"Zavařené" kvašáky
Recept ještě nebyl hodnocenMilujete kvašáky? Okurky, které jsou nedílnou součástí spousty tradičních receptů, mají krátkou dobu spotřeby. Uchovat je delší dobu, to je cílem našeho receptu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Milujete kvašáky? Okurky, které jsou nedílnou součástí spousty tradičních receptů, mají krátkou dobu spotřeby. Uchovat je delší dobu, to je cílem našeho receptu.…
V každé rodině se traduje ten jediný a správný recept na sladkokyselé okurky. Dejte šanci složení surovin, osvědčenému v rodině autorky. Možná se tento postup stane…
Salát, který připravovala oblíbená herečka Naďa Konvalinková v televizním pořadu, má více variant. Zkuste tento, se sladkokyselou zálivkou, plný různé podzimní zeleniny…
Recept na ovarové vepřové koleno podávané s pikantním salátem z kysaného červeného zelí a křenu. Podávat můžete s hořčicí, čerstvým křenem a kyselou okurkou. A navíc…
Maso naklepat,osolit a opepřit.Křen na jemno nastrouhat.Houby nebo žampióny podusit na másle.Na plátky naneseme křen ,plátek šunky,kupičku hub a pár koleček pórku.Udělat…
Plech lehounce vymažeme olejem. Cibuli si nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme po celé ploše plechu (cibulí nešetřeme, ale dáme jí hojně!!!). Kapří podkůvky osolíme a kdo…
Plátky šunky potřeme křenem, poklademe na plátky pokrájenou mozzarellou. Přidáme omyté lístky bazalky a zavineme. Šunkové smotky poklademe na plech s pečícím papírem. …
Uzený jazyk uvařit, stáhnout a nakrájet na plátky. NÁPLŇ : vše promíchat na kaši, potřít plátek uz. jazyka, popř. dát ještě plátek sýra, a přilepit další plátek uz.…
Brokolici opatrně rozebereme na růžičky a na půl minuty hodíme do vařící vody. Na delší dobu ne, aby neztratila barvu. Já jsem to povařila 2 minuty a pak rychle…
Tekvicu očistíme, nakrájame na kocky, dáme na chvíľu vo vode variť. Scedíme, vychladíme.Vajcia pokrájame, cibuľu na polmesiačiky, pridáme k vychladnutej tekvici.Do…
Ananasová omáčka: Ananas pokrájíme na menší kousky, vložíme do hrnečku s částí kompotové šťávy naředěné vodou a přivedeme k varu, povaříme doměkka, necháme částečně…
Okurky řádně omyji, případně očistím kartáčkem. Svařím nálev z vody, octa (2:1), koření, soli (přiměřeně), cukru a cibule. Vařím cca 15 min. Do větší sklenice na dno…
Smícháme křen s majonézou.Do křenové majonézy přidáme na nudličky nasekanou šunku nebo salám.Přidáme nasekaná vejce uvařená natvrdo. Dobře promícháme.Získanou pomazánku…
Do sklenice 0,7 l nejdříve vložíme kopr, listy černého rybízu, tenké plátky křenu, cibule a mrkve. Vkládáme okurky, které postupně prokládáme křenem, cibulí a mrkví. …
Salám a sýr nejprve rozsekáme na kousky nožem, pak vložíme do mixéru a nožem na sekání surovin ještě pečlivěji rozmělníme. Přidáme hořčici, křen a promícháme. Necháme…
Uzenou makrelu vykostíme a kusy masa dáme do mixéru spolu s cibulkou a máslem. Okořeníme solí, pepřem a rozmixujeme. Naplníme do misky a uhladíme. Připravíme si…
Příprava Krajíčky tvrdšího chleba pokropíme mlékem a namažeme máslem. Salám i sýr nakrájíme na nudličky a promícháme. Směs klademe na máslem namazané krajíce a v…
Sloupnuté špekáčky podélně nakrojíme a do vzniklé kapsy dáme trochu křenu, hořčice a ve směsi sladké a pálivé papriky obalenou, na kolečka nakrájenou cibuli. Brambory…
Kuřecí prsa rozkrojíme a naklepeme, osolíme, opepříme, přidáme křen a klobásku, srolujeme a spíchneme páratkem. Připravíme si těstíčko (mouka, vejce, mléko, sůl a křen),…
Vepřové nebo mohou být i kuřecí nebo krůtí řízky naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme kari. Na každý plátek rozložíme na plátky nakrájená jablka a strouhaný křen.…
Rybí filé rozdělíme na porce a vložíme do zapékací misky vymazané máslem a vysypané strouhankou. Posolíme, poprášíme kořením kari, pokapeme zbylým tukem nebo máslem,…
Maso nachystáme na servírovací tác, ryzí uvaříme, zeleninu ohřejeme. Do kotlíku dáme 3-4 kostky bujónu na 1.5 litrů vody, přivedeme k varu na sporáku.Curry omáčka: …
Maso nakrájíme na čtyři porce (po cca 150 g), osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Začneme rozehřívat troubu na 200°C. V pánvi rozpálíme olivový olej a…
Zeler a mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme strúhaný chren, tatarku a šťavu zmiešanú so štipkou cukru a dobre premiešame. Podľa chuti dosolíme.
Vlašské ořechy zlepšují paměť i náladu a prospívají také srdci. Naložte je do medu!
Žid neboli bramborák na sladko: Díky jablkům v těstě má svěží chuť, díky bramborám je krásně křupavý
Podmáslová zelňačka s houbami: Úžasně jemnou a lahodnou variantu tradiční klasiky skvěle dochutí kromě hub i kopr