Tatarské maso
Recept ještě nebyl hodnocenMaso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách. Podlijeme…
Je pátek a tradice žádá buďto bezmasý den nebo aspoň rybu a protože za oknem svítí slunce a je modrá obloha, vyzývají mě všechny okolnosti k tomu uvařit něco s nádechem…
Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím 10-15 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu…
Zelí necháme na cedníku okapat a mezitím na tenká kolečka pokrájíme cibuli i s natí, nastrouháme na hrubo mrkev a najemno křen.Okapané zelí překrájíme, přidáme cibuli,…
Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme čerstvě na jemno nastrouhaný křen, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře…
Z toustového chleba vykrájíme vždy 2 kruhy o průměru cca 5 cm a namažeme je tenkou vrstvou másla. Obložíme kousky uzeného lososa. Do misky si připravíme žlutý meloun…
Vejce, jablko a půlku hlavičky cibulky nakrájíme na kousky, dáme do mixéru a rozsekáme.Přidáme máslo, hořčici, křen a vše rozmixujeme do hladké směsi.Vmícháme pažitku,…
Plátky masa nařízneme po obvodu, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje. Podlijeme teplou vodou do výše 1…
Očištěnou mrkev a oloupaná jablka nastrouháme najemno.Přidáme citronovou šťávu, sůl, cukr, nastrouhaný křen.Přidáme kysanou smetanu a promícháme.Dokonalé uvolní dutiny
Sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, rajčátka a lístky rozmarýnu nakrájíme nadrobno a všechno důkladně promícháme s nastrouhaným křenem. V hlubší pánvi na…
Jazyk rozemeleme a přidáme křen, majonézu, nasekanou pažitku, kečup, hořčici, worcester, pálivou a sladkou papriku, pepř a prolisovaný česnek.Všechno promícháme a…
Cuketu, batáty, kurkumu a zemiaky nakrájame na malé kocôčky.Premiešame s nasekanou vňaťou, olejom a soľou. Zmes vysypeme do pekáča.Filety osolíme a okoreníme. …
Maso a játra nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno. Na sádle osmažíme cibuli do zlaté barvy.Přihodíme maso (játra necháme na později) a necháme zatáhnout.Přisypeme…
Ošúpanú cviklu nakrájame na kolieska asi 7-8 mm hrubé. Okrúhlou vykrajovačkou vyrežeme väčší stred (použijeme vykrajovačku na cukroví) tak, aby nám ostalo medzikružie…
Tyto výborné jednohubky jistě potěší na oslavě všechny hosty. Pomazánkové máslo a šunku doplňuje pálivá směs z řepy a křenové pasty. Jednohubky na závěr ozdobíme kouskem…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Vydatná omáčka se zajímavým názvem je připravená z vařeného uzeného masa, brambor a čerstvých lesních hub. Strouhaný křen dodá omáčce na pikantnosti a majoránka ji…
Bramborový salát, neodmyslitelná součást české kuchyně, je lahodný pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména během Vánoc. Každá rodina má…
Stehna opečeme zprudka na trošce oleje a přilijeme vodu asi do 3/4 masa. Přidáme koření a vaříme 20-25 minut.Na másle necháme zesklovatět cibuli, přidáme mouku a po…
Dock House: Jak se vaří v Pohlreichem oceněné „stejkárně“? Uzená bramborová kaše a nejlepší tatarák ve střední Evropě
Uvařte si buřtguláš! Levné trampské jídlo skvěle zasytí celou rodinu a hotové je raz dva
Sladká pochoutka ze Slovenska: Jak si doma připravit pouťovou dobrotu, které se říká košický med