Svíčková s bochánky z mletého masa
Recept ještě nebyl hodnocenMleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Mleté maso smícháme s vejci, strouhankou, mlékem, nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem. Okořeníme, osolíme a dobře promícháme. Ze směsi tvarujeme bochánky, které…
Připravíme nádobu, nakrájíme 2 kuřecí prsa na kousky. Nakrájené maso dáme do nádoby, přidáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Poté přidáme koření Kuře na bylinkách …
Váleček masa rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme, opepříme, namažeme křenem, poklademe plátky Choriza a kousky cibule nakrájené na malé proužky, zavineme do roládky,…
Tentokrát má náš studený dort jen dvě vrstvy, chceme nechat vyniknout chuť jahod a organismu dodat dávku proteinů v líbivé podobě… Klasicky tedy nejdříve vyskládáme…
Do 2 l vody dáme vařit očištěnou nakrájenou dýni hokkaido. Zatím co se dýně vaří, připravíme další suroviny.Maso nakrájíme na tenké plátky, vložíme do misky, přidáme 1…
Krůtí křídla v kloubu rozdělíme a opatrně všechny části vykostíme, abychom získali 4 kapsy.Na každý plátek anglické slaniny vytlačíme ze střívka část klobásy. Slaninu s…
Vařené brambory nastrouháme nebo rozšťoucháme a dáme do mísy, kde je dochutíme dle chuti solí, kořením nebo bylinkami, přidáme vajíčka, drobně pokrájenou uzeninu nebo…
V tlakovém hrnci osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme maso nakrájené na kostky, žampiony nakrájené na větší kousky a nakrájený pórek.Opepříme, osolíme,…
Dyňu aj batát nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme cca 15 min. Potom rozmixujeme.Na tanieri posypeme nasucho opraženými ľanovými semienkami a…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Filety z candáta okořeníme citrónovým kořením a necháme v chladu odležet, než uvaříme rissoto. Rýži propereme nejméně ve 3 vodách. Nasypeme do hrnce a přidáme citrónové…
Nejdřív si připravíme náplň a to tak, že houby nejprve na pánvi podusíme, stačí jen na vodě, můžeme je podle chuti i malinko okořenit (sůl, pepř, kmín, česnek, nebo i…
Na lyžici oleja orestujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu. Pridáme fazuľky, osolíme, okoreníme a pridáme sumah. Podlejeme 2 lyžicami vody a 10 min podusíme.Kuskus…
Batát ošúpeme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Rozmixujeme a vmiešame lístočky saturejky.Pstruha osolíme a obalíme v zmesi mletej papriky a rasce.…
Papriky omyjeme, vyndáme vnitřek, vysypeme kořením.4 papriky naplníme balkánským sýrem, 4 eidamem, nivou a šunkou či slaninou, podle chuti. Dáme do pekáčku, zakapeme…
Brambory oloupeme, nakrájíme na drobnější kousky, já je 2x oplachuji vodou a teprve potom normálně doplním vodou, asi centimetr nad brambory. Přidáme jen mahá koření a…
Lilek pokrájíme na kostičky a česnek na plátky. Obojí orestujeme na rozpáleném oleji a hotové přesypeme do zapékací misky.Přidáme na plátky pokrájenou klobásu nebo tofu,…
Králičí hřbet očistíme, osušíme a okořeníme. Ořez umeleme nebo rozmixujeme najemno a okořeníme. Na každý díl hřbetu poklademe listy, na ně rozetřeme mix masa, posypeme…
Slzovku namočíme v kastrůlku s vodou, navaří se o maličko méně, než kroupy. Maso vcelku opečeme na oleji, sádle nebo obojím, několikrát otočíme, aby nezůstala…
Vinnou klobásu vymačkáme ze střívka. Plátek chleba namažeme vinnou náplní, zaklopíme druhým plátkem a dáme do toustovače zapéct - dozlatova.Druhý plátek, kterým…
Brokolicu rozoberieme na ružičky a krátko povaríme v troške vody alebo v pare. Necháme vychladnúť.Polníček rozložíme na taniere, uložíme na polovice nakrájané paradajky,…
Očištěné kukuřičné klasy potřeme olejem nebo vodou, posypeme kořením a zabalíme do plátků slaniny. Koření volíme dle vlastní chuti (adžika, čubrica, grilovací na…
Očištěné stehenní řízky mírně naklepeme přes fólii a přeřízneme na poloviny. Každou část potřeme vinnou klobásou, vymačkanou ze střívka, do výšky cca 0,5 cm. Na klobásu…
Tenhle recept je vážně prostě to, co vidíte v ingrediencích (záleží hlavně na vás a vaší chuti). Jednoduše uvařte červenou čočku asi 10-12 minut do měkka, osolte a…