Výborné sterilované okurky
Recept ještě nebyl hodnocenVše povařit, potom nalít na okurky ve sklenicích a sterilovat
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vše povařit, potom nalít na okurky ve sklenicích a sterilovat
Zelí, maso a koření vaříme v tlakovém hrnci 35 minut.Na nudle uděláme tuhé těsto z mouky, vejce, soli a vody.Těsto rozválíme (jde to ztuha), placka silná asi 3 mm,…
Na pánvi smažíme na olivovém oleji nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou papriku, na kolečka mrkev, brambory nakrájené taky na kolečka, okořeníme, dáme oloupaná…
Stehna osolíme, jemně posypeme koriandrem a kořením sedmi bylin. Pekáč vytřeme olejem, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni položíme stehna, nové koření a bobkové…
- Nakrájíme cibuli na půl měsíčky,mrkev na kolečka a brambory na kostičky. - Na tuku osmažíme do zlatava cibulku. - Přidáme mrkev a brambory.Chvilku smažíme. -…
Maso nakrájíme na kostky. Cibulku a česnek na sádle zesklovatíme. Přihodíme papriku a přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, které orestujeme.Celou směs osolíme,…
Nachystáme si sklenici do které budeme utopence nakládat. Toto množství odpovídá asi na sklenici od okurek o objemu 1,5 litru , ale můžeme použít i jiné. Špekáčky…
Upravené maso upravit do tvaru šišky, vložit do síťky k tomu určené nebo dobře omotat provázkem a vložit do hrnce se studenou vodou, aby maso bylo ponořené těsně (0,5 cm…
Z omytých feferonek vydlabeme semínka a nahradíme je rozinkama dáme do sklenic, přidáme asi lžíci medu a zalejeme nálevem. sterilizujeme 20 minut při 85°C.
Omytá a nakrájená rajčata pořádně promačkejte. Osolte je asi lžící soli, přidejte hřebíček, nové koření, pepř, bobkový list a povařte pod pokličkou do změknutí rajčat…
Vodu, ocet, cukr, sůl svaříme ve velkém hrnci přidáme cukerin a vše necháme přejít varem. Okurky naplníme do sklenic přidáme koření, kopr a mrkev na kolečka.Do jedné…
Syrové brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky, stejně i cibuli a houby, a vše i s divokým kořením dáme do hrnce s vodou vařit. Když jsou suroviny skoro měkké,…
Na oleji opečeme osolené, opepřené a směsí divočina posypané plátky krkovice (neklepat). Poté je vyndáme a osmahnem v tomtéž oleji do červena cibulku. Když je cibulka…
Připravíme velikou mísu, kam dáme maso, okořeníme a vmasírujeme pořádně do masa a pod kůži.Zalijeme asi 100 ml oleje. Takto necháme chvilku, nebo pokud možno déle,…
Okurku nakrájíme na cca 0,5 - 1 cm kolečka. Cibuli nakrájíme na proužky. Svaříme vodu, cukr, sůl, ocet a koření.Do teplého nálevu přidáme cibuli a okurky tím zalijeme.…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Cuketu řádně promícháme se solí a necháme 24 hodin v lednici. Druhý den slijeme přes síto a necháme odkapat. Opakujeme to se solí na dalších 24 hodin, pak scedíme a…
Mrkev a petržel nakrájíme nadrobno, okurky a klobásku na kostičky, cibuli nahrubo. Vše dáme do hrnce spolu s kořením, podlijeme vodou a vaříme cca 20 minut.Přidáme…
Očištěné a umyté koleno dáme vařit do poloměkka do hrnce spolu a česnekem, jednou cibulí, bobkovým listem, novým kořením a řádně osolíme. Když je maso téměř uvařené,…
Droby a skelet vaříme v dostatečném množství vody spolu s kořením a solí minimálně 2 hodiny, aby vývar byl silný.Pak scedíme, obereme maso ze skeletu, nakrájíme na porce…
Nejdříve si připravíme základ na bešamel. Celer nakrájíme na větší kostky, cibuli na hrubo a spolu s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření dáme do hrnce.…
Řepu omyjeme a asi 1 hodinu vaříme. Uvařenou řepu scedíme a přelijeme studenou vodou. Řepu oloupeme, část nakrájíme na kostičky, část nakrájíme na plátky a část na tenké…
Kuřecí maso na krájíme na kousky, cibuli na drobno. Nejdříve dáme na trochu oleje restovat maso dorůžova. Po té ho shrneme na stranu, přidáme máslo a cibuli. Po zpěnění…
Maso uvaříme s kořením a kořenovou zeleninou. Měkké maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko a trošku vývaru z masa a zeleniny.Vše dobře promícháme a uděláme…
Pečeme s Ivou: Pruhované rohlíčky s tvarohem. Nadýchané těsto a lahodná náplň tvoří dokonalou dvojici!
Holka u plotny radí: Jak na třený biskupský chlebíček podle Marie-Janků Sandtnerové? Recept z roku 1936 nezklame
Telecí saltimbocca: Vyzkoušejte oblíbené italské řízečky, které voní vínem a bylinkami