Kuřecí ragů
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve si dáme do studené vody kuřecí maso(může být i skelet s trochou masa), přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka. Maso nakrájet na menší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve si dáme do studené vody kuřecí maso(může být i skelet s trochou masa), přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme do měkka. Maso nakrájet na menší…
Slupku rajčat nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou (pár minut je v ní necháme stát), ponoříme do studené vody a sloupneme slupku. Nakrájíme na malé kousky. …
Propláchnutou čočku na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Pak přidáme bobkový list, nové koření a uvaříme jí do měkka. Na pánvi na oleji zpěníme…
Skelet a hlavy vaříme v osolené vodě společně s kořením a během vaření odebíráme pěnu. Po 3/4 hodině vývar zcedíme, přidáme do něj nahrubo nastrouhanou zeleninu a…
Očistěnou zeleninu, nakrájenou na větší kusy, cibuli na půl, česnek vcelku vhoďte do vařící vody, přidejte 2 dl vína, lžíci citrónové šťávy a koření. Chapadla vkládejte…
Maso nakrájíme na kostky a vetřeme do něj sůl, pepř a kmín. Nakrájenou cibuli orestujeme do zlatohněda na oleji. Přidáme maso a necháme ze všech stran zatáhnout. Pak…
Vepřovou plec nakrájíme na středně velké kostky, osolíme a promícháme s paprikou a kmínem. Cibuli nakrájíme na půlplátky. Sádlo rozpustíme v tlakovém hrnci, přidáme…
Cibuli nakrájíme na kousky a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou zeleninu, nakrájené švestky a koření. Po krátkém orestování přisypeme mouku a minutku mícháme…
1.Nakrájíme si cibuli na půlkolečka a do hrnce dáme smažit na oleji nebo sádle. 2. Na kostičky nakrájíme půl hlavičky česneku a přidáme k cibuli a necháme zpěnit,…
Brambory nakrájíme na drobno a dáme do hrnce, mezi tím si nakrájíme pórek na kolečka a špekáčky na kostičky. Na oleji opečeme pórek se špekáčkem a pokrájenou paprikou na…
Brambory a cibuli dáme vařit spolu s kořením a namočenými a vyždímanými houbami.Když jsou brambory měkké přidáme smetanu do které jsme zamíchali lžíci hl.mouky.Můžeme…
Holoubata osolíme a vložíme do pekáče.Přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, zbylé koření a sádlo. Podlijeme vodou a pečeme cca na 170°C cca 1 hod. a 15 min. …
Do hrnce se studenou vodou dáme vařit uzená kuřecí křídla, nové koření a bobkový list. Asi po 45 minutách varu křídla vyjmeme a dáme si je stranou. Silný uzený vývar…
Kořenovou zeleninu, cibuli, citron(nahrubo nakrájené), trochu octa a koření převaříme, necháme vychladnout a teprve přidáme maso. V tomto láku necháme v chladu do 3 dnů…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli na drobno a papriky s celerem na kousky. Rozpustíme máslo a přidáme olej a cibuli necháme zesklovatět.Přisypeme maso a necháme zatáhnout…
V papiňáku osmažíme slaninu, k ní přidáme sádlo a na to dáme osmažit cibulku pokrájenou nadrobno. Pak přidáme maso nakrájené na větší kostky, necháme je osmažit až…
Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného…
Maso po obvodu mírně nakrojíme, osolíme, opepříme z obou stran. Česnek a cibulku nakrájíme nadrobno.Do pekáče dáme trochu oleje, přidáme cibuli a česnek a vše položíme…
Na oleji necháme zrůžovět pokrájenou cibuli a trochu opečeme ze všech stran posolené kousky (kostky) masa tak, aby zbělaly. Odsuneme ke kraji a na volném místě v…
Všechno koření si smícháme v mističce a uděláme si kořeněnou směs, které koření je v kuličkách, použijeme hmoždíř a roztlučeme. Maso si nakrájíme na plátky, naklepeme,…
Ve velke mise spojime dohromady mouku, hnedy a bily cukr, prasek do peciva, jedlou sodu a sul. Michame alespon 2 minuty, aby se vse dobre spojilo. V druhe mise smichame…
Narezanú fazuľku podlejeme trocha vodou, pridáme korenie, soľ a bobkový list a 10 min povaríme. Odstavíme, hneď pridáme podľa chuti ocot a cukor a zakryté necháme…
Kuře vykostíme a upravíme na plát nebo si koupíme již vykostěný plát masa. Na osolený plát položíme náplň, ze které jsme vytvořili šišku, a stočíme ho do rolády. Pro…
Vodu přivedeme k varu, vložime maso (můžeme ho svázat provázkem aby drželo tvar a lépe se krájelo), koření, zeleninu a pomalým varem uvaříme doměkka. Maso vyjmeme z…
Jak vybrat kráječ potravin: Důležitější než výkon jsou jiné parametry. Na co si dát pozor a kolik vás to bude stát?
Víte, kdy a proč používat pečicí papír? Hodí se i do mrazničky nebo při vaření v páře!
Kam za nejlepšími řízky v Praze? Eliška zjišťovala, kde mají největší porce a kde umí skvělou bramborovou kaši