavým pivem, najde využití ve spoustě různých pokrmů, třeba v…
S rajskou omáčkou nikdy nemůžete šlápnout vedle a to zejména u dětí. V zimě si nechte zajít chuť na omáčku z čerstvých rajčat, nebyla by ani chutná ani voňavá. Připravte…
Kdo by neznal české buchty plněné tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou? Oblíbený moučník můžete podávat i jako sladký oběd. Díky podrobným receptům na jednotlivé…
Máte chuť na makový koláč, ale nechcete čekat, než vykyne těsto? Nechte droždí v lednici a upečte rychlou makovou buchtu s drobenkou. Přidat můžete i švestky, pokud je…
Hledáte originální omáčku, kterou byste rádi servírovali k uzenému masu? Máme tady pro vás jeden zajímavý recept. Pokud jste zároveň milovníkem švestek a smetany,…
Z vláčného těsta plného rozinek a mandlí a provoněného rumem, skořicí a hřebíčkem můžeme podle příležitosti upéct krásný a nadýchaný mazanec, ale i vánočku, upletenou z…
Klasický recept na jednoduchou rajskou polévku z protlaku, která se báječně hodí třeba k večeři. Zasytí a přitom je lehká. Na rozdíl od jídel, která striktně vyžadují…
Rajská omáčka je velmi oblíbená jak u dětí, tak dospělých. Talíř červené omáčky každému spolehlivě vykouzlí úsměv na tváři, ale poslední dobou se příliš nevaří, prý pro…
Dvojctihodné koláčky od věhlasného cukráře Josefa Maršálka přilákají nejeden mlsný jazyk. Kynuté těsto je plněno tvarohovou náplní, v důlku jsou pak kořeněná povidla,…
Rajskou omáčku můžete buď milovat nebo nenávidět. Pokud jste jejím milovníkem, uvařte si ji právě takhle, z rajčatové šťávy, cibulové jíšky a vonící kořením. Nejlepší je…
Pojmem ragú rozumíme francouzský pokrm z nakrájeného masa s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Ragú ve staré francouzštině znamená povzbudit…
Listové těsto, jablka a skořice jsou osvědčená a oblíbená klasika, která skvěle chutná. Zkuste z nich tentokrát místo štrúdlu připravit krásné jablečné růže. S tímto…
Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte. Jak připravit rýži, aby se neslepila, nebyla tvrdá nebo se naopak nepřevařila…
Koláče s nádivkou patří všeobecně mezi nejoblíbenější moučníky. A tyhle dvojctihodné koláčky plněné tvarohovou náplní a povidly, zdobené máslovou drobenkou nejen…
Děti se shánějí po něčem sladkém a vy jste zapomněli koupit něco na zub? Máme tu skvělý recept na zdravější mlsání. Jablečný kompot ovoněný skořicí a hřebíčkem vás vrátí…
Dlouhé a chladné zimní večery se nezadržitelně blíží. Připravme se na ně a zásobme se lahodným a voňavým pečeným čajem. Připravíme z něj voňavý nápoj, na kterém si…
Rýže připravená v troubě je sypká a velmi chutná. Svou chutností předčí i rýži připravovanou v rýžovaru. Takto připravená je vynikající i na zavářku do polévek, neboť…
Nejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Zpracování vnitřností je v české kuchyni opomíjenou záležitostí. Mnohé hospodyňky ani neznají jejich využití. Ale naše babičky věděli, jak rychle a nenáročně z nich…
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani…
Do moučníků, koláčů, závinů nebo buchet patří náplň. Díky ní se těšíte na každé další sousto. Zde jsou ty nejoblíbenější. Sladkou čokoládovou, jemnou tvarohovou,…
Karamelizované ovoce promíchané s vlašskými ořechy skvěle dochutí vaše dezerty, poháry nebo rýžovou kaši a pomůže vám zpracovat přebytky ovoce. Výborně chutná a díky…