Sekaná z králičího hřbetu a vepřového bůčku
Recept ještě nebyl hodnocenSekaná k nedělnímu obědu zaručeně potěší celou rodinu. Připravte ji z masa z králičích hřbetů a vepřového bůčku, bude pak krásně šťavnatá. Nejlépe si ji vychutnáte v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sekaná k nedělnímu obědu zaručeně potěší celou rodinu. Připravte ji z masa z králičích hřbetů a vepřového bůčku, bude pak krásně šťavnatá. Nejlépe si ji vychutnáte v…
Hlíva je oblíbeným druhem houby nejen pro její chuť, ale také pro její blahodárné účinky. Snadno se dá zakomponovat do mnoha pokrmů. Stejně tak ji přidáme do lahodné…
Lilek nakrájíme na kostičky. V hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce olivového oleje, přidáme lilek, zprudka opečeme, vložíme nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a…
Sušené houby si předem namočím do studené vody. Pak je přecedíme. Na pánev si dám olej, osmažím na něm česnek nakrájený na plátky, cibuli na půlkolečka, nasekanou…
Celé omyté brambory dáme vařit i se slupkou do osolené vody (nevařil jsem je úplně do měkka). Necháme vychladnout. Poté krájíme na 2 cm kolečka (já jsem dělal asi 1 cm)…
Hermelíny nakrájíme na osminky, ale klidně i na čtvrtky a každý kousek z řezných stran potřeme česnekem.Vkládáme do sklenice, vždy vrstvu Hermelínů, cibule, nakrájených…
Filety z lososa omyjeme a osušíme papírovým ubrouskem. Nakrájíme na kousky cca 3x5 cm a dáme do misky. Potřeme směsí z Podravky Natur a olivového oleje. Necháme cca 30…
Kapra nebo jinou rybu očistíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Z drobně nasekaných bylinek, rozetřeného česneku, soli, citronové šťávy a kapky oleje připravíme marinádu…
Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Zcedíme je, přidáme máslo, horké mléko a našleháme bramborovou kaši. Pohanku uvaříme podle…
Slaninu nakrájíme na menší kostky a na pánvi s nepřilnavým povrchem ji lehce vyškvaříme. Pokud se nám zdá, že máme málo tuku, přidáme malinko oleje. Kdo nechce slaninu,…
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství…
Léto, těstoviny a vhodná zelenina k sobě patří. Italská kuchyně se propletla i do českých receptů a usadila se tu pevně. Z mála surovin je během půl hodinky skvělé jídlo…
Toto rychlé a jednoduché jídlo, které spojuje šťavnaté kousky kuřecího masa s čerstvými rajčaty a jemným baby špenátem, je ideální jako lehký oběd nebo večeře, kdy…
Špagety uvaríme. Cuketu nastrúhame po dĺžke škrabkou na zemiaky.Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme škrabkou na zemiaky nastrúhané dlhé…
Uděláme si marinádu z oleje,česneku, čili, hořčice a oregána. Stehna si umyjeme, vysušíme, osolíme a hustě potřeme marinádou. Pokud můžeme necháme marinovat přes noc.…
Maso si nakrájíme na menší kousky, cibuli nadrobno, celer na malé kostičky, řapíkatý celer na malé kousky a česnek propasírujeme, nebo utřeme se solí. Na oleji si…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím cca 20 minút, podľa veľkosti tekvice, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme…
Huby očistíme a odstránime nožičky.Strúhaný syr premiešame s nadrobno nakrájanými nožičkami húb a lístočkami oregana.Klobúky uložíme na olejom vymazaný pekáčik (ja…
Kotlety (nerozklepávám) z obou stran potřeme štiplavou paprikovou pomazánkou a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem a z obou stran na něm…
Křupavá bramborová krusta obohacená o čerstvé bylinky zvýrazní jemnost a šťavnatost lososa, zatímco lilkové lasagne přinášejí středomořské ingredience – pečený lilek,…
Mozzarellu rozmixujeme a vyšleháme se smetanou a jogurtem. Přidáme čerstvě nasekané oregano, sůl a pepř. Dáme do lednice na 4hod proležet. Papriky napaříme, abychom…
Vejce vyklepneme do misky, přidáme 2 lžíce studené vody, našleháme a osolíme. Neoloupanou cuketu nastrouháme na hrubší nudličky a zamícháme do vaječné směsi. Na pánvi…
Očištěný celer nastrouháme na jemno a rozhrneme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme v troubě - asi 10-15 minut na cca 170 st., trošku zrůžoví a oschne. Ze…
1) Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody, uvařte al dente a sceďte. 2) Žampiony nakrájejte na slabé plátky, cibulku na 1 cm silné šikmé plátky a brokolici…
Květák, jak ho možná neznáte: Připravíte z něj skvělou pizzu nebo dokonce kapučíno!
Připravte si ta nejlepší sušená rajčata. Sušit je můžete nejen na slunci, ale i v sušičce a v troubě
Kucmoch s kapustou: Slaný bramborový koláč z Pojizeří krásně voní majoránkou a díky kapustě je hezky vláčný