Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření na divočinu - suroviny a ingredience

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 701 kJ /
407 kcal
Bílkoviny6,00 g
– z toho živočišné bílkoviny0,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny6,00 g
Tuky7,50 g
– nasycené3,50 g
– nenasycené4,00 g
–– mononenasycené0,50 g
–– polynenasycené3,50 g
––– omega 30,00 g
Vláknina17,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 75 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy70,00 g
– cukry0,00 g
––– laktóza0,00 g

Recepty s touto surovinou

Pečený králík s bůčkem

Pečený králík s bůčkem

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jak docílit šťavnatého králičího masa? Přidáme k pečení ještě kousek dobrého bůčku, jako v našem receptu. Králičí maso bude šťavnatější a bůček dodá výbornou chuť nejen…

kucerova45

120 min

Srnčí medailonky

Srnčí medailonky

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Srnčí je kvalitní maso s mnoha benefity zvěřiny jako takové. Vhodnou úpravou a kořením z něj lze připravit gurmánovo potěšení. Pokud budete mít možnost, dejte srnčímu…

suslajda

35 min

Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

Kančí žebírka na medu a rozmarýnu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,5

Nemáte zatím žádné zkušenosti s přípravou zvěřiny? Vyzkoušejte tento recept na kančí žebírka. Příprava je velmi snadná. Maso naložíme do marinády z rozmarýnu a koření,…

Lidunka

100 min

Dančí krk na smetaně

Dančí krk na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Dančí krk dobře odblaníme a svážeme do válečku, aby maso udrželo tvar. Vzniklý váleček prošpikujeme, osolíme a vetřeme směs koření. Maso uložíme zakryté do chladu na 24…

Colombo65

180 min

Vepřové srdce na slanině

Vepřové srdce na slanině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Pokud patříte mezi milovníky vnitřností, tak určitě musíte zkusit tento recept na vepřové srdce na slanině, které krásně voní po divokém koření. Doslova ideální přílohou…

Kroupovka

110 min

Jelení kýta na smetaně

Jelení kýta na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Jste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…

Bahula

150 min

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Se šípkovou nebo se zelím? Hláška známá z českého filmu. A my vám přinášíme recept zrovna na tu šípkovou. Kančí kýtu podáváme s bramborovým knedlíkem a polijeme…

nofrona

180 min

Srnčí krk na česneku

Srnčí krk na česneku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Maso opláchneme osušíme prošpikujeme špalíčky slaniny a česnekem posolíme posypeme kořením na divočinu.Cibuli zbytek česneku a slaniny nakrájíme na plátky a dáme do…

suslajda

140 min

Srnčí směs (ragú)  na zelenině

Srnčí směs (ragú) na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Srnčí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na stejně velké kousky. Dáme ho do misky, přidáme lžíci oleje, koření, sůl, vše promícháme a necháme uležet (možno i přes noc). …

mirca75

60 min

Srnčí maso po zámecku

Srnčí maso po zámecku

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Zvěřina má méně tuku než jiná maso. Pokud je maso mladé, není potřeba ho nakládat (mořit) a můžeme ho ihned zpracovávat. Zde je ke zjemnění masa použito červené víno a…

Klarak

60 min

Jezevec na zelenině

Jezevec na zelenině

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zeleninu a na plátky česnek. Vše dusíme na závěr dáme 4 kostky cukru. Směs dáme na pekáč a na to položíme jezevčí maso prošpikované…

savlinka

180 min

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Kančí kýta s brusinkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Den předem očistíme a odblaníme kančí kýtu. Osolíme, obalíme v koření na zvěřinu. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v lednici.Nachystáme pekáč s…

nofrona

130 min

Slepice na divoko

Slepice na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Slepici rozděláme na polovinu / u velké postačí jen půlka/, omyjeme, vložíme do papiňáku a zalejeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř,…

pepab

125 min

Bažantí paštika

Bažantí paštika

Recept ještě nebyl hodnocen 4,2

Zdraví prospěšná zvěřina se na našem stole často neobjevuje. Ale pokud bažanta získáte, můžete z něj udělat paštiku dle tohoto receptu. Zcela jistě ta dobrota za trochu…

jipohe

65 min

Pečená krkovice se zelím

Pečená krkovice se zelím

Recept ještě nebyl hodnocen 4,1

Na sádle zpěníme cibulku, poté ji dáme do pekáče či hlubokého plechu a přidáme maso nakrájené na kostičky. Dále přidáme prolisovaný česnek, nové koření, bobkový list,…

Kuře na černém pivu

Kuře na černém pivu

Recept ještě nebyl hodnocen 4,3

Osolené čtvrtky kuřete potřeme česnekem, medem a chilli a poklademe plátky slaniny. Vložíme do pekáče, podlijeme pivem a pečeme přikryté. Během pečení přeléváme výpekem…

zizala

90 min

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Vepřová kýta á la zvěřina v PH

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Kýtu prošpikujeme polovinou slaniny, posypeme kořením na zvěřinu, polijeme rozehřáým máslem a necháme přes noc v ledničce. Druhý den na zbytku slaniny a másla orestujeme…

Kanec se šípkovou omáčkou

Kanec se šípkovou omáčkou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí…

mekkejla

90 min

Jelení kýta s okurkami

Jelení kýta s okurkami

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, protáhneme na nudličky nakrájenými okurkami, šunkou a slaninou. Svážeme provázkem do soudečku, aby drželo tvar. Posypeme…

Bahula

150 min

1 2