Bylinková houbovka se slaninovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenV hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V hrnci rozpustíme máslo, do rozehřátého másla vysypeme nakrájenou červenou cibuli, na kousky pokrájené houby a na kolečka posekaný kořínek mrkve. Přidáme na chuť trochu…
Maso osolíme, opepříme, přidáme česnek, harissu, dijonskou hořčici. Kapustě otrháme listy, vykrojíme košťál. Dáme spařit do vroucí osolené vody na 5 minut. Jak jsou…
Čočku, předem namočenou ve studené vodě, slijeme. Přilijeme vývar, přidáme koření, bobkový list a vaříme do měkka.Po uvaření scedíme a necháme vychladit.Tresku…
V papiňáku uvaříme vývar z kuřecích dílů nebo z kostí, přidáme i trochu soli, bobkové listy, kmín a do čajítka obojí kuličkové koření. Po uvaření kuřecí díly nebo kosti…
Ochutnejte tento zajímavý salát s netradiční kombinací hermelínu, vařených žampionů, jarní cibulky a kapie. Salát spojí směs zakysané smetany, majonézy a hořčice. Salát…
V hrnci rozehřeji olej, na kterém zesklím cibuli, přidám zoubky česneku. Přidám pokrájené maso. Osmahnu za stálého míchání. Přidám papriku a další koření. Nepřestávám…
Maso očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přidáme oloupanou celou cibuli, několik kuliček pepře, nové koření, česnek a přivedeme k varu. Osolíme.Připravíme dušenou…
Připravíme hrnec či hlubokou pánev, do které přidáme vodu, pepř, bobkový list, nové koření, sůl, ocet, nakrájenou polovinu citronu na plátky a přivedeme k varu.Pro…
Sardelová omáčka ze sardelové pasty: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře povaříme, přidáme lžíci sardelové pasty, dobře umícháme. Podáváme k…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Kuličky nového koření v hmoždíři rozdrtíme, vložíme do hlubší misky a spolu s rozmarýnem smícháme všechny ingredience na marinádu dohromady.Maso odblaníme a nakrájíme na…
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti a zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova - uděláme jíšku.K jíšce…
V hlubším rendlíku rozehřejeme olej, vložíme koření, přidáme rajský protlak a orestujeme. Zalijeme rajčatovým pyré, osolíme a přivedeme k varu.Mleté maso ochutíme solí a…
Ledový salát obvykle jíme čerstvý, jde z něj ale připravit i tato výborná polévka. Díky mléku je velmi jemná, příjemnou chuť i vůni jí dodává čerstvý kopr. Aby dobře…
Na domácí těstoviny používám nejraději mouku Semola rimacinata (granoro) krásně se vypracuje hebké vláčné těsto ze 100 g mouky, 1 vejce (dle potřeby krát 2,3 atd). Těsto…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem a vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Mladé stvoly česneku lze použít jako výbornou přílohu a ozdobu. Jsou křehké a mají jemně česnekovou chuť. Protože jejich sezóna je krátká, můžeme je zavařit a používat…
Mladé cukety neloupeme. Nastrouháme je na slzičkovém struhadle a zasypeme vrchovatou čajovou lžičkou soli. Promícháme a necháme minimálně půl hodiny stát v míse, aby…
Kedlubny patří mezi zeleninou, která má široké využití a lze ji připravit jak zastudena, tak i do teplých pokrmů. V tomto receptu najdete návod, jak z kedlubny a cukety…
Cuketu, cibuli a česnek oloupeme. Rajčata můžeme naříznout do kříže, spařit vařící vodou a sloupnout, ale nemusíme. Vše se bude mixovat a pasírovat. Cuketu a rajčata…
Bramborová polévka je oblíbená v českých domácnostech. Každá rodina má ve svojí variantě oblíbenou surovinu či přísadu, co polévku nějak oživí. Medvědí česnek během…
Uzené koleno s přidáním bobkového listu, pepře, nového koření, šalvěje a s půlkou cibule uvaříme doměkka.Mezitím očištěné houby pokrájíme na větší kousky a udusíme…
Oháňku prudce osmahnu na sádle ze všech stran.Poté zaliji vodou, vložím cibuli a česnek, osolím a okořením.Poté přivedu k varu a pomalu na mírném ohni vařím 2 hodiny …
Jemná a šťavnatá líčka jsou delikátní kousek masa, vyžadují ale dlouhou přípravu. Proto je před grilováním nejprve vaříme ve vývaru se zeleninou do měkka, až poté je…
Výlet od středověku: Masové kuličky v mandlové omáčce voní vínem a kořením a chutnají fantasticky
Sladká pudinková omeleta je nadýchaná jako obláček. Lehoučkou dobrotu vylepší čerstvé ovoce, přípravu zvládne i začátečník
Dům u dvou Cibulí: Vyrazili jsme do Pohlreichem oceněné restaurace. Na stole noviny a plast, v ústech slast!