Sekaná se žampiony
Recept ještě nebyl hodnocenUděláme si sekanou,ochutíme podle sebe-já použila pepř a koření na vepřové maso-najemno cibuli a česnek,namočenou housku a žloutky.Nakonec sníh z bílků.Formu na malý…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uděláme si sekanou,ochutíme podle sebe-já použila pepř a koření na vepřové maso-najemno cibuli a česnek,namočenou housku a žloutky.Nakonec sníh z bílků.Formu na malý…
Těsto se dělá tradičním - jistě všem známým způsobem a nechá se chvíli uležet - NE v chladu. Rozválí se na potřebnou placku a přenese na válečku na vymazaný a vysypaný…
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu…
V míse si rozmícháme nejdřív nakrájený rohlík, pocákaný vodou a vajíčkem, pak nakrájíme ingredience do nádivky-pórek,salátovou okurku,obě papriky,anglickou slaninu…
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme ,posypeme kořením, necháme asi hodinu odležet. Na olivovém oleji opečeme plátky masa, které jsme obalili v mouce,…
Všechny uvedené ingredience, kromě krůtího masa, budete potřebovat na nádivku do rolády, kterou je tedy nejdříve potřeba připravit. Cibuli nakrájejte najemno, stejně tak…
Uvařila jsem těstoviny a nakrájela šunku.Vše jsem smíchala v míse a přidala fazolové lusky.Všechno jsem přendala do vymazaného pekáčku a dala péct. Po 15 minutách jsem…
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme mleté maso, pesto a tacos koření. Za neustálého míchání maso důkladně spojíme v pesto omáčce s kořením, přikryjeme a ponecháme…
Rýži si normálně uvaříme. Zeleninu orestujeme na cibulce, ochutíme. V míse smícháme vše dohromady a máme hotovo:)
Batáty umyjeme a dáme do rúry na 180°C piecť (cca 35 – 45 min). Upečené batáty vyberieme z rúry, necháme trocha prechladnúť a ošúpeme.Medzitým zmixujeme všetky suroviny…
Nastrouháme cuketu, sýr, klobásku nakrájíme na menší kousky (pokud dáváte kabanos, můžete taky nastrouhat). Okořeníme dle chuti a vše promícháme s vejcem a moukou. Moc…
Na jehly nebo špejle s ostrým hrotem napichujeme střídavě jak masovou, tak i přílohovou součást špízu, kterou ještě mezi sebou prokládáme plátkem papriky a cibule…
Mleté maso osolíme a okořeníme adžikou, osmažíme na trošce oleje a pomocí šťouchadla nebo vařečky ho rozebereme na menší kousky. Přidáme očištěný pokrájený pórek, kapii…
Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto. Necháme odležet v chladu, nejlépe do druhého dne. Na vále vyválíme, vykrajujeme čtverečky, kolečka apod. potíráme vejcem,…
Cukety umyjeme, konce odkrojíme, ja čiastočne zvyknem šúpať. Nakrájame na tenké polkolieska, osolíme. Pridáme pokrájaný pór, pokrájané naložené paradajky, citrónovú…
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek, potřeme olivovým olejem a okořeníme. Dáme péct do trouby na 10 minut na 180°C.Nakrájíme tvarůžky, šunku a rajčata na kostičky,…
Kuřecí maso si nakrájíme na nudličky. Maso poté osolíme a okořeníme směsí koření ASADO. Na pánvi v troše oleje, který rozpálíme, maso hodně zprudka opečeme. Do pánve…
Kuře (např. skelety) uvaříme v papiňáku do měkka a vývar slijeme. V kastrůlku podusíme na másle zeleninu, zaprášíme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme vývarem…
Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a povolené rozmražené houby. Krátce podusíme. Vše vmícháme do mletého masa, do kterého…
Celer pokrájíme na plátky, pokapeme citrónovou štávou a posypeme kořeninami, odložíme na chladné místo. Z uvedených přísad připravíme těstíčko a zlehka ho vyšleháme…
Maso smícháme s česnekem a solí a necháme chvíli uležet. Cibuli, hlívu a kapustu nakrájíme na kousky. Cibuli zpěníme na oleji. Přidáme maso nakrájené na kousky a zprudka…
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. V pánvi nebo hrnci rozpálíme trochu oleje. Nakrájíme cibuli nadrobno a osmahneme ji. Přidáme maso, sůl,…
Kačacie prsia z jednej kačice po povrchu narežeme tak aby sme po uvarení dostali porcie. Prsia si nasolíme a necháme odlažať v chlade cca 2hod. Do kastróla si dáme…
Očistíme krevety, ulomíme hlavu, odstraníme nohy a oloupeme až k ocásku. Jde to lehce, ocásek se ponechává na držení při konzumaci. Pak nařízneme opatrně hřbet a vyndáme…
Středověcí Vikingové si dusili hovězí na víně, vařili pivo z řebříčku a pomocí cibulové polévky „diagnostikovali“ zranění
Peče celá země: Jak na správné temperování čokolády, aby se vám pralinky nerozpustily v ruce
Domácí coleslaw hravě předčí ten kupovaný: Když v dresinku dobře zkombinujete majonézu a jogurt, je neodolatelný