Koření Nové koření - suroviny a ingredience
Recepty s touto surovinou
Fenyklovo-mrkvová polévka se smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenTato fenyklovo-mrkvová polévka je ideálním spojením svěžesti fenyklu a sladkosti mrkve, obohacené o krémovou smetanu, která jí dodává jemnost a plnou chuť. Je perfektní…
Jehněčí kýta na česneku
Recept ještě nebyl hodnocenJehněčí maso je maso pro gurmány. Je jemné a má svou specifickou vůni. Skvěle se k němu hodí rozmarýn, nebo také jalovec a nové koření. Pečení si zabere čas, ale odměnou…
Sulc z vepřových nožiček
Recept ještě nebyl hodnocenSulc není náročný na suroviny, ani na přípravu, ale na čas, neboť rosol vznikne jedině při delším vaření. Vychlazený, ztuhlý sulc podáváme s pokrájenou cibulí, pokapaný…
Domácí kečup
Recept ještě nebyl hodnocenNejen děti, ale i mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Pokud máte doma tolik rajčat, že najednou nevíte co s nimi, určitě zkuste domácí kečup. Ten klasický sladký…
Sváteční slepičí polévka
Recept ještě nebyl hodnocenTalíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité…
Jelení kýta v zeleninové omáčce s brusinkami a perníkovým knedlíkem
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájíme na proužky, vložíme na chvíli do mrazáku a pomocí úzkého nože prošpikujeme maso. Lehce osolíme. Připravíme silný ovocný čaj.V kastrolu rozehřejeme…
Jelení kýta na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenJste milovníci zvěřiny? Křehká a voňavá jelení kýta, jemná smetanová omáčka, nadýchaný knedlík a lžička brusinek vykouzlí úsměv na tváři celé rodině a ohromí všechny…
Sterilovaná paprika s olejem
Recept ještě nebyl hodnocenLahůdka, která má uplatnění zejména v klasické studené kuchyni, to je sterilovaná kapie. Sama o sobě má jemnou delikátní chuť a příprava je snadná a rychlá. K nálevu se…
Sulc - klasický recept, podle starých řeznických norem
Recept ještě nebyl hodnocenSulc je lahůdka, kterou můžete připravit doslova za pár korun. Vstupní suroviny jsou ty z nejlevnějších, co lze použít. Výsledkem vaření je lahůdka, která má díky obsahu…
Vepřové plátky v jednoduché smetanové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenJen málokterá surovina má v kuchyni tak široký záběr jako právě vepřová plec. Je vhodná snad na všechny kulinářské úpravy, na vaření, dušení, pečení i smažení. Proto…
Vepřové srdce na smetaně
Recept ještě nebyl hodnocenPokud si dáte práci se zpracováním srdce, uvaříte z něj velmi zdravý a chutný pokrm. Poduste vepřová srdce s restovanou zeleninou a vývarem, omáčku rozmixujte a…
Polévka z hlávkového zelí
Recept ještě nebyl hodnocenMáte chuť na staročeskou klasiku? Pak je tento recept pro vás jak dělaný. Připravte si tuto jednoduchou polévku z čerstvého hlávkového zelí - skvělá nejen na zahřátí,…
Králík v marinádě
Recept ještě nebyl hodnocenVšechny ingredience dáme do pekáče a smícháme. Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C, tak zhruba 3/4hod.,…
Polévka z vepřových kostí s vaječným kapáním
Recept ještě nebyl hodnocenKosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Pikantní a jednoduché krůtí maso
Recept ještě nebyl hodnocenV kastůlku rozpálíme olej na kterém zprudka osmahneme na plátky nakrájené krůtí maso a to z obou stran. Pak ho vyndáme bokem.Na olej přidáme nakrájený špek, po chvíli…
Utopenci se zelím
Recept ještě nebyl hodnocenKdo by neznal utopence, lahůdka studené kuchyně, která se báječně hodí k pivu a nejen k němu. Pokud je máte rádi i vy, zkuste si pěkně doma naložit jednu takovou…
Svíčková na smetaně snad tak, jak se má dělat
Recept ještě nebyl hodnocenSvíčková omáčka je královna tradičních českých jídel i svátečních tabulí. Křehký plátek hovězího masa, jemná omáčka, nadýchaný knedlík a šlehačka s brusinkami potěší…
Vývar z kančích opečených kostí, s masovými knedlíčky z papiňáku
Recept ještě nebyl hodnocenOpláchnuté kosti s kousky masa, celými stroužky česneku a přepůlenými cibulemi vložíme do zapékací mísy a dáme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Pečeme odkryté a bez…
Rybí salát z kapra, který si zamilujete
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve musíte chytit kapra, nejlépe 2 kousky, aspoň 50-60 cm. Pak ho musíte zabít a stáhnout z kůže a můžete dělat salát hned z čerstvého kapra nebo zamrazit v…
Masové kuličky v rýži
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme nadrobno a promícháme s olejem a propláchnutou rýži. Přidáme koření, sůl, nakrájenou papriku a vodu. Vložíme do vyhřáté trouby.Maso smícháme s jemně…
Valašská kyselica ze Vsetína
Recept ještě nebyl hodnocenHospodyňky ze Vsetína vědí, jak připravit opravdu skvostnou valašskou kyselicu. Vydatná polévka z kysaného zelí, brambor a uzeniny vás nepochybně zahřeje i zasytí, což…
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Recept ještě nebyl hodnocenOčistíme zeleninu a nakrájíme nebo nastrouháme, nasekáme cibuli na kostičky, slaninu nakrájíme na hranolky. Maso očistíme, zbavíme případných stříbrných kousků blány a…
Sváteční aspik s libovým masem
Recept ještě nebyl hodnocenPokud máte rádi aspiky, tento sváteční vás rozhodně nezklame. Je skvěle dochucený a plný masa a zeleniny. Skvěle doplní váš slavnostní stůl. Vyzkoušejte ho, a rozhodně…
Další suroviny
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Proč má legendární Polárka ve znaku ledního medvěda?
Jídla z filmů: Připravte si ratatouille z pohádky, špagety pro Lady a Trampa nebo pizzu, kterou milovala Julia Roberts!
Reese's Peanut Butter Cups: Na legendární americkou čokoládovou cukrovinku potřebujete jen 4 suroviny, výsledek je božský