Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koření Nové koření - suroviny a ingredience

Recepty s touto surovinou

Klopsy pečené na leču

Klopsy pečené na leču

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Klopsy vytvoříme tak, že mleté maso smícháme s vejcem prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, nasypeme majoránku.Vytvoříme kuličky, kdyby byla hmota moc hustá, můžeme…

Kulajda s cibulí

Kulajda s cibulí

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Do 2 l vody vložíme houby, pokrájenou cibuli, kostičky brambor a koření (používám mleté), osolíme a dáme vařit.Když jsou brambory téměř měkké, vmícháme ve sladké smetaně…

Jikry s mlíčím v remuládě

Jikry s mlíčím v remuládě

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Umyté jikry a mlíčí uvaříme ve vodě s rozkrojenou cibulí, okyselené, osolené a oslazené podle chuti, i s kořením. Velice mírným varem, stačí 10, max. 15 minut. V tomto…

Houbová omáčka se zakysanou smetanou

Houbová omáčka se zakysanou smetanou

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Houby nakrájíme na větší kusy a necháme 5 minut projít varem. Poté slijeme a propláchneme studenou vodou a vložíme zpět do hrnce. Přidáme vodu a koření s cibulí. Necháme…

Polévka z kefíru

Polévka z kefíru

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do vody si dáme vařit na kostičky nakrájené brambory s bobkovým listem a novým kořením. Když jsou brambory měkké, zahustíme půllitrem kefíru s jednou lžící hladké mouky,…

Šťovíková polévka

Šťovíková polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,4

Oloupané a nakrájené brambory dáme do hrnce jako na bramboračku, přilijeme vodu, dáme koření a dáme vařit. Cibuli na oleji necháme zesklovatět a přidáme do toho…

jollka

35 min

Červená zelnice

Červená zelnice

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Na másle zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou, vmícháme protlak a přidáme nakrájené zelí. Osolíme a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme…

Stařenčina polévka

Stařenčina polévka

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit v osolené vodě s kořením. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme hrášek a kysanou smetanu. Můžeme zjemnit kouskem…

Ostravská vařonka II.

Ostravská vařonka II.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Do kastrůlku dáme cukr a za stálého míchání zkaramelizujeme na světlý odstín. Přidáme med, koření, zalijeme vodou, přidáme plátek citrónu a mírně povaříme. Pak odstavíme…

Slanečkový salát dle mé pratety

Slanečkový salát dle mé pratety

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Mrkev, celer nakrájíme na kolečka (celer na menší plátky) cibuli na kolečka, dáme do hrnce s kořením a s octem, malinko soli, jelikož slanečci jsou dost slané.Povaříme…

Irrena

30 min

Alsaský šugrut

Alsaský šugrut

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Toto jídlo je třeba vařit v nerezovém hrnci se silným vrstveným dnem nebo silném hliníkovém s nepřilnavou vrstvou. Původně toto jídlo Alsasanky vařily v litinovém hrnci…

Boršč zase trochu jinak

Boršč zase trochu jinak

Recept ještě nebyl hodnocen 4,9

Nejprve si uvaříme maso s bobkovým listem, novým kořením a solí do měkka. Zeleninu, zelí a cibuli nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na másle do zlatova. Poté…

drahulin

60 min

Smetanové pekingské zelí

Smetanové pekingské zelí

Recept ještě nebyl hodnocen 4,8

Zelí si nakrájíme na nudličky. Podlijeme jen troškou vody, přidáme koření a dáme dusit. Dusíme jen krátce, aby nebylo rozvařené. Z másla, mouky a smetany uděláme bešamel…

Srnčí lopatka na červeném víně

Srnčí lopatka na červeném víně

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Do strednej misy vložíme cibuľu, cesnak,prilejeme červené víno a olivový olej. Zbytok korenín dobre rozdrvíme (použil som z robota drtič na kávu) a pridáme tiež do misky…

smukoo

180 min

Slepice na divoko

Slepice na divoko

Recept ještě nebyl hodnocen 4,7

Slepici rozděláme na polovinu / u velké postačí jen půlka/, omyjeme, vložíme do papiňáku a zalejeme 1 litrem studené vody, přidáme bobkový list, celé koření a pepř,…

pepab

125 min

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0

Očištěnou slepici zalijeme vodou (do 4 l tlakového hrnce), přidáme sůl, cibuli, mrkev, česnek, koření, půl masoxu a vaříme 1 hodinu.Na másle osmahneme pokrájenou cibuli,…

hanivasi

90 min

1 39 40 41 42 43 97